maandag 31 oktober 2016

Heeft hij ook nog een kapot venster!


30-10-2016
  • Sturen onder invloed/drugs op Heirweg te Maaseik om 18.40 uur. De bestuurder gooit nog snel een joint door het venster. Interceptie. Bestuurder B.D. (31j) legt positieve speekseltest af en wordt in het bezit gevonden van cannabis. Intrekking rijbewijs. Voertuig tevens niet gekeurd.
  • Diefstal braak op Steenweg nr Neeroeteren te Dilsen. Inbraak in tankstation. Sigaretten gestolen, verder onderzoek.  

31-10-2016
  • Verkeersongeval vlucht op de Plattenhofweg te Maaseik om 08.30 uur. Onbekende heeft tegen een bushokje gereden. Glasplaat volledig vernield. Brandweer ter plaatse om glas op te ruimen.

zondag 30 oktober 2016

DO met OD?


29-10-2016
  • Diefstal voertuig?? op Markt te Maaseik 9.45 uur. Op donderdag 26/10/2016 reed een 78-jarige bewoonster met haar voertuig op de Markt te Maaseik. Zij voelde zich niet goed en heeft haar voertuig geparkeerd op de Markt. Zij is te voet naar huis gegaan. ‘s Anderendaags stelt zij vast dat haar voertuig verdwenen is. Zij had de wagen volledig afgesloten. Geseind. Om 17.00 uur heeft ze haar voertuig aangetroffen op een andere parking.  
  • Verkeersongeval op de Markt te Maaseik om 13.00 uur. M.M. (19j) heeft bij het verlaten van de parking op de Markt een ander voertuig van B.R (32j) licht aangereden, EAF.
  • Wildcrossen op Boslaan te Dilsen om 15.40 uur. Op de Boslaan richting Genk merkt de politie 3 wildcrossers op die uit het bos gereden komen en hun weg verder zetten over het fietspad. Wanneer ze de drie staande willen houden, geven ze gas bij en rijden tegen de richting terug over de Boslaan om iets verder terug het bos in te rijden. Verder onderzoek. Een man uit Elsloo (NL) kon geïdentificeerd worden, pv werd opgesteld.

30-10-2016
  • Verkeersongeval + Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg te Dilsen om 05.30 uur. H.L. (45j) rijdt met haar voertuig tegen een brokstuk op de rijbaan. Dit brokstuk ligt hier omdat een ander voertuig tegen een verkeersbord heeft gereden. Vanaf de plaats van de feiten is een licht oliespoor zichtbaar. Dit oliespoor leidt tot bij L.J. (21j) die de eerste aanrijding deed.
  • Moeilijkheden met persoon/onder invloed op Weertersteenweg te Maaseik om 02.00 uur. Melder zegt dat er een verdacht persoon aan de woning is gekomen en schreeuwt om binnengelaten te worden. Twee politieploegen ter plaatse. D.O. (42j) wordt aangetroffen. Is volledig onder invloed van verdovende middelen. Mee ten burele voor verstoring openbare orde, opsluiting.

zaterdag 29 oktober 2016

Hallogeentocht meer voor jou!


28-10-2016
  • Poging oplichting op Heppeneert te Maaseik. Een bewoner heeft deze nacht een email gekregen van Western Union dat zij een bevestiging wilden hebben over een overschrijving naar Turkije. Naderhand kreeg hij dan weer een email dat de transactie niet was doorgegaan. Bankkaarten laten blokkeren. Er is geen nadeel.
  • Sturen onder invloed op Tweede Straat te Maaseik om 20.00 uur. Tijdens toezicht halloweentocht negeert voertuig het stopbevel en rijdt door. Opsteller gaat voor het voertuig in omdat er al een paar kleine kinderen de straat oversteken op dat moment. V.F. (49j) uit Maasmechelen blaast P. Intrekking Rijbewijs.
  • Verkeersongeval op de V Eycklaan te Maaseik om 20.30 uur. H.R. (30j) rijdt achteruit op de parking te CC Achterolmen en raakt met zijn trekhaak de voorzijde van een geparkeerd voertuig.
  • Poging diefstal voertuig op Sportlaan te Maaseik om 23.10 uur. Slot aan portier bestuurderskant + bedrading onder het stuur gemanipuleerd. Sporenonderzoek.
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Maaseik om 12.30 uur. R.J. (71j) uit Maaseik is om een voor hem onduidelijke reden frontaal tegen de paal van de verkeerslichten gereden. Hij werd licht gekwetst afgevoerd naar het ziekenhuis.
  • Niet-verzekerd voertuig op Rachels te Dilsen om 14.15 uur. De politieploeg ziet een voertuig aan hoge snelheid rijden. Interceptie. A.J. (20j) uit Geel is verbaal agressief, hij denkt dat wij hem toch niets kunnen doen. Hij heeft een vervallen verzekering. Takeling.

