dinsdag 30 september 2008

Klonk aannemerlijk!

29-09-2008


  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 17.00 uur, B.T. is in slaap gevallen en heeft de tweede bocht na Jagersborg gemist. Bestuurder is met zijn voertuig van de weg geraakt, auto beschadigd en diende getakeld te worden. Bestuurder ongedeerd.
  • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik om 17.40 uur, kop-staart aanrijding. EAF.
  • Aantreffen gestolen aanhangwagen op de Rietlaan te Dilsen, een inwoner herkent op de Boslaan zijn gestolen aanhangwagen achter de wagen van R.F. uit Dilsen. Hij volgt deze tot op de Rietlaan en confronteert hem met dit gegeven en verwittigt de politie. R.F. vertelt dat hij de aanhangwagen midden augustus voor 250 euro heeft gekocht van een aannemer uit Opglabbeek. Verder onderzoek volgt.

maandag 29 september 2008

Pluimpje voor de buurman!

28-09-2008
  • Vandalisme op de Rijksweg te Dilsen tnv Chiro, aan achterzijde van het chirolokaal zijn er twee vensters ingegooid + venster staat gedeeltelijk open.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 17.00 uur, kop-staart aanrijding tussen B.P. uit Hoegaarden en O.P. uit Kinrooi.
  • Vandalisme op Molenveld te Dilsen, ruit ingeslagen van camionette.
  • Poging diefstal braak op Meerkensstr te Dilsen tnv een bedrijf, een buurman betrapt vier metaaldieven. Vier verdachten hebben schroef verwijderd uit metalen omheining en dringen het bedrijfsterrein binnen. Gooien verschillende metalen voorwerpen over de omheining. Buurman gaat kijkje nemen doch dan vluchten de vier in een donkere wagen richting Genk. Ze laten een diep spoor achter in de kiezelstenen. Op het eerste zicht niets verdwenen.

29-09-2008

  • Poging diefstal braak op Oude Ophoverbaan te Maaseik tnv kleuterschool, onbekende(n) hebben cilinderslot verwijderd uit houten ingangsdeur. Dit betreft de hoofdingang. Zijn niet binnengeraakt. PV opgesteld.

zondag 28 september 2008

Crimineel feestje!

27-09-2008
  • Verkeersongeval op de K Albertlaan te Maaseik om 10.15 uur, S.L. uit Geilenkirchen(DL) rijdt tijdens het parkeren tegen de wagen van B.A. uit Maaseik.
  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik tnv Colruyt, Z.H. uit Maaseik steelt make-up twv 11,23 euro( 1 potje fond de teint). Betrof ontgroeningsopdracht vanwege studentenvereniging van Eindhoven waarvan dader lid is.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 14.30 uur, kop-staart aanrijding tussen V.M., S.M. en R.B uit Maaseik, EAF.
  • Diefstal voertuig te Opglabbeek, een juffrouw uit Maaseik en een man uit Maasmechelen zijn naar het bruiloftsfeest van een collega in OPGLABBEEK. Wanneer zij vertrekken komen ze in het bezit van de autosleutels(BMW) van een andere feestvierder uit Stein(NL), ze besluiten een joy-ride te maken en laten het voertuig vervolgens achter in Roosteren(NL). De Maaseikse vertelt dan in een café het hele verhaal waarop een andere aanwezige haar de sleutels afneemt en de politie verwittigd. De benadeelde heeft ondertussen aangifte gedaan bij de politie GAOZ. De verdachten worden opgehaald en verhoord door de PZ Maasland, het voertuig wordt aangetroffen, het parket werd ingelicht, de betrokkenen mochten na verhoor beschikken doch dienen zich wel nog voor het gerecht te verantwoorden.
  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen, in de LIDL werd portemonnee uit handtas ontvreemd, op enkele minuten tijd werd er reeds 600 euro afgehaald.
  • Sturen onder invloed op Driepaal te Dilsen, R.P. uit Dilsen zijn rijbewijs wordt ingehouden.
  • Diefstal braak op Ritserstraat te Dilsen, de dader heeft het venster van de slaapkamer stuk geslagen en de woning doorzocht, laden waren opengetrokken. Vermoedelijk een paar oorringen weg. De recherche Maasland heeft een sporenonderzoek uitgevoerd.

28-09-2008

  • Diefstal braak op Stokkemerbaan tnv De Meander, via een keldervenster heeft een dader zich toegang verschaft tot het bezigheidscentrum van VZW de Meander. Alle ruimtes zijn doorzocht op zoek naar vermoedelijk alleen geld. Sporenonderzoek door recherche uitgevoerd.
  • Verkeersongeval op de Leeuwerikstraat te Maaseik om 06.30 uur, een bestuurder heeft moeten uitwijken voor een konijn, heeft een bietenveld omgeploegd en is in de achtertuin van R.M. terechtgekomen. EAF.

zaterdag 27 september 2008

James was er zeker niet bij?

