vrijdag 1 maart 2024

Van alle markten thuis!

28-02-2024

π™π™šπ™¨π™ͺπ™‘π™©π™–π™©π™šπ™£ π™˜π™€π™£π™©π™§π™€π™‘π™šπ™–π™˜π™©π™žπ™š
Op 28/02/2024 hebben onze diensten samen met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL), Douane, FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), Federale Overheidsdienst Arbeidsinspectie en de hondensteun van de Federale Politie een controlepost opgezet op de Boslaan te Dilsen-Stokkem.

Resultaten Politie:
Er werden 10 onmiddellijke inningen uitgeschreven en 2 processen-verbaal. In totaal werden 223 ademsamplers afgenomen, met een negatief resultaat. Bij interceptie van een vluchtend voertuig, bleek de bestuurder onder invloed te zijn van verdovende middelen.

Resultaten VLABEL:
Inning van achterstallige verkeersbelastingen ten bedrage van bijna 7.500 euro. Er werden ook 3 vaststellingen uitgevoerd van vervallen keuring. In totaal werden 1.916 voertuigen gecontroleerd.

Resultaten FAVV:
8 voertuigen werden gecontroleerd. Voor 2 voertuigen werden er maatregelen uitgewerkt (waarschuwing / proces-verbaal). Enkele vleeswaren werden ter plaatse vernietigd.

Resultaten Douane:
2 inningen van penale boetes ten bedrage van bijna 2.500 euro.

Een resultaat van een mooie samenwerking tussen verschillende diensten.


29-02-2024

Achtervolging voertuig met gestolen kenteken:

Op 29/02/2024 om 19.15 uur merken onze diensten na een ANPR-HIT een voertuig op dat voorzien is van een gestolen Belgisch kenteken. Het voertuig neemt de vlucht en rijdt zich na een achtervolging door Maasmechelen vast in een doodlopende straat. Twee personen laten het voertuig achter en nemen de vlucht. In samenwerking met de collega’s en het droneteam van Politiezone Lanaken-Maasmechelen en de hondensteun van PZ LRH kan 1 verdachte snel gevat worden. De tweede verdachte kan later op de avond eveneens geΓ―dentificeerd worden. Het voertuig werd in opdracht van het Parket Limburg gerechtelijk getakeld.