29-10-2016
  • Nachtlawaai op Boslaan te Dilsen om 02.20 uur. Muziek stiller gezet.
  • Nachtlawaai op Bergeindestraat te Maaseik om 03.30 uur. Betreft feestje van jongeren jeugdbeweging. Stiller gezet.  
  • Diefstal braak op Steenweg nr Neeroeteren te Maaseik om 00.30 uur. Binnen via ingeslagen raam. Juwelen gestolen. Sporenonderzoek.
  • Verkeersongeval /sturen onder invloed op de Venlosesteenweg te Maaseik om 08.00 uur. L.R. (21j) uit Sittard (NL) is van de weg geraakt en tot stilstand gekomen bovenop de vangrail. Hij blaast P. Intrekking rijbewijs, boete + takeling voertuig.

vrijdag 28 oktober 2016

Hij sputterde tegen!


27-10-2016
Diefstal Braak op Javanastraat te Maaseik. Juwelen ontvreemd, verder onderzoek.
Drugs op K Boudewijnlaan te Dilsen om 23.55 uur. Bestuurder G.R. uit Strijen(NL) is in het bezit van cannabis.
Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 12.00 uur. V.B. (21j) uit Neerpelt zijn aanhangwagen is ingevolge slingeren losgekomen en heeft hierbij het wegdek beschadigd.
Niet-verzekerd voertuig op Vilvertstraat te Dilsen om 17.00 uur. O.A. (20j) uit Maasmechelen rijdt niet-verzekerd, takeling. 

28-10-2016
Niet-verzekerd voertuig op A Sauwenlaan te Dilsen om 01.40 uur. S.C. bestuurde het voertuig Mercedes zonder geldige verzekering. Takeling.
Nachtlawaai/inbreuken wegcode op Kerkplein te Maaseik om 04.20 uur. Een bewoner heeft zijn voertuig al enkele uren met draaiende motor geparkeerd. De politieploeg spreekt hem aan omtrent zijn foutief geparkeerd voertuig met draaiende motor. Hij zegt het voertuig straks te willen gebruiken maar het nu al gestart heeft omdat het bij iedere start zou sputteren. Wij delen hem mede dat hij op deze wijze voor overlast zorgt voor de omwonenden en manen hem aan de motor van zijn voertuig stil te leggen. Hij wordt verbaal agressief en zegt dat we hem altijd op zijn kap zitten. PV werd opgesteld.

donderdag 27 oktober 2016

Placebo?


26-10-2016
  • Winkeldiefstal op B Philipslaan te Maaseik om 10.40 uur. G.S. heeft 4 blikken red bull gestolen.
  • Vals geld op Rijksweg te Dilsen om 14.30 uur. Een onbekende man heeft een vals briefje van 50 Euro uitgegeven in de apotheek. Verder onderzoek. 

woensdag 26 oktober 2016

Duur pakketje.


25-10-2016
  • Oplichting op Fortstraat te Maaseik. Een garagebediende opende een email van de fictieve firma ZEEDADEL Transport uit Maastricht. Die vertelden dat de levering opnieuw kon aangeboden worden. Ze vertelden er niet bij van welke firma. De garage had wel een bestelling lopen die nog niet geleverd werd. Na opening van de email werd de PC volledig geblokkeerd met de melding dat vrijgave volgt mits betaling. FCCU is op de hoogte van de bewuste oplichterspraktijken. Het virus betreft Wildfire Locker en kan opgelost worden via nomoreransom.org.
  • Winkeldiefstal op Kloosterbempden te Maaseik om 16.00 uur. Een 16-jarige jongen uit Grevenbricht (NL) heeft snoep en een pakje condooms uit de winkelrekken ontvreemd bij Colruyt.
  • Verkeersongeval vlucht op de Waagstraat te Maaseik om 20.30 uur. Koerierdienst moet pakket afleveren. Hij staat met 4 richtingsaanwijzers op de rijbaan en achter hem staat een grijze wagen waarvan de chauffeur zich aan het opjagen is. De bestuurder maakt van zijn oren en haalt dan de koerierdienst in waarbij hij met zijn voertuig tegen de bestelwagen schuurt en verder rijdt. De bestuurder werd geïdentificeerd en PV werd opgesteld.

dinsdag 25 oktober 2016

Paardrift?