26-09-2008
  • Bedreigingen op Siemkensheuvel te Maaseik, 2 spijbelende jongeren, tieners G.K. en B.W. uit Maaseik hadden zich verschanst in het bos, ze maakten er een kampvuur. Een groep kinderen met een zestal begeleiders waren een bosspel aan het doen. Op een gegeven ogenblik is een groepje kinderen in contact gekomen met de 2 jongeren (15 en 16 jaar). Deze twee waren er niet mee opgezet en wilde de kinderen wegjagen. Een grotere groep is dan aangekomen, de twee hadden een kapmes bij. Dit mes wilde een van de twee verstoppen, wanneer hij terug uit de maïs kwam hebben enkele kinderen hem gezien met dat mes en zijn geschrokken de begeleidsters gaan halen. Bij aankomst van de politie zijn de 2 jongeren gevlucht, de politie heeft hen dan uit het maïsveld gehaald en meegebracht ten burele. Parket verwittigd, geen aanhouding enkel nog verhoor van begeleidsters. De twee jongeren mogen na verhoor beschikken.
  • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik om 15.00 uur, D.M. uit Born(NL) parkeert zijn voertuig op de Bleumerstraat. Hij opent het portier aan bestuurderszijde om uit te stijgen. Hij let echter niet op het verkeer achter hem en opent het portier wanneer een fietser al haast naast zijn voertuig rijdt. De fietster H.E. uit Maasbracht(NL) komt in aanrijding met het portier. Zij komt ten val en raakt licht gekwetst aan het hoofd.
  • Hulpgeroep/Smaad op Vierboomstraat te Maaseik, tijdens een tussenkomst in een familiaal geschil worden inspecteurs bedreigd en gesmaad. PV opgesteld.
  • Vandalisme op Sportlaan te Maaseik, een voertuig op de parking werd bekogeld met stenen en dit door een viertal jongeren.
  • Vandalisme op Pannenhuisstr te Dilsen, ruitenwissers omgeplooid en krassen op linkerflank.
  • Diefstal fiets op Kantonsweg, uit garage gestolen.

27-09-2008

  • Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg te Dilsen om 05.00 uur, de politieploeg treft op de parking van fruithandel Colson een Rolls Royce aan, het vtg heeft schade aan de rechtervoorzijde. In het vtg worden papieren aangetroffen van een Nederlander H.G. Op de Rijksweg richting Maaseik treft de ploeg een omvergereden lichtkegel aan. De bestuurder kon nog niet worden aangetroffen. Voertuig Rolls Royce werd afgetakeld.

vrijdag 26 september 2008

Fietser, hou rekening met de sterke weggebruiker.

25-09-2008
  • Val persoon op Bosstraat te Maaseik, een inwoonster viel over gat in nieuw aangelegde stoep aan juwelier hoek Bosstr/Prinsenhof. Gebied was met lint afgezet en duidelijk in aanleg. Dame overgebracht naar ziekenhuis.
  • Vandalisme op H Harlindisstraat te Maaseik, deuk in wagen.
  • Verkeersongeval op de Siemenslaan te Dilsen om 17.30 uur, I.B. uit Maasmechelen staat stil met zijn voertuig aan de uitrit van het Esso tankstation. B.J. uit Dilsen komt met zijn fiets uit de richting van de Boslaan. Ter hoogte van de uitrit van de Esso, heeft hij de intentie om de parking op te rijden. Hierbij ziet hij te laat de auto van I.B. staan en rijdt tegen het rechterportier. EAF.
  • Diefstal fiets op Rijksweg te Dilsen.

donderdag 25 september 2008

Ze was zo hard als diamant!

24-09-2008
  • Diefstal met geweld/heterdaad op Bosstraat te Maaseik om 16.15 uur tnv een juwelierszaak, twee mannen laten zich een heleboel juwelen uit de etalage halen en bekijken, wanneer de juwelierster iets uit de etalage van de toonbank dient te nemen, wordt ze hardhandig door één persoon op de grond gesmeten en wordt gestampt en geslagen, zij verzet zich hevig en kan één van de daders bijten, wanneer er een klant de winkel wil binnenkomen roept ze “bel de politie” waarop de twee mannen de vlucht nemen. V.A. uit Weert(NL) kan aangehouden worden door een politieploeg. Zijn twee kompanen nemen de vlucht in een wagen. De wagen wordt later aangetroffen door de Nederlandse politie. De aangehoudene heeft in totaal ongeveer 14 jaar in de gevangenis gezeten in Nederland voor diverse overvallen en geweldplegingen. De winkeljuffrouw werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. De lokale recherche Maasland en het gerechtelijk Labo komen ter plaatse voor verder onderzoek. V.K. werd op 25/09/2008 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.
  • Vandalisme op Dorperveldstraat te Maaseik, diepe kras in voertuig.
  • Dronken persoon/weerspannigheid op de Bosstraat te Maaseik, C.K. uit Maaseik beledigt luid schreeuwend de politie. Vervolgens is hij een collega van het gerechtelijk labo nagelopen met dezelfde uitspraken. Hij is dan huiswaarts gekeerd en wou de leuning van een pand op de Bosstraat los rukken. De eigenaar is dan buiten gekomen doch kon de man niet tot bedaren brengen. Wanneer de politieploeg ter plaatse komt verzet hij zich. Heeft duidelijk veel te veel gedronken en blijft zich verzetten tegen de politiemensen. Betrokkene wordt geboeid en overgebracht naar het politiecommissariaat.

