woensdag 15 augustus 2018

Eentonige conversaties...

14-08-2018

  • Verzekering op Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Wij gaan over tot controle van een voertuig waarvan de bestuurder geen drager is van de veiligheidsgordel. Bestuurder B.J. (67j) kan ons geen geldig verzekeringsdocument voorleggen en het keuringsbewijs blijkt ook vervallen te zijn. Takeling van niet-verzekerd voertuig. PV wordt opgesteld. 
  • Gaslek op Slachthuisstraat te Maaseik. Er komt een gasgeur uit een keldergat. De bewoners van de aanpalende huizen worden geëvacueerd. De brandweer en Infrax komen ter plaatse. De rotonde wordt gedeeltelijk afgesloten.
  • Inrit-/Uitritbelemmering op Koning Albertlaan te Maaseik. Voor de garagepoort staat een auto op de stoep, zodat niemand kan binnenrijden. Bestuurder kunnen aantreffen en het voertuig wordt verplaatst. 

15-08-2018

  • Parkeren op Markt te Maaseik. Een marktkramer meldt dat er een voertuig nog op de markt staat ondanks het  parkeerverbod. De ploeg heeft de eigenaar kunnen bereiken. Het voertuig wordt verplaatst. 
  • Vreemdelingenwetgeving op Bosstraat te Maaseik. Tijdens patrouille merken wij een verdacht manspersoon op. Betrokkene is tegen zichzelf aan het praten en voortdurend aan het spuwen. Volgens omstaanders hangt betrokkene al enkele dagen rond in Maaseik. De man kan zich niet identificeren en  spreekt geen Nederlands. Wij gaan over tot bestuurlijke aanhouding. Bij opzoekingen blijkt dat betrokkene al vaker geïntercepteerd werd voor illegaal verblijf doorheen het hele land. Procedure van de vreemdelingenwetgeving wordt opgestart.