vrijdag 31 juli 2009

Hit and Run!

30-07-2009

  • Niet-verzekerd voertuig op Hepperstraat te Maaseik. S.R. rijdt met opgefokte bromfiets. Belast 76 km/uur, takeling.
31-07-2009

  • Graffiti op Kruisveldstraat te Dilsen. Verf tegen muur gegooid.
  • Verkeersagressie op Rijksweg te Dilsen. Twee vrachtwagenchauffeurs krijgen ruzie tijdens het lossen van hun goederen. S.E. uit Laakdal en V.R. uit Roosdaal. De eerste neemt dan een ijzeren staaf en slaat ermee op de laadklep van de andere zijn vrachtwagen waarbij hij deze zijn voet al dan niet raakt. V.R. wordt woest en gaat achter S.E. aan die zich opsluit in de cabine van zijn eigen vrachtwagen.
  • Verkeersongeval op de Hoogbaan te Dilsen om 12.20 uur. V.J. (50j) rijdt tegen de geparkeerde vrachtwagen van A.K. (34j). Naar eigen zeggen moest hij uitwijken voor enkele fietsers, hij zag de vrachtwagen niet. EAF. Wagen pertotal.

donderdag 30 juli 2009

Ik gebruikte vroeger wasknijper en speelkaarten. Flapflap.

29-07-2009

  • Verkeersongeval op de Misweg te Maaseik om 18.15 uur. S.S. (26j) uit Maaseik komt uit de Misweg en wil de Maaseikerlaan oprijden. Ziet B.M. (12j) niet fietsen. Raakt hem lichtjes. EAF.
  • Onverantwoord rijgedrag/Drugs op K Boudewijnlaan te Maaseik om 18.20 uur. Een man loopt met fiets aan de hand richting centrum Maaseik via de ring, doet onverantwoorde dingen, steekt straat voortdurend over. Ploeg ter plaatse, K.W. (38j) uit Maaseik wordt naar ziekenhuis gebracht. Hij is bij onze diensten gekend als drugsgebruiker. Enkele uren later wordt de ploeg in bijstand geroepen door het ziekenhuispersoneel, betrokkene is aan het flippen, is vermoedelijk onder invloed van vloeibare XTC.
  • VKOSS Vlucht op de Oude baan te Dilsen om 16.20 uur. Fietster V.L. (62j) uit Dilsen werd omgereden door een auto die doorreed. Enkele uren later kan veroorzaker B.J. uit Dilsen aangetroffen worden, zegt dat hij niets gevoeld heeft.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 17.15 uur. Ter plaatse ligt de bestuurder en de moto. Motard W.D. (29j) uit Dilsen was aan het racen met een wagen. Op een bepaald moment heeft de motorijder de controle over het stuur verloren ingevolge een klapband. Hij is beginnen slingeren en vervolgens de grasberm langs de Boslaan ingevlogen rakelings langs een verlichtingspaal en boom om tenslotte tegen de grond te smakken. Bestuurder is nog bij bewustzijn. Heeft open arm breuk. Droeg enkel leren jasje en jeans. Moto werd getakeld, pertotalleke.
30-07-2009

  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen om 01.00 uur. S.M. (50j) uit Maaseik blaast A, rijbewijs ingehouden.
  • Vandalisme op Steenweg nr Nrt. Z.H. is aangekomen na sluitingstijd. Nog enkele klanten binnen, dus hij wil ook binnen. Toegang wordt hem geweigerd wegens al gesloten. Slaat ruit van toegangsdeur stuk.
  • Diefstal braak op Bautshoefstraat te Dilsen. Nadeel niet bekend, verder onderzoek door recherche.
  • Verkeersongeval op Kantonsweg te Dilsen om 12.00 uur. V.M. (13j) uit Dilsen zit als passagier achter op de fiets bij L.D. (13j) uit Maaseik. V.M. raakte met zijn voet tussen de spaken van het achterwiel.

woensdag 29 juli 2009

Een straf kan ontnuchterend werken!

28-07-2009

  • Niet-verzekerd voertuig op Maastrichterstwg te Maaseik. Tijdens patrouille wordt een voertuig met 2 duplicaat kentekenplaten opgemerkt. Controle voertuig blijkt, kentekenplaat geschrapt, niet verzekerd voertuig. Voertuig wordt getakeld.
  • Diefstal op Bokkerijdersweg te Maaseik, enkele vlaggen gestolen.
  • Verdacht persoon/drugs op de Kluisstraat te Maaseik. Melding van een verwarde man in de straat. Hij is al een paar keer op en af de straat gegaan. Ter plaatse wordt D.P. (30j) uit Bree aangetroffen, hij kan niet op zijn benen blijven staan. Meegenomen ten burele, er is geen woord uit te krijgen. Ter ontnuchtering in cel. Betrokkene is gekend inzake drugs. Ter plaatse worden in zijn voertuig meerdere gereedschappen aangetroffen, verder onderzoek dient uit te wijzen of het verband houdt met misdrijven.
  • Terugvinden verdwenen minderjarige te Genk. Op 28 juli 2009 omstreeks 21.30 uur werd de vermiste Gerits Sofie aangetroffen door de politie te Genk. Betrokkene werd verenigd met haar ouders, verder onderzoek wordt gevoerd omtrent de omstandigheden. De politie Maasland dankt media, collega's en alle andere partijen die het mogelijk maakten dat de zaak tot een goed einde werd gebracht.

dinsdag 28 juli 2009

Mercedes-Bonz.

27-07-2009

  • Verkeersongeval vlucht op Langs de Graaf te Dilsen om 09.30 uur. Onbekende heeft tegen een Mercedes gereden.
  • Diefstal braak op Borreshoefstraat te Dilsen. Een raam werd ingegooid met een klinker. Vermoedelijk werd enkel een Indibox en een wii gestolen. Recherche doet onderzoek.


maandag 27 juli 2009

Onrustwekkende verdwijning GERITS SOFIE.