25-09-2008

  • Poging diefstal voertuig op de Van Eycklaan te Maaseik, een melder zegt dat twee mannen in een voertuig aan het rommelen zijn, politieploeg ter plaatse, beide sloten van de portieren zijn geforceerd, beschermkap stuur is afgebroken, verdachten zijn gevlucht richting Markt.

woensdag 24 september 2008

De vleugels werkten niet?

23-09-2008
  • Oplichting op Bosstraat te Maaseik, een inwoner heeft DVD-Boxen van Smallville besteld via internet, heeft 65 euro betaald doch geen box, de oplichter blijkt niet aan zijn proefstuk, verder onderzoek volgt.
  • Winkeldiefstal op B. Philipslaan te Maaseik tnv GB, A.R. uit Landgraaf(NL) wordt betrapt bij het stelen van drie blikjes Red Bull. Hij stak deze in zijn jaszak, nadeel werd vergoed, PV opgesteld.
  • Vandalisme op B Philipslaan te Maaseik, fiets werd op school zwaar vernield, dag voordien werd er eveneens één totaal vernield, verder onderzoek.
  • Diefstal fiets op Dorpsstraat te Dilsen.
  • Aantreffen geseind persoon op Boslaan te Dilsen, C.D. staat geseind, veroordeling 12 maanden voor weedplantage, werd overgebracht naar de gevangenis.

24-09-2008

  • Drugs/Plantage op industrieterrein Dilsen/Lanklaar, tijdens een huiszoeking werd een plantage van meer dan 2000 planten aangetroffen, het juiste aantal is de recherche van de politie Maasland nog aan het inventariseren, de verdachte werd aangehouden en wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Tongeren.

dinsdag 23 september 2008

Geen Werk, Geen Geld, maar Doooooooooorst!

22-09-2008
  • Diefstal op B Philipslaan tnv GB, B.A. uit Maaseik heeft enkele slokken Baileys gedronken in de GB. Vervolgens gaat hij naar de kassa en vertelt de kassierster dat ze de politie moet bellen. Hij zegt erbij dat ze dit moet doen omdat hij de fles drank niet kan betalen. Wanneer de politieploeg arriveert is de hele fles leeg en hij wordt meegenomen naar het bureel. Hij kan ons vertellen dat hij geen werk heeft, geen geld maar wel verkeerde vrienden die hem drank en drugs aanbieden.
  • Diefstal fiets op B Philipslaan te Maaseik tnv een inwoner uit Merkelbeek(Nl).
  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen tnv A.R. uit Dilsen, hij staat op de bus te wachten en krijgt telefoontje, wegens te veel lawaai gaat hij achter het bushokje staan, toen hij terugkwam was zijn tas weg, blijkt dat er een blauwe Golf drie is gestopt, een man stapte uit en smeet de tas in de wagen en vertrok richting Maasmechelen.
  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen, tijdens de lessen heeft iemand portefeuille uit handtas van de juffrouw gehaald.
  • Vuurtje stoken op Medaerstraat te Dilsen, een inwoner is papier aan het stoken, brandweer Maasmechelen blust het zaakje.
  • Diefstal brommer op O Kerkstraat te Dilsen, betreft zwarte Aprilia SR.

23-09-2008

  • Poging diefstal braak op Pannenhuisstraat te Dilsen tnv een bedrijf, betreft ongewenst bezoek fabrieksmagazijn hedenmorgen, geen braaksporen, niets gestolen, werknemer heeft drie mannen zien weglopen vanuit het magazijn toen deze de lichten ontstak.
  • Vandalisme op Breeerweg te Maaseik, rupskraan is over gazon melder gereden - melder denkt dat het moedwillig gebeurd is, gaat om spoor gaan van 30 a 40 meter.
  • Diefstal fiets op Kloosterbempden te Maaseik.

maandag 22 september 2008

Een slaapmutsje?

21-09-2008
  • Vandalisme op Oude Baan te Maaseik, voertuig bekrast en ruiten ingeslagen.
  • Verkeersongeval op Molenveld te Dilsen om 15.30 uur, K.A. uit Sittard(NL) dient uit te wijken voor een fietser, tijdens kruisen met J.T. uit Lanaken wordt zijn buitenspiegel verbrijzeld.

22-09-2008

  • Diefstal op Leugenbrugweg te Maaseik, Betreft 6-polige elektriciteitskabel die gestolen werd van de afgesloten bouwwerf kerk Aldeneik.
  • Vandalisme op de Weertersteenweg te Maaseik, 2 auto’s bekrast.
  • Dronken persoon op Maastrichterstwg te Maaseik, een voorbijganger meldt dat er iemand op het fietspad ligt. De politieploeg gaat ter plaatse en treft er D.K. uit Dilsen aan. Zij is blijkbaar in slaap gevallen op het fietspad. Verklaart wodka gedronken te hebben...

zondag 21 september 2008

Van A tot Z.

