woensdag 24 oktober 2018

Klasbakken!


23-10-2018

  • Verkeerscontrole/verdachte gedragingen/diefstal Heterdaad  op de Boslaan te Dilsen inzake winkeldiefstal juwelier te Maasmechelen om 14.40 uur. Een politieploeg Maasland heeft een controledispositief opgesteld op de Boslaan in de richting van Genk. Tijdens de alcoholtest aldaar, zien zij een voertuig Alfa Romeo met Duits kenteken parkeren aan een woning. De inzittenden, twee vrouwen en een man, verlaten het voertuig en wandelen in de richting van het kanaal. De ploeg vindt dit verdacht en ze verlaten de controlepost en begeven zich in de richting van deze personen. Na enkele sommeringen en fluitsignalen stoppen de twee vrouwen. De man wandelt snel verder doch wordt ook onderschept. De bewoner wil het voertuig niet op zijn oprit hebben. Hij kent de mensen niet. De drie zijn Roemenen. Tijdens de controle wordt de ploeg in kennis gesteld van een diefstal bij een juwelier te Maasmechelen. De personen voldoen aan de beschrijving en worden gearresteerd. Zoeking in de buurt levert de gestolen juwelen op die her en der in de struiken werden gegooid. De bijgekomen ploeg Lanaken-Maasmechelen vraagt speurhond ter plaatse. De rest van de buit kan aangetroffen worden in de glasbak van de woning waar de verdachten hun voertuig parkeerden.  Het voertuig wordt in beslag gesteld voor verder onderzoek. De verdachten worden overgebracht naar Maasmechelen voor verhoor en verder onderzoek.  
  • Verkeersongeval op de Koppelstraat te Dilsen om 16.40 uur. T.L. komt een aangifte doen op het politiebureel. Het voertuig van T.L. (59j) bolt achteruit de politieparking af tot in de rozenstruiken van de overbuurvrouw H.W. (86j), EAF.
24-10-2018

  • Verdachte gedragingen op Ophovenstraat te Maaseik om 00.20 uur. Melding van verdachte gedragingen. Betrof de eigenaar van de kebabzaak die zijn terras aan het opruimen was.
  • Achtergelaten wrak op V Eycklaan te Maaseik om 13.10 uur. Voertuig Ford Ka met Pools kenteken staat er al sedert juni 2018 onaangeroerd. Klacht van buurtbewoners blijft aanhouden. Voertuig werd getakeld.