Op donderdag 23 juli 2009 omstreeks 10.30 uur heeft de minderjarige GERITS Sofie, geboren op 04.04.1994 - 15 jaar en woonachtig te Maaseik-Neeroeteren, de ouderlijke woning te voet verlaten met de mededeling dat ze een vriendin zou gaan opzoeken.
Ze is nog opgemerkt op de lijnbus nr 11 richting Genk op 23 juli 2009 omstreeks 11.30 uur. Sedertdien is ze spoorloos. Volgens de getuige droeg ze op dat ogenblik een bruin gespikkeld wollen jasje met ritssluiting.



Persoonbeschrijving van de vermiste GERITS SOFIE :

GERITS Sofie - Belgische nationaliteit - 15 jaar oud , 1.68 cm groot, weegt ongeveer 65 à 70 kg en is eerder mollig van lichaamsbouw.
Ze heeft halflange donkerbruine haren – donkerbruine ogen – goed verzorgd gebit met blokjes – Getaande huidskleur (Mexicaanse moeder)

Volgend haar ouders droeg Sofie die dag een roze T-shirt met blauwe jeans broek, roze sportschoenen van het merk All Stars. Ze is in het bezit van een grote beige handtas van het merk All Stars.

Betrokkene is normaal begaafd en spreekt Nederlands, Engels, Spaans en Frans. Ze is in het bezit van haar identiteitskaart en haar KBC-bankkaart en heeft ook geld (circa 200 Euro) op zak. Ze is niet in het bezit van haar BuzzyPass en heeft ook haar GSM thuis gelaten.


Alle nuttige info of bij aantreffen vermiste gelieve dringend contact op te nemen met PZ MAASLAND op 089/569211 of de dichtsbijzijnde politiedienst.

Flauwe excuses? Dat verklaart zijn corpus delicti!

26-07-2009

  • Brand op Hoogveldstraat te Maaseik. Ter plaatse aangekomen is de brand al geblust door de brandweer. Veel rookschade. Een bewoner had zijn microgolf op het fornuis staan en het fornuis niet goed uitgezet.
  • Vuurtje stoken op Stationsstraat te Dilsen. De bewoner werd aangemaand te blussen.
27-07-2009

  • Diefstal braak op Europalaan te Dilsen. Werfkeet opengebroken. Boormachine, slijpschijf en een aantal Engelse sleutels werden gestolen.
  • Vandalisme/burenruzie op Schoolstraat te Dilsen. Voertuigen van drie bewoners werden besmeurd met zout. Al snel blijkt dat een gebuur de dader is. Deze geeft de feiten toe maar haalt enkele flauwe excuses aan. Benadeelden gaan hun voertuig laten reinigen en de rekening zal betaald worden door dader.
  • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik om 12.00 uur. B.M. (65j) fietst samen met zijn echtgenote op de Bleumerstraat in de richting van de Bleumerpoort. Hij geraakt uit evenwicht omdat er een auto voor hem bruusk stopt. Hierbij komt hij ten val tegen het geparkeerd voertuig van D.R. uit Maaseik. EAF.

zondag 26 juli 2009

Licht geraakt of Lichtgeraakt?

25-07-2009

  • Verkeersongeval op de Hoogbaan te Dilsen om 12.00 uur. Aanrijding tussen B.V. (41j) uit Dilsen en B.M. (76j) uit Dilsen, EAF.
  • Vandalisme op G Kerkstraat te Dilsen. Ruit ingeslagen.
26-07-2009

  • Verkeersongeval op de Hepperstwg te Maaseik om 16.20 uur. I.H. (87j) uit Maaseik is onwel geworden achter het stuur en heeft lichtjes tegen een boom gereden, geen schade aan boom, lichte schade aan voertuig. Werd overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.

zaterdag 25 juli 2009

De ideale man drinkt niet, rookt niet, flirt niet en bestaat niet!

24-07-2009

  • Drugs op Stationsstraat te Dilsen. Ctl voertuig. Bestuurder J.J. uit Dilsen heeft voorlopig rijbewijs, PV opgesteld. Passagier V.W. uit Dilsen had cannabis op zak. Passagier J.B. uit Bree heeft 7 zakjes cannabis op zak. Huiszoeking levert nog XTC en speed op.
25-07-2009

  • Opzettelijke slagen op Vlessersweg te Dilsen om 04.20 uur. T.M. uit Dilsen is op een fuif een meisje tegengekomen. T.M en zijn vriend V.M. maakten de afspraak om het meisje met de auto naar huis te brengen. Onderweg stoppen ze om nog wat te praten wanneer een camionette naast hen stopt waarvan de bestuurder uitstapt, het portier opent en T.M. een vuistslag geeft. Tijdens de daaropvolgende schermutseling trok de verdachte zich los en stapte in zijn camionette en reed weg, verder onderzoek. Betrof vermoedelijk ex-vriendje van meisje.
  • VKOSS vlucht op de Markt te Maaseik om 02.30 uur. N.M. (24j) uit Maaseik rijdt over de Markt. Hij ziet een Nederlandse BMW achteruitrijden. N.M. stopt zijn voertuig en gebruikt de lichtclaxon. Nederlandse BMW blijft echter achteruitrijden en het komt tot een aanrijding. Bestuurder van Nederlands voertuig neemt de vlucht. De Nederlandse collega's worden verwittigd en kunnen de dader onderscheppen in STEIN (NL). Bestuurder was dronken.

vrijdag 24 juli 2009

De vliegende Hollander is gezonken!

