donderdag 2 juli 2015

k(l)oterij! Waren het maar waterkonijnen..


01-07-2015
  • Brand op Diestersteenweg te Maaseik om 11.20 uur. Er ontstaat een brand in een achtergelegen koterij waarin konijnen zitten. De brandweer en de politieploeg gaat ter plaatse. De brand wordt snel geblust doch het kot met de konijntjes is vergaan tot as.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 11.25 uur. P.M. (81j) komt van de parking en wil terugkeren naar Maaseik. B.J. (41j) volgt de Rijksweg in de richting van Lanklaar. Aanrijding, EAF.
  • Verkeersongeval op de Dilserbaan te Maaseik om 12.00 uur. H.J. (52j) rijdt op de Dilserbaan richting Neeroeteren. B.C. rijdt er door onoplettendheid achterop. EAF.
  • Inbreuk scheepvaart op Groene weg te Dilsen om 15.20 uur. Melding van jongeren die van brug springen. Eén persoon staat op de voetgangersbrug doch heeft geen intentie om te springen (durft niet). 3 personen liggen in het kanaal met zwemband. Identificatie personen en gemeld dat er niet mag gezwommen worden in wateren dewelke worden bevaren. Het viertal druipt af....

02-07-2015
  • Nachtlawaai op Stadsgraaf te Dilsen om 02.30 uur. Feestje met luide muziek. Stil laten zetten.
  • Dierenbescherming op Winkelsdijk te Maaseik. Op de weide staan koeien en paarden. Volgens melder is er al zeker twee dagen geen water voorzien voor de dieren. Melder heeft de voorziene pompjes getest, er komt geen druppel uit. De politieploeg gaat in weide naar 2 aanwezige drinkpompen, deze werken beide, dus geen probleem. De bewuste boer geïnterpelleerd, deze komt iedere dag in weide kijken!