donderdag 20 februari 2014

Dé Tip : Verkeerslichten defect? Dan gelden verkeersborden!


19-02-2014
  • Gaslek op Kinrooiersteenweg te Maaseik. Arbeiders hebben een gasleiding van Infrax beschadigd tijdens werken, EAF.
  • Verkeersongeval op de Kanaalstraat te Maaseik om 17.00 uur. M.J. (66j) uit Kinrooi staat met zijn voertuig stil op de Kanaalstraat en wil rechts afdraaien richting Brugstraat. Fietser W.Y. (13j) komt in de tegengestelde richting op het fietspad naar beneden met zijn fiets. Bij het oprijden komt het tot een lichte aanrijding tussen de twee doch geen gekwetsten, EAF.
  • Vervoer van afvalstoffen op Rijksweg te Dilsen. Controle van een vuilniswagen uit Weert (NL) in slechte staat. De firma heeft oud papier opgehaald op het Belgische grondgebied. Bestuurder kan geen OVAM vergunning vertonen met betrekking tot het ophalen en vervoeren van afvalstoffen. Tevens is er een overtreding ivm het tachograaftoestel. Overtreder betaalt een onmiddelijke inning van 2640 Euro.
  • Verkeersongeval/Sturen onder invloed op de Hoogbaan te Dilsen om 17.30 uur. Aanrijding op parking  tussen C.J. en T.M. (66j) uit Maasmechelen. T.M. blaast “P”.

20-02-2014
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 08.00 uur. A.B. (26j) komt uit de Heerstraat en wil de ovonde oprijden waarbij haar motor stil valt. T.N. (44j) uit As rijdt over de Rijksweg. De auto voor haar kan nog uitwijken doch zij niet meer. A.B. wordt gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis.
  • Sturen onder invloed op Brugstraat te Dilsen. V.M. (48j) uit Meeuwen blaast “A”, haar rijbewijs wordt ingehouden.
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 07.00 uur. Twee wagens komen op het kruispunt “De Tip” met elkaar in aanrijding. De verkeerslichten waren defect. Het voertuig komende van Kinrooi gaf geen voorrang aan het voertuig komende uit Bree.
  • Oplichting op K Kamp te Maaseik. Een bewoner doet aangifte van oplichting lastens de Duitse spookfirma Tele Verzeichnis Verslag GmbH te HAMBURG (DL). Hij heeft van deze firma een factuur gekregen voor het betalen voor hun diensten om reclame te maken voor zijn zaak op televisie en het internet. Hij heeft echter nooit een opdracht of contract gehad met deze firma. Volgens het FOD is deze firma bij hun diensten gekend als spookfirma en hebben zij reeds verschillende klachten gekregen tegen deze firma. Dus opgepast.