23-07-2009

  • Snelheidsovertreding/onverantwoord rijgedrag op Boslaan te Dilsen. L.F. uit Hasselt rijdt tegen zeer hoge snelheid. Heeft zijn kinderen bij zich in de wagen, intrekking rijbewijs.
  • Diefstal fiets op de Rijksweg te Dilsen.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 16.00 uur. B.B. (40j) uit Maasmechelen reed met een wagen met aanhangwagen. Het wiel van de aanhangwagen vloog los en daardoor kwam deze in aanraking met de vitrine van een autogarage. In de showroom stonden twee nieuwe voertuigen en één occasie voertuig. Deze werden door de glasscherven deels beschadigd. EAF. De aanhangwagen bleek niet gekeurd, PV.
  • Snelheidsovertreding/onverantwoord rijgedrag op Rijksweg te Dilsen. S.J. (28j) uit Kerkrade (NL) rijdt tegen zeer hoge snelheid, intrekking rijbewijs.
24-07-2009

  • Diefstal braak op de Siemenslaan te Dilsen. De omheining werd geforceerd en 240 m koperkabel werd gestolen.
  • Diefstal op Rotemerlaan te Maaseik. Er werd mazout gestolen uit op locatie geparkeerde vrachtwagen.

donderdag 23 juli 2009

Well Done!

22-07-2009

  • Snelheidsovertreding op de Rijksweg te Dilsen. N.F. uit Roosteren (NL) reed tegen hoge snelheid. Was even vlees gaan halen voor de BBQ, rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.
  • Brandstichting op Europalaan te Dilsen. Jongeren hebben vuilnisbak in brand gestoken in het kasteelpark van Dilsen-Stokkem.
23-07-2009

  • Verkeersongeval op de Nieuwstraat te Dilsen om 14.30 uur. B.M. (49j) rijdt op de parking van De Post achteruit tegen het voertuig van S.R.. EAF.
  • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 12.00 uur. T.P. uit Nederland verlaat de oprit van een woning en komt hierbij in aanrijding met de wagen bestuurd door G.M. die vanuit Dilsen komt, EAF.

woensdag 22 juli 2009

Angst is een slechte raadgever!

21-07-2009

  • Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg te Dilsen om 19.50 uur. Oproeper was getuige van een verkeersongeval op het kruispunt van de Rijksweg/Europalaan. Een auto heeft een gele lichtkegel aangereden en een verkeersbord beschadigd en is verder gereden. Bestuurder S.J. (32j) uit Dilsen werd aangetroffen. Na enige moeite bekent hij de feiten. Betrokkene blaast bovendien positief. Betrokkene is niet ter plaatse gebleven omdat hij gedronken had en schrik had zijn rijbewijs kwijt te raken. Rijbewijs werd ingetrokken.
22-07-2009

  • Diefstal op Hoogbaan te Dilsen. Portefeuille uit handtas gestolen tijdens winkelen in Aldi.
  • Diefstal fiets op Speltstraat te Dilsen.

dinsdag 21 juli 2009

Ging zeker naar "den défilé"?

20-07-2009

  • Diefstal op Nielerstraat te Maaseik. Eén van de vlaggen is gestolen aan de St Donatus Kapel te Dorne.
  • Poging diefstal op Kloosterbempden te Maaseik. G.H uit Roosteren (NL) had drie barkrukken gekocht in de winkel. Hij had die buiten aan de deur geplaatst en ging snel zijn auto uit de ondergrondse parking halen. Toen hij boven kwam had een allochtoon reeds twee van de drie stoelen ingeladen in zijn eigen auto. De laatste stoel droeg hij net naar zijn auto toen de eigenaar kwam opdagen. Die heeft hem de stoel uit de handen getrokken. Daarop dreigde de vreemdeling de politie te halen. Twee winkeljongens die benadeelde hadden geholpen in de winkel zijn hem toen ter hulp gekomen en hebben de vreemdeling overtuigd. De stoelen ginden terug naar de rechtmatige eigenaar. De verdachte is daarop in volle vaart vertrokken. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Vlessersweg te Dilsen om 14.30 uur. Aanrijding tussen M.G. (66j) en B.G. (72j) uit Dilsen, EAF.
  • Verkeersongeval op de Borreshoefstraat te Dilsen om 21.20 uur. N.K. (19j) uit Dilsen verliest de ctl over het stuur bij het indraaien vanaf de Rijksweg naar de Borreshoefstraat. Hij belandt in het decor (schade openbaar domein). Bestuurder heeft een voorlopig rijbewijs.
21-07-2009

  • Rijden onder invloed op Bleumerstraat te Maaseik. Naar aanleiding van een verkeerscontrole wordt R.A. uit Kinrooi onderworpen aan een ademtest. Deze resulteert positief. Het rijbewijs wordt ingetrokken.

maandag 20 juli 2009

Eufemisme : Derde keer goede keer.

20-07-2009

  • Vandalisme op Maasstraat te Dilsen. Bij een inwoner werden voor de derde keer bloembakken vernield.

zondag 19 juli 2009

A ....-ha!!!!! Gotcha..................!!!!!