20-09-2008
  • Heterdaad Diefstal fiets op P P Rubensstraat te Maaseik, A.A. uit Maaseik betrapt T.T. uit Maasmechelen die even daarvoor zijn fiets gestolen heeft. Politieploeg ter plaatse, verdachte geeft toe de fiets gestolen te hebben aan de woning.
  • Sturen zonder verzekering op de Markt te Maaseik, voertuig van K.H. uit Heusden Zolder wordt getakeld.
  • Verkeersongeval op de Schootsheidestraat te Maaseik om 16.50 uur, tijdens het kruisen wordt de spiegel van W.W. uit Maaseik eraf gereden door V.E. uit Maaseik dewelke zijn weg vervolgt. Verder onderzoek.
  • Verdachte personen/wapens/drugs op Diestersteenwegte Maaseik, voertuig staat stil op het fietspad, 3 manspersonen aan boord. Alledrie zij ze gekend voor druggerelateerde misdrijven. M.J uit Dilsen wordt in het bezit gevonden van twee messen, een ketting (verboden wapen), twee flesjes vloeibare XTC en een tablet XTC. Betrokkene meegevoerd naar bureel voor verder onderzoek.

21-09-2008

  • Nachtlawaai op de Markt te Maaseik, er is zeer luide muziek te horen. De muziek stiller laten zetten en de uitbater werd geverbaliseerd.
  • Vandalisme op Bergerkampstraat te Dilsen, auto bekogeld met eieren.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg om 09.35 uur, auto achterop tractor gereden.
  • Vechtpartij op de Sportlaan te Maaseik, T.J. uit Maaseik heeft zonder aanleiding enkele vuistslagen in zijn gezicht gekregen van Z.Z. uit Maaseik.

zaterdag 20 september 2008

Joint venture!

19-09-2008
  • Diefstal braak op Gremelsloweg te Maaseik, onbekenden hebben gat in omheining gemaakt en vier banden+velgen gestolen.

20-09-2008

  • Sturen onder invloed op de Kaartriddderstraat te Maaseik, V.S. uit Maaseik blaast positief.
  • Drugs op Meidoornweg te Maaseik, T.J. en L.G. uit Maaseik worden betrapt bij het roken van een joint.
  • Aantreffen geseind persoon op de Maastrichtersteenweg te Maaseik, tijdens een verkeersctl wordt S.J. uit Maaseik tegengehouden, hij staat geseind voor een paar feitjes van vandalisme, ten burele en verhoord.
  • Verkeersongeval op de Scherpenbergstraat te Dilsen om 09.45 uur, kop-staart aanrijding tussen V.M. en M.M. uit Dilsen.
  • Diefstal op Europalaan te Dilsen, beide nummerplaten van een voertuig gestolen.

donderdag 18 september 2008

The Wall.

19-09-2008

  • Verkeersongeval op de K Albertlaan te Maaseik om 11.00, L.Y. uit Maaseik opent het portier van zijn wagen en fietser E.S. uit Maaseik rijdt tegen het portier, met lichte verwondingen naar ziekenhuis.
  • Graffiti op de Wal te Dilsen.

Nu lopen overal driehoekige dieren rond...

17-09-2008
  • Verkeersagressie te Maaseik, 2 voertuigen, waarvan de klager 1 ervan bestuurde, hebben mekaar afwisselend voorbijgestoken totdat uit het andere voertuig, opeens een vuurwapen vanuit het venster naar hem werd gericht, verder onderzoek volgt.
  • Diefstal op R Kruisstraat te Maaseik, de fietshelm (type full-face downhill merk CRATONI) werd uit zijn openstaande garage gestolen. Samen met een vriend heeft hij even later een bromfietsbestuurder gezien die de helm droeg. De politieploeg begeeft zich naar verdachte. Deze verklaart in eerste instantie van niets te weten, doch geeft uiteindelijke toe "de helm van een vriend geleend te hebben...".
  • Diefstal op Bekaertlaan te Dilsen, op de terreinen van Maasland Groefuitbating, gelegen op de Bekaertlaan, werd een vorklift van een rode kleur en een waterpomp van een groene kleur ontvreemd.

18-09-2008

  • Vandalisme op Eekhoornlaan te Dilsen, onbekende(n) hebben op zes plaatsen in de omheiningsdraad gaten in driehoekvorm geknipt. Vermoedelijk om wild in of uit het omheinde bos te laten.
  • Diefstal fiets op Rijksweg te Dilsen.

woensdag 17 september 2008

Wie vuur wil hebben, moet de rook kunnen verdragen.

16-09-2008
  • Vuurtje stoken op Hoogbaan te Rotem, Een aantal paletten en ander materiaal stonden in brand met een enorme rookontwikkeling als gevolg. De zaakvoerder was op het terrein aanwezig. Hij geeft te kennen dat hij niet weet hoe de brand ontstaan is. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft moeten nablussen, de kosten dienen betaald te worden.

dinsdag 16 september 2008

De rode haan kraait!

15-09-2008
  • Diefstal fiets op Ketelstraat te Maaseik.
  • Sluikstorten op Bergeindestraat te Maaseik, er liggen verschillende zakken met inhoud.
  • Drugs op Markt te Maaseik, S.T. uit Dilsen wordt in het bezit gevonden van cannabis en xtc tabletten.
  • Vuurtje stoken op Sjouwekapelstraat te Maaseik. Langs een woning brandt een onbeheerd vuurtje met restafval (isolatiemateriaal en metalen). Het vuur zorgt voor rook- en reukoverlast, welke ruikbaar is van op de Hoevestraat. Onmiddellijke buren kennen identiteit eigenaar perceel niet. Brandweer dooft het vuur. Verder onderzoek volgt.
  • Vechtpartij op Eikerstraat te Maaseik, een 10-tal jongeren zouden in het wassalon hebben gevochten, de politieploeg is snel ter plaatse doch nog maar één jongere aanwezig. Geen schade.
  • Verkeersongeval op de Bekaertlaan te Dilsen om 14.10 uur, kettingbotsing tussen vijf voertuigen, V.D., K.A. en A.R. uit Maasmechelen, P.J. uit Bree en P.I. uit Geleen(NL). Geen gekwetsten.
  • Verkeersongeval op de Siemenslaan te Dilsen om 19.08 uur, kop-staart aanrijding tussen C.P. en C.E. uit Dilsen, EAF.

