maandag 23 januari 2012

Rooftocht met dodelijke afloop.

22-01-2012
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 18.40 uur. T.A. (63j) uit Maaseik heeft een ree aangereden dat op de baan sprong.
  • Snelheidsovertreding op Boslaan te Dilsen. K.M. (36j) uit St Truiden rijdt tegen 150 Km/u, intrekking rijbewijs.
23-01-2012
  • Vandalisme op Rijksweg te Dilsen. Aan de achterzijde werd een halve baksteen door een ruit gegooid. 
  • Metaaldiefstal op Siemenslaan te Dilsen. 300 meter electriciteitskabel en een hoeveelheid inox gestolen. Sporenonderzoek.
  • Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg te Dilsen. Een bestelwagen heeft tegen een lijnbus gereden en is doorgereden.
  • Verkeersongeval op de Dilserweg te Maaseik om 02.30 uur. N.G. (22j) uit Meeuwen is achter de bocht aan het slippen gegaan en tot stilstand gekomen tegen een betonnen verlichtingspaal.
  • Verkeersongeval vlucht op de Diestersteenweg/Kapelweg te Maaseik. Lantaarnpaal omgereden door onbekende.
  • Diefstal fiets op Markt te Maaseik.



Verdacht overlijden/Metaaldiefstal op M Koningsstraat/Bekaertlaan.
Op zondag 22 januari 2012 omstreeks 10.30 uur wordt op de spoeddienst van het ziekenhuis te Maaseik een zwaargewonde man binnengebracht door twee personen. Het betrof de 31-jarige Poolse onderdaan L.M.. De twee personen die hem binnenbrachten beweerden dat L.M. van een dak was gevallen. Juiste omstandigheden zijn onduidelijk. Het slachtoffer wordt onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis te Genk, gezien zijn levensbedreigende verwondingen. ’s Middags blijkt dat het slachtoffer overleden is. In de namiddag biedt zich bij de politie Gaoz een landgenoot/vriend aan van de overleden persoon. Gezien de onduidelijke omstandigheden wordt deze persoon overgedragen aan de PZ Maasland voor verder onderzoek. Na verder onderzoek blijken S.W. en L.M. op dieventocht te zijn geweest. Op de Bekaertlaan te Dilsen hebben zij op een fabrieksterrein metaaldiefstallen willen plegen waarbij L.M. van grote hoogte is gevallen met de gekende fatale afloop. S.W. werd op 23 januari 2012 voorgeleid bij de onderzoeksrechter die zijn aanhouding beval. S.W. werd opgesloten in de gevangenis van Hasselt.