18-07-2009

  • Diefstal op Rijksweg te Dilsen. Portefeuille van een inwoner gestolen in Aldi.
  • Niet-gekeurd voertuig op Rijksweg te Dilsen. R.F. uit Dilsen rijdt met een niet-gekeurd voertuig.
19-07-2009

  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen. D.A. uit Maasmechelen blaast “A”, rijbewijs ingetrokken voor 3 uur.
  • Poging diefstal op Dorpsstraat te Dilsen om 05.45 uur. Een alerte getuige ziet hoe de bestuurder van een donkergroene Mercedes Vito enkele terrasstoelen van een horecazaak wil opladen. Hij verjaagt de dader. Er is geen nadeel. De verdachte werd geidentificeerd, was gekend voor diefstallen.


zaterdag 18 juli 2009

Schumi mag 15 dagen fietsen…

17-07-2009
  • Verkeersongeval op Dilserweg te Maaseik. L.G. uit Neeroeteren meldt dat ze gisterenmiddag in Opoeteren, op de Dilserweg, tegen een vrachtwagen is gereden. Enkel stoffelijke schade aan het voertuig van L.G.
  • Verkeersongeval op Bloesemweg te Maaseik om 18.35 uur. M.G. uit Maaseik is betrokken in een ongeval met een andere personenwagen, heel wat discussie onder beide partijen. Een bestuurder was van de weg gereden. Ploeg gaat ter plaatse.
  • Verkeersongeval te Dilsen-Stokkem om 19.38 uur. S.P. uit Maaseik meldt dat hij afgelopen nacht schade heeft gemaakt aan een bestelwagen in Elen, waarschijnlijk in de Langstraat.
  • Onverantwoord rijgedrag op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. T.G. uit Hamont-Achel werd na diverse verkeersovertredingen onderschept. Intrekking rijbewijs voor 15 dagen.

18-07-2009

  • Vechtpartij op Leverenweg te Maaseik. Op de Bergse feesten is de muziek gestopt en er zijn twee groepen die moeilijkheden maken. Ter plaatse een gekwetste aangetroffen. Werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

vrijdag 17 juli 2009

Duiven niet gaan vliegen, wel de daders!!!!!

16-07-2009
  • Poging diefstal op Venlosesteenweg te Maaseik. Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag de schuifdeur van een duiventil opengebroken. Niets gestolen. In dezelfde nacht werd er enkele huizen verderop een fiets, zwembadstofzuiger en een heggeschaar gestolen. Ploeg gaat ter plaatse.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 17.20 uur. Wanneer V.M. uit Maasmechelen stil staat aan het rode licht richting Maasmechelen, wordt haar voertuig aangereden door J.J. uit Maastricht. J.J. legt een positieve ademtest af. Rijbewijs wordt ingetrokken en PV opgesteld.
  • Fietsdiefstal op Bosstraat te Maaseik t.h.v. ‘De Zeeman’. Aangifte ten burele.
  • Verkeersongeval op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 17.35 uur. Aanrijding tussen twee personenwagens. Tegenpartij zijn Nederlanders die geen geldige verzekering kunnen voorleggen. Enkel stoffelijke schade.
  • Verdachte toestand op Sportlaan te Maaseik. Melding van geforceerd slot. Vermoedelijke inbraakpoging. Ploeg gaat ter plaatse.

17-07-2009

  • Verkeersongeval met vluchtmisdrijf op Langstraat te Dilsen-Stokkem om 02.13 uur. Een onbekend voertuig, komende uit de richting van de Maas, heeft het geparkeerde voertuig van C.A. aangereden. Het voertuig, vermoedelijk een Jeep, is verder gereden richting Rijksweg en uit het zicht verdwenen. Schade rechtsvoor aan het geparkeerde voertuig.
  • Poging diefstal op Weetersteenweg te Maaseik t.n.v. V.H. Het raam van de kelderdeur is stuk en er zijn braaksporen aan de deur. De dader(s) hebben de woning benaderd via de achterzijde en ook verlaten. Lokale recherche gaat er plaatse.
  • Diefstal met braak op Kinrooiersteenweg te Maaseik t.n.v. V.S. Een quad werd gestolen uit een afgesloten garage. Verder werd er ook nog een slijpschijf, een boormachine en een duikpak ontvreemd. Ploeg gaat ter plaatse.
  • Vandalisme op Roosterbergstraat te Maaseik. H.C. meldt dat ze vannacht bezoek hebben gekregen van vandalen die een zwembad hebben stuk gestoken. PV werd opgesteld.
  • Vandalisme op Maasstraat te Dilsen-Stokkem t.n.v. B.S. Een 4-tal planten zijn gedeeltelijk uit een bloembak getrokken. Ploeg gaat ter plaatse.
  • Verkeersongeval in Zandstraat te Maaseik om 13.30 uur. Betreft een kop-staartaanrijding tussen 2 personenwagens. Enkel stoffelijke schade. EAF.

donderdag 16 juli 2009

Was behoorlijk in de BOONEN. Deed hij een TOMMEKE?

15-7-2009

  • Verkeersongeval op de Venlosesteenweg te Maaseik om 14.00 uur. M.P. (57j) uit Dilsen fietste op het fietspad in de richting van de Venlosesteenweg. Op zeker ogenblik passeert zij een voertuig. De passagier K.J. (64j) uit Kinrooi opent net op dat ogenblik haar deur en M.P. kan een botsing niet meer voorkomen. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht voor controle.
16-07-2009

  • Dronken persoon/Diefstal geweld op Veldsteeg te Dilsen. A.K. uit Lanaken beweert overvallen te zijn geweest de voorbije nacht door onbekende(n). Weet niet precies waar. Hij is behoorlijk beschonken en heeft wat schaafwonden. Betrokkene beweert dat zijn geld en sleutels werden afgenomen. Getuigen hebben hem afgelopen nacht zien vertrekken uit een horecazaak. Toen hij met zijn fiets vertrok is hij 2 x maal zwaar ten val gekomen.


woensdag 15 juli 2009

Bonnies & Clyde!