16-09-2008

  • Brandstichting op Maastrichterstwg te Maaseik tnv Aldi. Onder de laadkaai is er een afvalrek met karton in brand gestoken. Dit werd door brandweer geblust. Verder onderzoek volgt.
  • Brandstichting op Weertersteenweg te Maaseik, onbekenden hebben brand gesticht achter het bedrijf(open loods) waar meststoffen liggen opgeslagen, aanzienlijke schade aan 20 paletten. Verder werden drainagebuizen en 2 sneeuwschoppen vernield/gestolen. Verder onderzoek volgt.
  • Loslopende dieren op Glazentrapstraat te Maaseik, loslopende geit op spoorweg thv fietsknooppunt 45. De politieploeg heeft het dier kunnen vangen met hulp van enkele voorbijkomende fietsers. Het dier werd opgehaald en met akkoord van MPI Ter Engelen blijft het dier voorlopig bij hen. De eigenaar van het dier kan contact opnemen met de politie Maasland op 089/56.92.11 tijdens kantooruren.

maandag 15 september 2008

Vandalismedatnuweer!

14-09-2008
  • Vandalisme op Vrietselstraat te Dilsen, voertuig bekrast.
15-09-2008
  • Vandalisme op Acht Meilaan te Maaseik, buitenspiegel van wagen beschadigd.

zondag 14 september 2008

O.J. reed ditmaal niet met een witte Ford Bronco!

13-09-2008
  • Verkeersongeval op de Steenweg nr Neeroeteren te Dilsenom 12.20 uur, V.K. uit St Truiden rijdt over de B.Henrylaan. Hij verklaart dat uit de Stationsstraat C.I. uit Dilsen voor hem inreed. Met remmen is hij beginnen slippen, heeft moeten uitwijken en is dan in de tuin terechtgekomen van een woning. Tevens werd het straatnaambordje omgereden.
  • Verkeersongeval op de Dorpsstraat te Dilsen om 19.10 uur, O.J. uit Dilsen rijdt met zijn auto achterwaarts van de parking af en raakt hierbij de geparkeerde auto van W.S. uit Genk. Lichte schade. EAF ingevuld.
14-09-2008
  • Nachtlawaai op Kerkplein te Maaseik, melders zeggen dat het de laatste weken weer de spuigaten uitloopt, lawaai van muziek, lawaai van mensen op straat, getoeter van automobilisten naar mekaar, duurt telkens weer tot nagenoeg 6u in de ochtend.
  • Diefstal braak op Diestersteenweg te Maaseik, geen verdere gegevens.
  • Verkeersongeval op de Weg naar As te Maaseik om 07.10 uur, B.S. uit Opglabbeek rijdt op de Weg naar As te Dorne vanuit de rijrichting van Opoeteren in de rijrichting van As. Hij verliest de controle over zijn stuur en verlaat de weg aan de linkerzijde. Aan de overzijde van de rijbaan ramt hij de geparkeerde Volvo van V.C. uit Maasmechelen. De Volvo wordt aan de voorzijde geramd en 13 meter verder geduwd. Er is veel blikschade, B.S. werd gekwetst afgevoerd naar het ziekenhuis van Genk.
  • Verkeersongeval op de Oude Baan te Dilsen om 09.45 uur, D.K. uit Maasmechelen is in de gracht gereden, voertuig getakeld.
  • Diefstal aanhangwagen op de Derde Straat te Maaseik, stond naast de garage.
  • Gevaarlijke dieren op de Niesstraat te Maaseik, 2 jachthonden hebben 3 kippen doodgebeten en de omheining stukgemaakt.

zaterdag 13 september 2008

Tandem.

12-09-2008
  • Diefstal fiets op Dorpsstraat te Dilsen.
  • Diefstal fiets op Bosstraat te Maaseik.

vrijdag 12 september 2008

't Was niet de Heilige Geest!

11-09-2008
  • Val persoon op Bosstraat te Maaseik, een peuter zit buiten in stoeltje van fiets, moeder is binnen in krantenwinkel en laat kleine op fiets. Fiets valt en kleine raakt de grond, grote hoofdwonden maar geen levensgevaar.
  • Diefstal braak op Molenweg te Maaseik tnv Lagere school Oogappel te Voorshoven. De dader heeft een raam volledig uitgebroken uit zijn ligplaats. De school werd volledig doorzocht. Er werd een computer en een persoonlijke radio met cd speler gestolen.
  • Drugs op Vissersstraat te Dilsen, G.P. heeft cannabis bij.
  • Sluikstorten op Europalaan, langs de woning naast de pastorie staan pmd-zakken en ander afval zoals papier en dergelijke. De dader werd geidentificeerd.

donderdag 11 september 2008

RUN & BIKE !!!!