24-10-2016
  • Loslopende dieren op Eerste Straat te Maaseik om 15.50 uur. Paard ( shetlander ) gevangen en terug in weide geplaatst.
  • Verkeersongeval op de Weg nar As te Maaseik om 16.30 uur. T.N. (31j) komt van Louwel en wil haar weg vervolgen richting Opoeteren.  M.S. (21j) uit Genk komt van Opoeteren en wil haar weg vervolgen richting Genk. Aanrijding op kruispunt. EAF.
  • Diefstal op Gremelsloweg te Maaseik. 200 meter kabel gestolen.
  • Verkeersongeval op de Groenstraat te Dilsen om 12.45 uur. S.J. rijdt achteruit tegen paal.

25-10-2016
  • Verdacht voertuig op Mortelveldstraat te Dilsen om 03.30 uur. Niet meer aangetroffen.

maandag 24 oktober 2016

Dat is een karpaat!

23-10-2016
  • Diefstal bromfiets op R Kruisstraat te Maaseik. Scooter gestolen.
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen om 17.00 uur. Z.Y. (41j) uit Slowakije blaast P. Intrekking rijbewijs, kan boete niet betalen, takeling voertuig.

zondag 23 oktober 2016

Immer gerade aus!


22-10-2016
  • Verkeersongeval/sturen onder invloed op de Boslaan te Dilsen om 10.00 uur. G.C. (55j) uit Genk zit in haar voertuig op de passagierszetel. De band aan de rechtervoorzijde van het voertuig is verdwenen en de velg is beschadigd. Ze weet niet hoe dit is gebeurd. Ze blaast P, intrekking rijbewijs.
  • Verkeersongeval op de Kruishoefstraat te Dilsen om 10.30 uur. S.J. (55j) krijgt een stuk metaal onder zijn voertuig.
  • Verdacht voertuig op Boslaan te Dilsen om 14.50 uur. Man stond stil op de parking van de Esso Lanklaar. Hij is vertrokken in Duitsland en moest in Parijs zijn maar de gps heeft het laten afweten en hij is bijgevolg volledig verdwaald.

23-10-2016
  • Verkeersongeval vlucht op de Borreshoefstraat te Dilsen om 10.50 uur. Voertuig rijdt omheining omver en neemt de vlucht. Getuige noteert nummerplaat, verder onderzoek.

zaterdag 22 oktober 2016

Even Apeldoorn bellen?


21-10-2016
  • Moeilijkheden met personen op Stenenbrugweg te Maaseik om 13.50 uur. V.R. uit Apeldoorn (NL) is met zijn vijftienjarige zoon Wouter en 2 anderen op uitstap in de Ardennen geweest. Op terugweg naar huis wilde de zoon vuurwerk kopen in Maaseik, Industrieterrein. Wanneer ze wilden afrekenen wilde de vader niet deze hoeveelheid aankopen en er volgde een discussie. Er werd uiteindelijk een kleine hoeveelheid aangekocht. De zoon voelde zich onheus behandeld en sprong aan een kruispunt uit het voertuig en wilde niet instappen. Ter plaatse bemiddeld, ze gaan hun problemen thuis oplossen.
  • Vandalisme op Weg naar As te Maaseik om 23.50 uur. De lamp en band van een bromfiets klasse A werden beschadigd. 
  • Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg te Dilsen om 15.40 uur. V.M. (25j) parkeert langs de Rijksweg en wil uitstappen, dan raakt een passerende vrachtwagen haar portier waardoor de deur volledig ingedrukt/beschadigd werd. Geen gegevens over de vrachtwagen gekend.
  • Graffiti op Rijksweg te Dilsen om 16.20 uur. Er werd in grote blauwe letters GENK gespoten op gevel en wagen. Lag nog een toegangstickter op naam ter plaatse. De 18-jarige aangesproken, geeft de feiten toe en zal de schade herstellen. PV. 
  • Verkeersongeval op de O Kerkstraat te Dilsen om 20.00 uur. Aanrijding tussen twee auto’s, EAF.