14-07-2009

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 16.30 uur. H.E. (65j) uit Dilsen verlaat met haar wagen de parkeerstrook en rijdt onmiddellijk het linkerrijvak op teneinde haar voertuig te keren, richting Dilsen. Zij wordt dan door de achteropkomende S.F. (57j) uit Maasmechelen aangereden. EAF.
  • Niet-verzekerd voertuig op Vrietselstraat te Dilsen. W.M. uit Dilsen heeft geen schouwing noch verzekering. Takeling voertuig.
15-07-2009

  • Sluikstorten op Bakkershoefstraat te Dilsen. 6 vuilniszakken werden achtergelaten. Stadsdiensten werden verwittigd en zullen de vuilniszakken ophalen.
  • Weglopen minderjarigen/diefstal/Verkeersongeval op M Koningsstraat te Maaseik. Een 15-jarige jongen uit Maaseik was samen met een 15-jarig meisje uit Tongeren en een 17-jarige dame uit Maasmechelen weggelopen uit de instelling van Munsterbilzen. De drie hebben in Bilzen een brommer gestolen waarmee ze uiteindelijk in Neeroeteren gevallen zijn waardoor de Maaseikenaar gekwetst werd overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. De drie werden terug overgebracht naar Bilzen.
  • Aantreffen gestolen/geseind voertuig op V Eycklaan te Maaseik. De politieploeg treft een CITROEN C4 grijs aan met Nederlands kenteken; Het voertuig blijkt in april gestolen te zijn in Sittard (NL). Het voertuig wordt getakeld en onderzocht door het gerechtelijk labo.

dinsdag 14 juli 2009

De amigo is niet altijd je vriend!

13-07-2009

  • Brand vegetatie op Siemenslaan te Dilsen. Enkele bomen in brand, BW ter plaatse.
  • Brand vegetatie op Lindenlaan te Maaseik. Gemeenschappelijk haag is in brand gevlogen bij het verbranden van onkruid. Brandweer ter plaatse.
  • Dronken persoon op B Philipslaan te Maaseik om 14.50 uur. De politieploeg kan betrokkene V.B. uit Kinrooi aantreffen op een parking. Betrokkene is onder invloed van drank en GHB. Betrokkene wordt ter ontnuchtering in de amigo opgesloten.
14-07-2009

  • Diefstal braak op Herenlaakweg te Maaseik. Onbekende daders hebben met braak gepleegd op zijdeur. Poging mislukte. Aan de achterzijde werd een luik open gebroken. Met twee klinkers werd het venster ingegooid. Door de ontstane opening werd er chips weggenomen.

maandag 13 juli 2009

Wolven in schaapsvacht…

12-07-2009

  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen-Stokkem om 11.27 uur. Aanrijding tussen twee personenwagens. Drie lichtgewonden overgebracht naar ziekenhuis Maaseik. Een voertuig werd getakeld. Ademtesten 'Save'.
  • Poging diefstal met braak op Kleeskensveld te Maaseik t.n.v. J.M. Onbekenden hebben de ruit van keukenvenster aan achterzijde woning proberen in te snijden met een scherp voorwerp. Dit is niet gelukt. Daders zijn dan via een openstaand venster binnengeraakt. Er is niets verdwenen uit de woning. Mogelijks heeft bewoonster de daders verjaagd toen ze thuiskwam. Achterdeur stond open voor vluchtweg.
  • Verkeersongeval op Boslaan te Dilsen-Stokkem om 11.53 uur tussen 2 personenwagens. Enkel stoffelijke schade.
  • Waterlek op Oude Baan te Maaseik. De hele straat staat onder water. Betreft een nieuw lek dat eerder op de middag al gedicht werd. Ploeg gaat ter plaatse.
  • Loslopende dieren op Nieuwstraat te Dilsen-Stokkem. Betreft een 10-tal schapen. ‘Honden’vanger werd ingelicht.
  • Schade door dieren aan personen op Bresilstraat te Dilsen-stokkem. Een 9-jarig kind werd door een Amerikaanse Stafford gebeten. Na een gesprek met de eigenaar oordeelt deze dat hij morgen zijn hond laat inslapen door een dierenarts. De jongen werd op spoed verzorgd en is terug naar huis.
  • Opzettelijke beschadigingen op Veeweide te Dilsen-Stokkem t.n.v. B.S. Er werd een kras aangebracht op de auto van het slachtoffer.

13-07-2009

  • Onverantwoord rijgedrag op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Er worden op de Rijksweg, in de richting van Maaseik 2 voertuigen opgemerkt die tegen hoge snelheid langs elkaar aan het rijden zijn. Een voertuig werd onderschept.
  • Gevaarlijke dieren op Pannenhuisstraat. Betreft loslopende pitbull's. Ploeg gaat ter plaatse.

zondag 12 juli 2009

It takes one to know one!

11-07-2009

  • Verkeersongeval op de Brugstraat te Maaseik om 14.00 uur. Kop-staart aanrijding tussen I.J. (49j) uit Opglabbeek en K.M. (25j) uit Maaseik, EAF.
  • Loslopende dieren op Rijksweg te Dilsen. De politieploeg treft 3 schapen aan. Schapen terug kunnen loodsen naar hun wei. Iets verderop, aan de parking van de Delhaize, ziet de ploeg een bende hangschapen, ca 15. De hangschapen weigeren iedere medewerking en trachten de vlucht te nemen bij controle. Terug in weide en omheining hersteld.
12-07-2009

  • Drugs/jongerenoverlast op Ziepstraat te Maaseik. Ctl van drie voertuigen aan bunker Neeroeteren. Aantreffen dolkmes in vtg van B.B. uit Neeroeteren. In het voertuig van B.M. uit Neeroeteren wordt een kleine hoeveelheid marihuana aangetroffen.

zaterdag 11 juli 2009

OLS 2009. Winnaar St Jan Grubbenvorst. Proficiat en... Oef!