De politiezone Maasland organiseert een Run & Bike op 3 oktober 2008 om 1400 te Opglabbeek, Weg naar Opoeteren op de sportterreinen van voetbalclub Louwel.

Meer INFO kunt u verkrijgen via www.politie-maasland.be
of via e-mail sport.pzmaasland@gmail.com .

Duimpje voor één buurman, Champix voor de andere?

10-09-2008
  • Verkeersongeval op de Venlosesteenweg te Maaseik om 16.47 uur, kop-staart aanrijding tussen L.T. uit Maaseik en Ponsen Joannes uit Kinrooi.
  • Diefstal braak op Pelserstraat te Maaseik tnv de uitbater van een cafe, achterdeur geforceerd, achter de toog is er een spaarvarken met 200 euro aan kleingeld ontvreemd. Tevens een flatscreen TV en een GPS weg. Verder onderzoek heeft geleid naar een verdachte uit Kinrooi, de verdachte werd op 11/09/2008 voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  • Verkeersongeval op de O Ophoverbaan te Maaseik om 09.45 uur, K.T. uit Diepenbeek rijdt met de vrachtwagen over de Oude Ophoverbaan. Hij moet ergens leveren. G.S. uit Amsterdam rijdt met haar voertuig (kort) achter de vrachtwagen. Plots ziet K.T dat hij te ver is gereden. Hij stopt het voertuig en rijdt achteruit. Het komt tot een lichte aanrijding.
  • Brand op Diestersteenweg te Maaseik, blijkt te handelen om een grasbrand begonnen op perceel achterbuurman. Een andere buur is al aan het blussen. Hij heeft ook de brandweer gebeld. De man waar de brand begonnen is komt ter plaatse. Hij blijkt in de voormiddag tuinwerken te hebben uitgevoerd waarbij vermoedelijk een sigarettenpeuk ongelukkig terecht gekomen is... De politieploeg en de melder blussen de vuurhaard zodat groter onheil voorkomen werd door het alert optreden van de buurman. Brandweer ter plaatse om na te blussen.
  • Diefstal fiets op K Boudewijnplein te Dilsen.
  • Diefstal Heterdaad op O Kerkstraat te Dilsen tnv LIDL, bediende van de winkel vertelt ons dat de dader reeds te voet vertrokken is. De politieploeg kan M.R. uit Dilsen even verder aanhouden. Hij is nog in het bezit van de snoepbuit ( 5 stukken chocolade 0,79 E/stuk- 1 reep nougat 1,99 E). Betrokkene stond ook nog geseind voor een ander feit.

woensdag 10 september 2008

Waar was de Waterfiets?

09-09-2008

  • Opgefokte bromfiets op Rosmolenstraat te Maaseik, G.R. uit Stevensweert(NL), minderjarig Nederlands onderdaan, rijdt met brommertje dat 90 Km/u gaat, takeling.
  • Verdacht persoon langs oever Maas te Elen, de 73-jarige B.N. uit Hulsberg(NL) is aan Nederlandse zijde in het duister op een doodlopende weg terecht gekomen met zijn fiets en is in de Maas terecht gekomen. Doornat eruit geklommen aan Belgische kant. Familie verwittigd, komen hem halen op ons bureel. Fiets van de man ligt nog ergens in de Maas.
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 18.05 uur, V.L. uit Dilsen komt uit een winkel gelopen en wordt door fietser V.S. uit Dilsen aangereden, schaafwonde aan elleboog en hemd gescheurd.
  • Diefstal handtas op O Kerkstraat te Dilsen, tijdens het winkelen in de LIDL wordt de handtas van een inwoonster gestolen, handtas wordt in rekken teruggevonden maar 250 euro is weg.

dinsdag 9 september 2008

Kapitein Zeppos revival?

08-09-2008
  • Diefstal op B Philipslaan te Maaseik tnv GB, W.Y. uit Echt heeft een stuk chocolade opgegeten en heeft dit bij het naar buiten gaan niet gemeld. Nadeel 0.63 euro.
  • Verkeersongeval/dronken sturen op de Sionstraat te Maaseik om 22.30 uur, B.E. uit Neerpelt heeft in de Sionstraat een Amsterdammertje omgereden. Hij zei dat hij moest uitwijken voor een voetganger die plots de weg op liep. De bestuurder blaast positief, rijbewijs is ingehouden voor 6u.
  • Vechtpartij op Gruitroderlaan te Maaseik in cafe, twee koppels zijn elkaar in de haren gevlogen.
  • Verkeersongeval op de Essenstraat te Dilsen om 19.30 uur, kop-staart aanrijding tussen dienstvoertuig van de politie en voertuig van S.S. uit Maaseik. EAF.

09-09-2008

  • Verkeersongeval op de Heulentakstraat te Dilsen om 10.15 uur, S.Y. uit Maaseik reed hedenmorgen met zijn Suzuki jeep langs het kanaal. Hij verliest de controle over het stuur en belandt in het kanaal. De bestuurder kan tijdig uit de wagen kruipen via een verbrijzeld venster, is niet gewond, enkel kletsnat.
  • Diefstal op Diestersteenweg te Maaseik tnv Kerkhofs wegenbouw, stroomkabel gestolen.

maandag 8 september 2008

Hij stond niet in de ploeg, werd niet betaald en had een lage suikerspiegel.