22-10-2016
  • Brand voertuig op Weertersteenweg te Maaseik om 02.15 uur. Voertuig staat geparkeerd op de oprit en heeft vuur gevat.  Het voertuig is beginnen branden ongeveer een kwartier nadat het voertuig werd geparkeerd. Woning werd niet beschadigd door de brand van het voertuig. Brandweer Maaseik komt ter plaatse en heeft de brand snel onder controle.

vrijdag 21 oktober 2016

Ruiteruit!


20-10-2016
  • Verkeersongeval op de Breeërweg te Maaseik om 15.50 uur. H.R. (28j) uit Meeuwen verplaatst zich met een lichte vrachtwagen richting Opitter. D.H. (39j) uit Bree komt bij het oprijden van de hoofdweg in aanrijding met het andere voertuig. Beide bestuurders licht gewond, voertuigen getakeld.
  • Verkeersongeval op de K Fabiolalaan te Maaseik om 16.50 uur. Onbekend voertuig heeft bromfietster K.E. (31j) uit Bree aangereden. Stoffelijke schade.

21-10-2016
  • Vandalisme op Maasweg te Maaseik. Ruit ingeslagen van voertuig.

donderdag 20 oktober 2016

Schipper, mag ik overvaren?

19-10-2016
  • Verkeersongeval stoffelijk op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 10.41 uur. K.M. (29j) uit Polen verlaat met de vrachtwagen de rotonde op de Boslaan/Rijksweg en wil op de rechter rijstrook invoegen. Hierbij komt hij in aanrijding met een Lijnbus. Ter plaatse bleek het EAF door de partijen al te zijn ingevuld. Geen gewonden. Bestuurders blazen Safe.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Europalaan te Dilsen-Stokkem om 16.14 uur. Op de brug over de Zuid-Willemsvaart kunnen wij vaststellen dat de metalen brugleuning over een afstand van 5 meter is beschadigd. De matroos op de boot heeft de autokraan wat te vroeg laten omhoogkomen, waardoor deze de metalen leuning heeft beschadigd, alvorens van de boot af te breken. Het ongeval wordt onderling geregeld door de schipper en de scheepvaart.
  • Verlies lading op Koning Boudewijnlaan te Maaseik om 18.01 uur. Een aantal betonblokken zijn in de berm terecht gekomen. De stukken werden al aan de kant gelegd door een passant. Geen gegevens van de veroorzaker.
20-10-2016
  • Hindernis op de rijbaan op Weg naar As te Maaseik om 06.17 uur. Melding dat er een tweepersoonsmatras op de rijbaan ligt. De ploeg gaat ter plaatse en haalt de matras van de weg af. P.F. heeft schade aan zijn voertuig opgelopen door over de matras heen te rijden.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Weertersteenweg te Maaseik om 12.51 uur. Op de parking kwam het front van het voertuig van H.R. uit Nederland in aanrijding met de linker achterzijde van het voertuig bestuurd door R.C. (52j). Onderlinge regeling.
  • Sluikstorten afvalstoffen op Vilvertstraat te Dilsen-Stokkem. In het bos treffen wij een hoeveelheid materiaal aan vermoedelijk afkomstig van voederbakken. De brandweer spant een lint, zodat wandelaars er niet meer door kunnen. Wij nemen contact op met de milieudienst. Zij gaan ter plaatse komen en het nodige doen om dit op te ruimen. Geen verdachte gekend.

woensdag 19 oktober 2016

Een goede tuinier begint altijd met goed gereedschap.


18-10-2016
  • Vandalisme op Langs de Graaf te Dilsen om 15.00 uur. Aan de bushalte werd het glas verbrijzeld. Navolgend onderzoek.
  • Diefstal op Bonekamp te Dilsen. Diverse tuingereedschappen werden uit een garage ontvreemd.

19-10-2016
  • Verkeersongeval op de Kasteelstraat te Maaseik om 05.30 uur. V.J. (19j) is met zijn voertuig in een tuin gereden. Het voertuig is niet meer rijvaardig. Enkele omheiningen beschadigd. EAF.

dinsdag 18 oktober 2016

Een goede tuinier begint altijd als een goede onkruidverdelger.


