vrijdag 5 juni 2015

Spooky...

04-06-2015
  • Verkeersongeval stoffelijk op Scholtisplein te Maaseik om 11.43 uur. Aanrijding tussen twee personenwagens bestuurd door D.H. (65j) uit Bree en E.D. (31j) uit Maaseik.
  • Spookrijder op Boslaan te Dilsen-Stokkem. Net voor de brug over het kanaal rijdt een persoon met elektrische rolstoel tegen het verkeer in op de linkerrijstrook. Ploeg heeft nazicht gedaan, doch niets meer kunnen vaststellen.
  • Nachtlawaai dieren op Nijverheidslaan te Dilsen-Stokkem om 23.30 uur. Melding van aanhoudend blaffen van een hond. Ter plaatse geen geblaf meer waar te nemen.
05-06-2015
  • Verkeersongeval op Sint-Jansberg te Maaseik om 6.48 uur. Fietser D.M. (21j) is tegen een geparkeerde vrachtwagen gereden. Betrokkene raakte licht gewond.
  • Brand van een bedrijf op Maastrichtersteenweg te Maaseik. Men had vergeten het inbraakalarm af te zetten. Daardoor zijn de rookmelders in werking getreden. Brandweer ter plaatse gevraagd om te ventileren.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Haagstraat te Dilsen-Stokkem. K.R. (55j) heeft een geparkeerd voertuig aangereden.

Sinds de ingebruikname van het ANPR-voertuig (Automatic Number Plate Recognition) worden dagelijks voertuigen onderschept, waarbij blijkt dat de keuring vervallen is of dat de bestuurder geen verzekering kan voorleggen.


Met het mooie en warme weer van vandaag zien we ook veel mensen die niet in regel zijn inzake de beschermende kledij op de motorfiets.

Let op! De voorschriften zijn er voor ieders veiligheid!

Wetgeving: www.wegcode.be/actueel/1703-veiligheid-motorrijders

Beschermende kledij

Bestuurders en passagiers van motorfietsen dragen handschoenen, een jas met lange mouwen en een lange broek of een overall, alsook laarzen of bottines die de enkels beschermen.