10-07-2009

  • Verkeersongeval op de Acht Meilaan te Maaseik om 16.00 uur. Vrachtwagen DAF bestuurd door V.P. (57j) uit Uden (NL) staat rechts van de rijrichting geparkeerd en is goederen aan het leveren. Het laadplatform staat gelijk met de laadvloer. Autobus DE LIJN bestuurd door H.K. (24j) uit Maaseik komt van rotonde Bospoort en rijdt Acht Meilaan op. Ze maakt naar eigen zeggen een inschattingsfout en rijdt met rechtervoorkant tegen laadplatform. Tijdelijk werd de Acht Meilaan richting Kinrooi afgesloten voor doorgaand verkeer. EAF.
  • Diefstal op Sportlaan te Maaseik. De portefeuille van een inwoner uit Kinrooi werd gestolen uit tas in zwembad.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 19.15 uur. B.B. (30j) uit Genk rijdt op de Rijksweg richting Maasmechelen en volgt op de turbo rotonde de afslagstrook richting Boslaan. Daar raakt hij de borduur met zijn wiel waarop de auto zich dwars gooit en de dieperik in rijdt, 3 m lager het maisveld in. Geen derden bij betrokken.
11-07-2009

  • Drugs op Herenlaakweg te Maaseik. Bij ctl voertuig worden bij een jongere uit Maaseik en twee uit Kinrooi verdovende middelen aangetroffen.

vrijdag 10 juli 2009

Daarvan gaan er dertien in een dozijn!

09-07-2009

  • Verkeersongeval op de Kleine Kerkstraat te Maaseik om 14.15 uur. V. uit Maaseik rijdt over de Mgr.Koningsstraat. K. komt uit de Kleine Kerkstraat, hij heeft voorrang van rechts. Hier komen beiden in aanrijding. EAF.
  • Drugs/Plantage op Weertersteenweg te Maaseik. De politie Maasland treft in woning van R.M. uit Maaseik een weedplantage van 2 X 200 planten aan, blijkt dat elektriciteit werd afgetapt, ploeg vraagt infrax ter plaatse. De verdachte bekent de feiten. Dit jaar is het de twaalfde plantage die door de politie Maasland werd ontmanteld.
  • Verkeersongeval vlucht op de A Sauwenlaan te Dilsen om 22.08 uur. Een kleine rode auto heeft tegen de geparkeerde auto van N.G. gereden en is doorgereden.
10-07-2009

  • Vandalisme op Rijksweg te Dilsen. Steen door achterruit van wagen van Wit-Gele Kruis gegooid.
  • Vandalisme op Pelserstraat te Maaseik. 3 banden stukgestoken en inslag in voorruit van wagen. Tevens werd er een vloeistof in deurslot van voordeur woning gespoten.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 09.00 uur. M.P. (21j) uit Maaseik rijdt met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal.

donderdag 9 juli 2009

J.B. teveel J&B?

08-07-2009

  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 17.20 uur. EAF.
  • Niet-verzekerd voertuig op Rijksweg te Dilsen. T.M. uit Maasmechelen rijdt met niet-verzekerde wagen, takeling.
  • Verkeersongeval op de Dorpsstraat te Dilsen om 20.10 uur. EAF.
  • Verkeersongeval/dronken sturen op Mulheim te Dilsen om 21.30 uur. J.B. (52j) uit Dilsen rijdt over de Rijksweg over Rachels tot Mulheim. Hij verliest de controle over het stuur en komt in het naastliggende struikgewas terecht. J.B. blaast positief. Intrekking rijbewijs.
09-07-2009

  • Vandalisme op Europalaan te Dilsen. Flitspaal werd bespoten met grijze verf.
  • Opzettelijke slagen op Ophovenstraat te Maaseik. Vechtpartij aan de nachtwinkel. S.J. staat buiten met twee werkmannen die zijn raam aan het vervangen zijn. Zijn schoonbroer G.S. heeft een steen tussen het bouwafval uitgepakt en S.J hiermee op zijn hoofd geslagen, dit na een ruzie over verblijf/werk enz. G.S. verblijft illegaal in het land, dienst vreemdelingezaken werd in kennis gesteld en hij dient het grondgebied te verlaten binnen vijf dagen.
  • Verkeersongeval op de St Lam Kerkstraat te Maaseik om 13.00 uur. S.S. (28j) uit Maaseik rijdt met haar voertuig op de Sint-Lambertuskerkstraat en wilt links af de Spilstraat indraaien. Uit tegenovergestelde richting komt fietster S.M. (71j) uit Maaseik. Op het moment dat het voertuig linksaf draait komt het voorwiel van de fiets onder de rechtervoorbumper van de wagen terecht en komt S.M. ten val. Licht gewond.
Tijdens een verkeersaktie op 08/07/2009 gericht naar de rijkswegen N78 en N75 werden volgende vaststellingen gedaan:
- 15 negatieve ademtesten.
- 1 ademtest Alert = inhouding rijbewijs voor 3 uren
- Snelheid gecontroleerde vtg : 2173 waarvan 83 in overtreding
- Niet verzekerd voertuig + takeling : 1
- PVW’s inzake verzekering : 2
- PVW’s technische eisen : 7
- Parkeren : op fietspad : 2, op Markt te Maaseik : 1
- Inschrijving : 1 Pv

woensdag 8 juli 2009

't Is ook nóóit goed en........... dat zaakje stinkt!