17-10-2016
  • Brand op Dorpsstraat te Dilsen om 10.40 uur. Gemeentearbeiders waren onkruid aan het verbranden. Vegetatie is in brand geraakt, brandweer heeft alles geblust.
  • Verkeersongeval/sturen onder invloed op de Rijksweg te Dilsen om 14.00 uur. Kop-staart aanrijding tussen T.P. (58j) en V.P. (35j). Beide personen licht gewond en ter controle overgebracht naar het ziekenhuis van Maaseik. V.P. blaast P, intrekking rijbewijs.  
  • Niet-verzekerd voertuig/sturen onder invloed op Schoolstraat te Dilsen om 17.45 uur.  Interceptie AUDI.  D.P. (23j) kan geen geldig verzekeringsdocument voorleggen. Takeling. Positieve drugtest. Intrekking rijbewijs.
  • Vandalisme op Lichtstraat te Dilsen. Glas voordeur vernield.

maandag 17 oktober 2016

Voertuig!


16-10-2016
  • Niet-ingeschreven voertuig op Acht Meilaan te Maaseik om 18.00 uur. Tijdens patrouille gaat de politieploeg over tot controle van een voertuig. Bestuurder V.J. zijn voertuig is niet ingeschreven en niet gekeurd.
  • Vandalisme op Rijksweg te Dilsen. Achterruit van geparkeerd voertuig werd verbrijzeld.
  • Vreemdelingenwetgeving op Rijksweg te Dilsen om 11.00 uur. Nav rijstijl gaat de politieploeg over tot controle van een voertuig met bestuurder N.A.i (26j). Zegt dat hij bij zijn zus woont in Brussel hetgeen niet klopt. Betrokkene blijkt illegaal en moet het land verlaten.
  • Sturen zonder rijbewijs op Saalweg te Dilsen om 18.45 uur. A.O. rijdt zonder rijbewijs. Voertuig wordt ingehouden.

zondag 16 oktober 2016

Niet slim!


15-10-2016
  • Verkeersongeval/sturen onder invloed op de Voorshoventerweg te Maaseik om 10.40 uur. T.D. (41j) kruist het voertuig van B.L. (49j). T.D. is van mening dat de tegenligger teveel op zijn deel van de rijbaan reed waardoor hij is uitgeweken naar links, en vervolgens een betonnen omheining heeft geraakt en tot stilstand is gekomen in een tuin. T.D. blaast P, intrekking rijbewijs.
  • Verkeersongeval op de K Albertlaan te Maaseik om 12.00 uur. Aanrijding tussen twee voertuigen, EAF.
  • Brand begin van op Markt te Maaseik om 22.20 uur. Motor van frigo in kelder van horecazaak vertoonde gebreken, gevolg : rookhinder en lichte vonken. Brandweer schakelt frigo uit.
  • Loslopende dieren op Kantonsweg te Dilsen om 16.30 uur. Ter plaatse hebben de omstaanders de koeien in een weide kunnen jagen aan de Rozenlaan. Eigenaar ter plaatse, gaan ze morgen terug omzetten naar de weide op de Brugstraat.

16-10-2016
  • Sturen spijts verval op Maastrichtersteenweg te Maaseik om 1.30 uur. M.M. (20j) uit Bree is weer bestuurder nadat hij tijdens de SLIM-actie van afgelopen vrijdag positief bevonden werd voor drugs in het verkeer met een intrekking van zijn rijbewijs tot gevolg.  

zaterdag 15 oktober 2016

Iets vangen gaat beter Aserbeidjan!


14-10-2016
  • Niet-verzekerd voertuig op Rijksweg om 15.40 uur. Interceptie BMW met twee duplicaat kentekens. Takeling voertuig. Persoon uit Azerbeidjan.
  • Verkeersongeval vlucht op de Borreshoefstraat te Dilsen om 19.00 uur. Vrachtwagen heeft een muur aangereden + de kapel en zijn weg vervolgt.
  • Verkeersongeval vlucht op de V Eycklaan te Maaseik om 20.00 uur. Geparkeerd voertuig van D.L. (54j) wordt aangereden door Nederlands voertuig dat de vlucht neemt. Verdachte S.M. (27j) kon gevat worden.
  • Vandalisme/moeilijkheden met persoon op S L Kerkstraat te Maaseik 22.20 uur. In een horecazaak is er een discussie. Eén persoon wordt uit de zaak gezet. Later blijkt het voertuig van de uitbater beschadigd.  
 