08-09-2008
  • Diefstal braak op Sportlaan te Dilsen tnv Dilsen VV, verschillende ramen en deuren ingestampt, geldkistje opengemaakt doch dit was leeg, enkele snoepzakjes gestolen.
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 10.20 uur, kop-staart aanrijding tussen D.P. uit Bree en H.R. uit Dilsen, beide bestuurders gekwetst. Bestuurder D.P. onder invloed van drugs.
  • Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg tnv D.R. uit Dilsen. Auto werd op parking Azurra aangereden door onbekende, onderzoek volgt.

zondag 7 september 2008

De Pionnen uit Maaseik bestaan 35 JAAR, dan is de Blog ook wat later KLAAR! Sorry en Schol.

07-09-2008
  • Drugs/sturen onder invloed op Sportlaan te Maaseik , ctl geparkeerd vtg met drie inzittenden - wagen hangt vol cannabisrook. Inzittenden zijn allemaal meerderjarig. K.W. uit Maaseik heeft in het voertuig kleine hoeveelheid hasj + mes, inbeslagname, V.L. uit Dilsen heeft hoeveelheid marihuana in zijn bezit.Het rijbewijs werd ingehouden voor 12 uur voor aanstalten sturen onder invloed van verdovende middelen.
  • Diefstal voertuig op M Koningsstraat te Maaseik, JEEP Grand Cherokee werd gestolen.
  • Sturen onder invloed/drugs op Maasbrug te Maaseik, S.S. uit Maaseik blaast positief, 6 uur inhouding rijbewijs, had ook 4.5 gr weed bij.
  • Vandalisme op St Dionysiuskerkstraat te Maaseik, de houten bank bij het kapelletje werd meegenomen en de beplanting werd beschadigd. De bank werd teruggevonden.
  • Sturen onder invloed op de Boslaan te Dilsen, V.G. uit Maaseik blaast positief, rijbewijs ingehouden voor 3 uur.

zaterdag 6 september 2008

Petje af voor de Pieletutteman.

05-09-2008

  • Diefstal voertuig op Haagstraat tnv Dilsen tnv H.J uit Dilsen, betreft een Audi A4, stond op parking zwembad.
  • Diefstal/Oplichting op Kriekelsheuvelstraat te Maaseik, sedert zes maanden gaat via domiciliering elke maand 16.45 euro van de rekening(Visa) af van een inwoner uit Maaseik.
  • Diefstal braak/valse sleutel op Komweg te Neeroeteren, onbekenden maken gebruik van een caravan die te koop staat op 't Eilandje. Ze heeft dit gemerkt bij sporadische controle, waarbij ze het bed beslapen aangetroffen heeft, alsook natte handdoeken vond en enkele andere gebruiksvoorwerpen. Verder onderzoek volgt.
  • Verkeersongeval op de Gruitroderlaan om 18.10 uur, L.M. uit Dilsen komt in aanrijding met H.A. uit Meeuwen. Kleine aanrijding. EAF.
  • Nachtlawaai te Maaseik op Sportlaan, Bospoort en Weertersteenweg.

06-09-2008

  • Nachtlawaai op Schillingsstraat te Maaseik.
  • Diefstal op Schoorstraat te Maaseik, aanhangwagen gestolen op terrein, slot afgebroken van omheining.
  • Exhibitionisme(2x) op Driepaal te Dilsen, bij het meditatiecentrum Vipassana een liep een man poedelnaakt rond op een zandweg nabij een maïsveld. Een juiste beschrijving van de persoon in kwestie kon ze niet geven, vermits ze onder de indruk was van het gebeuren. Patrouille in de buurt, maar de vogel was uiteraard al lang gaan vliegen. 2de oproep, dame komt terug van joggen en heeft kort aan haar woonplaats een man opgemerkt die slechts gekleed was met een pet, hij was bruin verbrand en ongeveer 20 jaar oud.
  • Poging diefstal braak op Jagersborgweg te Maaseik, men heeft de omheining doorgeknipt en schroeven uit de toegangspoort gedraaid, vermoedelijk om de aanhangwagens te stelen die op het terrein stonden.
  • Verkeersongeval op de Weertersteenweg om 12.30 uur, B.I. uit Dilsen staat op Ven klaar om de Weertersteenweg over te steken, de Gremelsloweg op. H.H. uit Kinrooi rijdt over de Weertersteenweg en als deze ter hoogte van het kruispunt komt steekt B.I plots de rijbaan over. Beiden komen met elkaar in aanrijding en het voertuig van H.H. komt tot stilstand tegen het voertuig van B.J. uit Kinrooi welke op de Gremelsloweg stond te wachten. B.I. en passagier S.W. raken gekwetst.

vrijdag 5 september 2008

Hij kan achterzetels gaan.

04-09-2008

  • Diefstal uit voertuig op Steenweg nr Nrt te Dilsen, achterzetels Seat Alhambra gestolen uit voertuig.
  • Verkeersongeval op de Eikerstraat te Maaseik om 21.40 uur, EAF.
  • Verkeersongeval vlucht op de Boslaan te Dilsen om 15.40 uur, vtg van D.C. uit Dilsen werd aangereden door een vtg dat uit tegenovergestelde rijrichting kwam. D.C. heeft geen gegevens van het vluchtende vtg. Schade aan de linkerflank.

