donderdag 23 mei 2013

Hij is niét wat zijn Mercedes wél heeft...



22-05-2013

  • Verkeersongeval op de Verbindingsstraat te Maaseik om 15.00 uur. D.J. (73j) rijdt op de Dennenstraat. O.P. (71j) komt uit de Verbindingsstraat gereden en rijdt in de linkerflank van het voertuig van D.J.. D.J. raakt licht gewond. 
  • Sturen zonder rijbewijs/Niet in het bezit van IK/geen verzekering op Rijksweg te Dilsen. De politieploeg  is een snelheidsmeting aan het uitvoeren. Tegenover staat de bestuurder van een Mercedes met zijn grootlichten de tegenliggers te "waarschuwen".  Dit duurt reeds enige tijd. Controle van bestuurder. V.W. (31j) kan geen Ik, rijbewijs noch verzekering voorleggen. Zijn voertuig wordt ingehouden. Na administratieve afhandeling verlaat betrokkene de plaats, te voet.

23-05-2013

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 08.50 uur. C.H. (55j) rijdt met zijn camionette en dubbelasser richting Maasmechelen. Vlak voor het rondpunt met de Boslaan gaat hij van de rechterrijstrook naar de linkerrijstrook. Hij merkt H.C. (26j), die op de linkerrijstrook rijdt, niet op met een aanrijding tot gevolg. EAF. 
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 09.15 uur. D.R. (27j) rijdt op de Rijksweg richting Maasmechelen. J.L. (50j) komt van een parking de weg opgereden en komt aanrijding met D.R.. Zij wordt licht gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. 
  • Diefstal fiets op Molenweg te Dilsen. Diefstal fiets uit tuinhuis.


Reclameronselaars actief

Reclameronselaars voor infogids : We ontvingen de melding dat vertegenwoordigers van de bvba GCS uit Tongeren handelaars in onze stad lastig vallen door hen te bellen en/of te bezoeken met het opdringerig verzoek een advertentie te plaatsen in een zogenaamde infogids (met alle info uit de regio), onder de valse bewering dat deze gids in samenwerking met de gemeente zou zijn en dat het een gemeentegids betreft. Deze informatie klopt niet! Deze firma probeert op frauduleuze wijze advertenties te ronselen.

Langs deze weg wil de politie en de stadsbesturen alle zelfstandige ondernemers waarschuwen voor dergelijke bedrieglijke praktijken!

De officiële infogids van de stad Dilsen-Stokkem zal, net als vorig jaar, gerealiseerd worden door de firma Publi Touch. De vertegenwoordigers van deze firma kunnen zich ten alle tijde identificeren en een officiële brief van het stadsbestuur voorleggen waarin de samenwerking bevestigd wordt.
Voor de stad Maaseik lopen er op dit moment géén contracten voor enige gidsen of infobladen.