15-10-2016
  • Vandalisme op Komweg te Maaseik om 09.00 uur. Bloemen uitgetrokken en lichtarmatuur stukgesmeten aan clubhuis.  

vrijdag 14 oktober 2016

Een sisser!


13-10-2016
  • Brand op Siemenslaan te Dilsen om 14.00 uur. Rookontwikkeling op zolderverdieping van bedrijf. Brandweer ter plaatse, geen brand enkel kortsluiting.

donderdag 13 oktober 2016

Deurklopper!


12-10-2016
  • Vandalisme op Borglaan te Maaseik om 17.50 uur. Vernielingen aangebracht aan het paviljoen van de petanqueclub. Verder onderzoek.
  • Niet-verzekerd voertuig op Siemenslaan te Dilsen om 14.40 uur. S.J. (27j) uit Maasmechelen rijdt niet verzekerd, niet gekeurd en heeft geen inschrijvingsbewijs. Takeling.

13-10-2016
  • Diefstal nummerplaten op Jagersborgweg te Maaseik om 03.45 uur. Voor- en achterkenteken gestolen van een vrachtwagen.
  • Vandalisme op Ophovenstraat te Maaseik. Bewoonster heeft iemand horen kloppen op haar deur. Deur werd beschadigd. 

woensdag 12 oktober 2016

Grabbelton?!


11-10-2016
  • Sturen zonder rijbewijs op Rijksweg te Dilsen om 18.00 uur. Z.H. heeft geen rijbewijs. Voertuig wordt getakeld.

12-10-2016
  • Verkeersongeval op de Dorpsstraat te Dilsen om 08.00 uur. K.I. (14j) raakte met haar fietsstuur de linker buitenspiegel van de auto van A.M. (25j), EAF.
  • Diefstal op Diestersteenweg te Maaseik. Uit een weide werd een waterton op onderstel gestolen.
  • Verkeersongeval op Eerste Straat te Maaseik om 08.40 uur. N.H. (36j) is met de fiets gevallen en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 08.50 uur. Aanrijding tussen twee voertuigen, EAF.

dinsdag 11 oktober 2016

Een kale kip kun je niet plukken.


10-10-2016
  • Verkeersongeval op de Brugstraat te Maaseik om 21.00 uur. Zware aanrijding tussen twee voertuigen. N.R. (51j) en S.R. (38j) werden zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht. De juiste omstandigheden worden onderzocht door een verkeersdeskundige.
  • Poging diefstal heterdaad op Stationsstraat te Dilsen. Gisteren aangifte geweest van diefstal van 5 kippen, draad werd stuk geknipt. Vandaag liep er weer een verdachte rond met een tang in zijn handen. Verdachte werd door bewoners herkend, is gekend bij de politie. Politieploeg kan verdachte onderscheppen. PV opgesteld. Verder onderzoek. 
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 22.00 uur. T.S. (32j) heeft everzwijn aangereden, zwijn is dood.

maandag 10 oktober 2016

Asjeblief!


09-10-2016
  • Opgefokte bromfiets/sturen zonder rijbewijs op Boslaan te Dilsen om 17.00 uur. Tijdens patrouille over de Boslaan ziet de politieploeg een bromfiets aan een snelheid van ongeveer 60 km/uur rijden. Zij gaan over tot interceptie en identificeren de bestuurder als B.M. (15j) uit As. Hij is geen houder van een rijbewijs. Takeling bromfiets.

10-10-2016
  • Poging oplichting op Eindestraat te Dilsen. Een bewoner heeft een email heeft gehad waarin staat dat hij nog een openstaande rekening van 100 euro heeft bij Telenet. Hetgeen niet klopt. Hij heeft contact gehad met Telenet. Blijkt om phishing te gaan. Is er niet op ingegaan, geen nadeel.
  • Verkeersongeval op de Kerkstraat te Dilsen om 12.00 uur. G.M. (81j) rijdt met haar voertuig tegen de borduur van een trapje. EAF.

zondag 9 oktober 2016

Er was geen kip meer.