07-07-2009

  • Diefstal moto op Kerkplein te Maaseik tnv T.A. uit Swalmen (NL). Motor Harley Davidson gestolen, stond geparkeerd aan kerk afgesloten met twee afzonderlijke sloten.
  • Verkeersongeval vlucht op de Dilserweg te Maaseik om 16.45 uur. S.J. uit Maaseik, bestuurder van een vrachtwagen wordt aan de linker voorzijde aangereden door een passerende personenwagen. Hierop neemt het laatste voertuig de vlucht. Op de plaats van de aanrijding ligt een stuk bumper en een nummerplaat. De nummerplaat blijkt geschrapt, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Dilserweg te Maaseik om 17.00 uur. Kop-staart aanrijding tussen C.D. en H.M. uit Maaseik, EAF.
  • Niet-verzekerd voertuig op Kantonsweg te Dilsen. Een inwoonster staat voor de deur bij de moeder van haar ex-vriend. Een hoop kabaal op straat. De vrouw, waar de laatste weken regelmatig politie inzet vereist was, verwijt de ploeg dat de politie niets doet omtrent haar problemen. Ze rijdt evenwel rond met een NIET-verzekerd voertuig en ZONDER rijbewijs met een bromfiets klasse B. PV opgesteld + takeling bromfiets. En toen .... kreeg de ploeg het verwijt dat ze wel iets deden.
08-07-2009

  • Poging diefstal braak op B Philipslaan te Maaseik tnv GB. Er werden gaten in dak gemaakt. In de zaak stonden enkele zakken met winkelwaren klaar, op het dak eveneens. Het inbraakalarm was afgegaan waardoor de daders zijn gevlucht zonder buit. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Bergeindestraat te Maaseik om 05.30 uur. Een personenwagen MERCEDES staat op de kruising van de Bergeindestraat en de Kasteelstraat. De wagen was total los. De wagen was afgesloten en de bestuurder was niet meer ter plaatse. Wagen werd getakeld. De eigenaar kon nog niet worden aangetroffen.
  • Verkeersongeval op de Weertersteenweg te Maaseik om 07.10 uur. O.A. (53j) uit Maaseik komt uit de Oude Baan en wil de Weertersteenweg oversteken richting V. Eycklaan. G.V. (47j) uit Maaseik rijdt op de Acht Meilaan richting Kinrooi en kan de overstekende wagen niet meer ontwijken. O.A. blaast positief, rijbewijs ingetrokken.
  • Poging diefstal braak op Heppersteenweg te Maaseik. Sloten van deuren beschadigd.
  • Milieu/bouwovertreding op Bosstraat te Maaseik. In de Bosstraat hangt een mazoutgeur. In een pand zijn verbouwingswerken in uitvoering. In de kelder heeft men de mazouttank leeggemaakt en opengeslepen. Contact milieudienst en brandweer. Werken laten stillleggen. De uitvoerder van de werken uit Antwerpen was niet in het bezit van de nodige vergunningen en werkte ook niet op de geijkte wijze.

dinsdag 7 juli 2009

Er stond nochtans een verbodsbord!

06-07-2009

  • Verkeersongeval op de Dijkweg te Maaseik om 17.15 uur. Aanrijding tussen D.G. (48j) uit Bree en D.E. (54j) uit Riemst, EAF.
  • Val ruiter op Boslaan te Dilsen. D.L. (78j) uit Genk is van zijn paard gevallen. Het dier werd vermoedelijk opgeschrokken door een tak in het gezicht waardoor het tegen een boom liep waarop D.L. van het paard viel. De situatie voor het slachtoffer viel nog vrij goed mee. Het rechteronderbeen was gekneusd en de hals moest ondersteund worden met een beschermer. Slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis te Genk.
07-07-2009

  • Vandalisme op Kasteeldreef te Dilsen. Op het einde van de Kasteeldreef, ter hoogte van het fietspad, werden alle palen van de plaatselijke verkeersborden doorgezaagd. De borden bevonden zich iets verderop tegen een boom.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 11.45 uur. D.V. (31j) uit Maasmechelen wil een parking verlaten en de Rijksweg oprijden. Bij het verlaten van de parking komt zij in aanrijding met het voertuig bestuurd door C.J. (64j) uit Maasmechelen die over de Rijksweg reed in de richting van Maasmechelen. EAF.
  • Verboden wapendracht op K Boudewijnlaan te Maaseik. Tijdens een voertuigcontrole aan de Maasbrug wordt bij bestuurder D.M. uit Dilsen een plooimes aangetroffen.

maandag 6 juli 2009

Hij slaapt goed die niet weet dat hij slecht slaapt!

05-07-2009

  • Diefstal braak op Mulheim te Dilsen. Raam ingeslagen, TV + DVD weg.
06-07-2009

  • Diefstal fiets op Maastrichterstwg te Maaseik. Hedennacht is uit de garage een herenfiets gestolen, garage was gesloten doch niet slotvast. Mogelijk heeft de verdachte tevens in de tuinstoelen geslapen gezien deze verplaatst werden.

zondag 5 juli 2009

Wat een zeikerd!

04-07-2009

  • Verkeersongeval op de Breeerweg te Maaseik om 13.00 uur. D.P. (48j) uit Antwerpen verliest in bocht Breeërweg de controle over het stuur van zijn moto en komt in gracht terecht. Werd licht gekwetst.
  • Verkeersongeval op Bergerven te Maaseik. C.M. (19j) uit As dient uit te wijken voor een overstekend ree en komt met zijn wagen tegen boom terecht.
  • Vandalisme op Neeroeterenstraat te Maaseik. Toegangspoort beschadigd.
05-07-2009