05-09-2008

  • Diefstal op Steenweg nr Neeroeteren te Dilsen tnv H.J., diefstal van 10 drachtige koeien, waarvan 4 zwartbont en 6 roodbont. De koeien stonden in een weide die volledig omheind is met prikkeldraad. Volgens de eigenaar is de draad nog overal intact en zijn de koeien niet uitgebroken. De weide is gelegen op ca 200m van de Steenweg naar Neeroeteren en ligt achter maïsvelden. De koeien werden teruggevonden.
  • Brand op de Maastrichtersteenweg te Maseik op terreinen LBM, op het braakliggend stuk grond langs de LBM stonden een 4 á 5-tal grote plastiek zakken met plastiek afval. Onbekenden hebben deze in brand gestoken. Brand werd geblust. Getuige B.M. was op weg naar zijn werk toen hij het brandje opmerkte.

donderdag 4 september 2008

Wees alert, zowel in het verkeer als elders!

03-09-2008
  • Diefstal op Waterlozeweg te Maaseik, twee nummerplaten van een voertuig gestolen.
  • Verkeersongeval op de Maaseikerlaan om 13.00 uur, D.P. uit Dilsen draait rechtsaf en rijdt bromfietser J.O. uit Maaseik aan die ten val komt, overgebracht naar ziekenhuis.
  • Diefstal braak op K Albertlaan te Maaseik in twee woningen, via een raam werd in twee woningen ingebroken, in één woning werd een kassa meegenomen die later aan de achterzijde teruggevonden werd, in de kassa zat 50 euro. Het nadeel in de andere woning kon nog niet vastgesteld worden. De lokale recherche komt ter plaatse voor sporenonderzoek.

04-09-2008

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 13.40 uur, kop-staart aanrijding tussen M.C. en W.F. uit Maasmechelen. EAF.

woensdag 3 september 2008

Busje komt zo, eventjes geduld nog, want het busje komt zo!

02-09-2008
  • Opzettelijke slagen op Maastrichtersteenweg te Maaseik tnv R.S. uit As, tengevolge vertragingen is er een discussie ontstaan tussen een groepje jongeren en de buschauffeur. Uiteindelijk heeft de buschauffeur R.S. uit de bus gezet waarbij deze schade opliep aan zijn kledij alsook lichte verwondingen aan hals en aangezicht. De 14-jarige legt dan samen met zijn moeder klacht neer tegen de buschauffeur. De directie van de Lijn werd ingelicht en een proces-verbaal werd opgesteld.
  • Diefstal fiets op Europalaan te Dilsen.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 21.30 uur, kop-staart aanrijding wegens regenval tussen S.V. en W.K. uit Dilsen.

03-09-2008

  • Val van fietser op A Sauwenlaan te Dilsen, na een avondje stappen is een inwoner uit Dilsen met zijn fiets ten val gekomen en werd overgebracht naar het hospitaal voor verzorging van een hoofd- en beenwonde.
  • Inbraak woning op Langstraat te Dilsen, de voordeur werd geforceerd. De hele woning werd doorzicht en oa. de TV, video, gsm's en portefeuilles werden ontvreemd.
  • Inbraak woning op Mortelveldstraat te Dilsen, handtas uit woning gestolen.

dinsdag 2 september 2008

Laat het gras maar groeien!

01-09-2008
  • Geurhinder op Diestersteenweg te Maaseik, enkele klachten over geurhinder vermoedelijk afkomstig van een champignonbedrijf. Wordt opgevolgd.
  • Onbeheerde/gevaarlijke dieren op Bresilstraat te Dilsen, de hond van een buurtbewoner loopt voortdurend los op straat, enkele bewoners klagen.
  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen, grasmaaier gestolen.

02-09-2008

  • Diefstal heterdaad op Rijksweg te Dilsen door 2 daders. Twee verdachten worden betrapt tijdens het betreden van het pand door de eigenaar waarop de twee op de vlucht slaan. Twee politieploegen gaan ter plaatse en kunnen de twee verdachten arresteren. Het betrof S.G. en V.B. uit Dilsen. V.B. was sedert enkele dagen vrij onder voorwaarden en werd terug opgesloten in de gevangenis te Hasselt. V.B. en S.G. zullen zich later voor de rechtbank dienen te verantwoorden.
  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen, container op bouwwerf opengebroken, de motor van een lier werd gestolen.
  • Garagediefstal op Venlosesteenweg te Maaseik, de eigenaar hoort iemand op de benedenverdieping, roept vervolgens waarna men iemand hoort buitengaan. Verdachten hebben de sleutels van het voertuig BMW gestolen en rijden weg met het voertuig.
  • Poging diefstal braak op Acht Meilaan te Maaseik, daders hebben met een breekijzer getracht de deuren open te wringen. Poging mislukt.
  • Verkeersongeval vlucht op de O Ophoverbaan te Maaseik om 13.30 uur, D.D. uit Hechtel-Eksel rijdt tegen amsterdammertje en rijdt weg, de politieploeg heeft de chauffeur kunnen aantreffen.

maandag 1 september 2008

E313 richting Antwerpen - Afrit 20.

01-09-2008
  • Diefstal uit voertuig op V Eycklaan te Maaseik tnv H.H. uit Grobbendonk, GPS gestolen.