08-10-2016
  • Vandalisme op Bleumerstraat te Maaseik. Voordeur beschadigd.
  • Verkeersongeval vlucht op de Kinrooiersteenweg te Maaseik. Onbekende vrachtwagen heeft tegen gevel gereden. Er is een veeg zichtbaar op de gevel.
  • Diefstal op Stationsstraat te Dilsen. Uit het kippenhok werden 5 (niet geringde) kippen gestolen.

vrijdag 7 oktober 2016

Horen zien én zwijgen!


06-10-2016
  • Verkeersongeval vlucht op de K. Astridlaan te Maaseik om 11.10 uur.  G.S. (21j) uit Opglabbeek haar wagen staat geparkeerd. Een oudere man reed achterwaarts vanuit zijn parkeerplaats in op haar wagen. De oudere man stapte uit, keek naar zijn auto en reed dan verder. Verdachte kan geïdentificeerd worden. V.R. (72j) zegt dat hij bij het achteruitrijden iets hoorde. Hij voelde niets, zag geen schade aan zijn auto en stelde zich geen vragen of hij misschien een ander voertuig raakte. PV.
  • Niet-verzekerd voertuig op Bleumerstraat te Maaseik om 17.45 uur. Voertuig van P.B. is niet meer verzekerd, takeling.
  • Moeilijkheden met dronken persoon op Kempenweg te Maaseik om 18.00 uur. De politieploeg treft een man in de berm aan. Naar huis gebracht.
  • Brand op Dorperheideweg te Maaseik om 21.30 uur. Grasberm in brand en Berk. Brandweer blust.
  • Verkeersongeval op de Eekhoornlaan te Dilsen om 18.00 uur. Twee kruisende wagens raken elkaars spiegel, EAF.
  • Brand op Ritserstraat te Dilsen om 19.55 uur. Hout en gras in de berm staat in brand. Brandweer blust.

07-10-2016
  • Diefstal op H Dreissenstraat te Maaseik. Elektriciteitskabel op bouwwerf gestolen.
  • Loslopende dieren op Damiaan te Dilsen om 10.20 uur. Loslopend paard. Paard wordt voorlopig veilig achter de draad gezet. Eigenaar komt ter plaatse en neemt zijn paard mee.

donderdag 6 oktober 2016

Klabrador?


05-10-2016
  • Verkeersongeval op de Neeroeterenstraat te Maaseik om 19.45 uur. W.A. (60j) krijgt een zwarte labrador tegen de wagen. Labrador licht gekwetst. EAF.
  • Diefstal op K Boudewijnplein om 20.30 uur. Iphone gestolen uit kleedkamer.

06-10-2016
  • Verkeersongeval op de Gruitroderlaan om 09.20 uur. W.G. (42j) uit Roermond (NL) rijdt met de vrachtwagen over de Gruitroderlaan in de richting van het kruispunt met de Dilserweg/Neeroeterenstraat. Hij sorteert links voor doch merkt dan dat hij naar rechts moet. Hij zet hierop zijn rechter richtingsaanwijzer aan waarna hij naar rechts draait. Hij had echter niet gezien dat M.A. (45j) inmiddels aan passagierszijde voorgesorteerd stond ten einde de Dilserweg te volgen. Het komt tot een aanrijding.

Update Verkeersmaatregelen/werken schoolomgeving K Boudewijnplein te Dilsen-Stokkem.


 

woensdag 5 oktober 2016

Foei, maar baasje is de gebeten hond!


04-10-2016
  • Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 18.20 uur. Aanrijding tussen twee wagens tijdens het parkeren, EAF.
  • Diefstal uit voertuig op Langs de Graaf te Dilsen. Werkmateriaal uit camionette gestolen.

05-10-2016
  • Dierenverwaarlozing op Lemmenshoefstraat te Dilsen. Hond is met leiband vastgemaakt aan terrastafel, blaft en huilt voortdurend. Er staat een bak water in de buurt doch de hond komt er niet bij. Geen eten in de buurt. Rond de tafel staan stoelen waardoor de hond 'in de knoop raakt' met de leiband. Hond werd door opvang opgehaald. PV opgesteld.
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 12.30 uur. Aanrijding tussen B.M. (53j) en V.J. (34j). EAF.

dinsdag 4 oktober 2016

Verf of hout?