  • Nachtlawaai op Herenlaakweg te Maaseik. In de loop van de avond verschillende meldingen van nachtlawaai, om 02.00 uur werd dan de muziek stilgezet.
  • Misbruik van vertrouwen op Bergerstraat te Maaseik. Drie personen nemen Nederlandse taxi. M.J. werd als laatste afgezet. Hij ging alles betalen. Onderweg moest hij urineren. De taxichauffeur laat hem uitstappen zodat hij tegen een boom kan urineren. M.J. zet het echter op een lopen. De taxichauffeur rijdt dan naar het huis waar hij eerder de twee andere personen heeft afgezet en wacht op de komst van de politieploeg. Wanneer de ploeg het verhaal van de taxichauffeur aanhoort komt N.B. aangelopen. Hij heeft ook in de taxi gezeten. Hij ging ervan uit dat M.J. zou betalen. Na bemiddeling werd de taxichauffeur betaald.
  • Poging diefstal fiets/Brand/brandstichting op Maastrichterstwg om 08.50 uur. Melding dat een allochtoon een fiets probeerde te stelen, omstaanders proberen hem tegen te houden. Gelijktijdig komt de melding dat er iets verder een vrachtwagen in brand staat. Ploeg ter plaatse, de verdachte werd gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis. Bij aankomst ploegen in ziekenhuis verzet verdachte zich hevig. Hij wordt na verzorging geboeid overgebracht naar het politiebureel. A.B. uit Dilsen wordt gearresteerd. Hij geeft toe dat hij de fiets wilde stelen doch ontkent iets met de brandstichting te maken te hebben. Pdk verwittigd, bijstand gerechtelijk labo, verder onderzoek.

zaterdag 4 juli 2009

Weg, rijbewijs én verstand kwijt?

03-07-2009

  • Verkeersongeval vlucht op de Sportlaan te Maaseik om 23.50 uur. Onbekend voertuig heeft tegen voertuig van P.W. uit Maaseik gereden met lichte schade tot gevolg. Verder onderzoek.
04-07-2009

  • Vandalisme op H Memlingstraat te Maaseik. Achterruit van de wagen ingegooid, steen ligt nog op de achterbank.
  • Sturen onder invloed op Stationsstraat te Maaseik om 07.00 uur. L.P. (21j) uit Kinrooi staat met klapband stil en belt zelf onze diensten. Betrokkene blaast positief, rijbewijs ingetrokken. Was via de GPS van de Grotlaan naar de Glazentrapstraat(over het toeristisch fietspad) gereden. Op het toeristisch fietspad was hij op een gegeven moment langs de rijbaan en in een weiland terecht gekomen. Hij kon er nog uitsukkelen doch op de Stationsstraat kreeg hij dan klapband waarop hij onze diensten verwittigde.

vrijdag 3 juli 2009

Rust in vrede!.....

02-07-2009

  • Niet-verzekerd voertuig op Hoogstraat te Maaseik, brommer van V.D. uit Maaseik werd getakeld.
  • Verkeersongeval op de Breeerweg te Maaseik om 20.00 uur. L.W. (20j) uit Meeuwen raakt met zijn moto van de weg en wordt gekwetst naar het ziekenhuis overgebracht.
  • Verkeersongeval dodelijke afloop op Kinrooierstwg te Maaseik om 22.00 uur. N.M. uit Maaseik draait met zijn wagen een inrit op. Dan schuift er een moto tot tegen zijn wagen. Wanneer hij uitstapt ziet hij de motobestuurder onder zijn wagen liggen. Het betreft de 21-jarige S.V. uit Maaseik. De jongeman overlijdt ter plaatse. Een verkeersdeskundige van het parket komt ter plaatse voor vaststellingen. De dienst Slachtofferbejegening van de zone geeft bijstand aan de familie en de bestuurder van de wagen. De Politiezone Maasland wenst ouders, familie en vrienden hun oprechte deelneming aan te bieden.

donderdag 2 juli 2009

Wees dubbel voorzichtig!

01-07-2009

  • Verkeersongeval op de Rotemerlaan te Maaseik om 18.20 uur. S.G. (44j) uit Bree staat met haar vtg stil op de Rotemerlaan om links de parking van de fitness op te rijden. D.P. (20j) uit Maasmechelen rijdt er achter op. EAF.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 14.40 uur. Voetganger O.G. (77j) uit Maaseik wordt tijdens het oversteken aangereden door M.D. (20j) uit Maaseik. Door de aanrijding valt het slachtoffer op een ander voertuig van I.M.. het zwaargewonde slachtoffer is eerst overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik, daarna naar het ziekenhuis te Genk. http://www.wegcode.be/wet.php?wet=1&node=art40.
02-07-2009
  • Diefstal fiets op Boekweitstraat te Dilsen.

woensdag 1 juli 2009

Wie zulke vrienden heeft, hoeft geen vijanden!

30-06-2009

  • Verkeersongeval op de Dilserweg/Fortstraat te Maaseik om 19.20 uur tussen twee bromfietsers. S.M. (33j) uit Maaseik reed tegen het verkeer in en botste zo tegen S.G. (16j) uit Maaseik.
  • Diefstal fiets op Stokkemerbaan te Dilsen.
  • Diefstal op Lemmenshoefstraat te Dilsen. Jongeren zijn samen frietje gaan eten. P.S. heeft zijn GSM laten liggen op de tafel. Hij is vertrokken en vergeten de GSM mee te nemen. Even later denkt hij eraan en gaat terug. Dan is de GSM weg. Verschillende vrienden van slachtoffer krijgen SMS van een persoon waarin de geboortedatum gevraagd wordt van slachtoffer, dit om de code te kraken van de gsm. D.K. uit Dilsen wordt geidentificeerd als verdachte, de gsm wordt aangetroffen, PV wordt opgesteld.
01-07-2009

  • Niet-verzekerd voertuig/Drugs/Weerspannigheid op Markt te Maaseik om 01.10 uur. Broer van E.L. staat met diens niet-verzekerde auto op de Markt. Wanneer de politieploeg wil overgaan tot takeling van voertuig komt eigenaar E.L. er ineens met vier kompanen aan en beginnen zich weerspannig te gedragen. E.L. gaat in wagen zitten en weigert sleutels af te geven. Uiteindelijk wordt verdachte met gepaste dwang aangehouden en ten burele gebracht, verdachte was tevens in het bezit van een hoeveelheid weed. Betrokkene zal zich later voor de rechtbank dienen te verantwoorden.