04-10-2016
  • Geurhinder op Boyen te Dilsen om 14.00 uur. Geurhinder afkomstig van een lekkende mazoutketel.
  • Verkeershinder op Breeërweg te Maaseik om 11.30 uur. Op de brug liggen restanten van een pa(l)let op de rijbaan. Opgeruimd.

Flitsmarathon dd 3/10/2016


4756 voertuigen gecontroleerd met 711 overtreders. Eén overtreder reed 142 km/u waar 70 km/u was toegelaten. 

maandag 3 oktober 2016

Als maïsolie van maïs komt, vanwaar komt babyolie dan?


02-10-2016
  • Verkeersongeval op de Hoevenstraat te Maaseik om 16.30 uur. B.M. (34j) begint met haar voertuig te slippen en komt in aanrijding met een betonnen paal aan de linkerzijde van de weg. Bestuurster werd overgebracht naar het ziekenhuis.
  • Vandalisme op Langstraat te Dilsen. Het dekzeil van een aanhangwagen werd stuk gesneden.

03-10-2016
  • Vandalisme op Allemansweg te Dilsen. Onbekende heeft ijzerwaren op een maïsveld gestrooid om de landbouwmachines te beschadigen. Onderzoek.
  • Vandalisme op Ophovenstraat te Maaseik om 01.30 uur. Enkele personen die nog een gesloten horecazaak wilden betreden hebben tegen de deur, ramen en de brievenbus getrapt en geslagen. Pv werd opgesteld tegen een persoon die geïdentificeerd kon worden.

zondag 2 oktober 2016

Daar kun je je beter niet aan spiegelen!


01-10-2016
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 12.45 uur. Bestelwagen en auto tegen elkaar, EAF. 
  • Nachtlawaai op Aldeneikerweg te Maaseik om 23.20 uur. Muziek stiller laten zetten.
  • Verkeersongeval vlucht op de O Kerkstraat te Maaseik om 19.25 uur. Terwijl een vader zijn kind uit de wagen haalde is een onbekende tegen zijn wagen gereden en heeft de vlucht genomen. Op de plaats van het ongeval ligt een grote zwarte spiegelkap. Verder onderzoek naar dader.  

02-10-2016
  • Verkeersongeval op Brammert te Dilsen om 11.40 uur. S.J. (36j) rijdt achteruit tegen het geparkeerde voertuig van D.M.. EAF.

zaterdag 1 oktober 2016

Stout? Stouter! Stoutst!!


30-09-2016
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaeik om 14.30 uur. O.A. (44j) uit Maastricht (NL) rijdt in de richting van Bree. Ze rijdt links een oprit op. B.L. (23j) is haar op dat moment aan het inhalen waarbij het tot een botsing komt. EAF.
  • Kind in noodsituatie/drugs op Aldeneikerweg te Maaseik om 16.00 uur. Vrouw meldt dat ze een jongetje heeft aangetroffen dat achtergelaten werd door ouders. Politieploeg ter plaatse. Kind was uit voertuig gezet omdat ie stout was. Ouders waren ter plaatse bij aankomst. Ouders P.P. (32j) en V.M. (47j) uit Heerlen (NL) onderworpen aan grondige controle. Vrouw in bezit van XTC aangetroffen. PV.
  • Vandalisme op Krameltplein te Maaseik om 20.25 uur. D.P. is tegen auto aan het trappen. Hij ontkent in alle talen.
  • Brandstichting op Kleeskensveld te Maaseik om 21.30 uur.  Onbekende(n) hebben een zitbank in brand gestoken. Brand werd door brandweer geblust.
  • Niet-verzekerd voertuig op Siemenslaan te Maaseik. C.O. (37j) uit Maasmechelen rijdt met onverzekerde wagen. Takeling.

01-10-2016
  • Wateroverlast op Bellikstraat te Dilsen om 03.45 uur. Waterleiding gesprongen, technieker komt ter plaatse.
  • Verkeersongeval vlucht/sturen onder invloed op de Voorshoventerweg te Maaseik om 05.00 uur. T.K. (26j) mist de bocht en rijdt tegen twee geparkeerde voertuigen. Hij neemt de vlucht doch kan thuis aangetroffen worden. Hij blaast P, intrekking rijbewijs.