woensdag 13 januari 2010

Gezocht: gemachtigde opzichters

...

De sterk toegenomen belangstelling voor verkeersveiligheid en –leefbaarheid is kenmerkend voor de laatste jaren. De laatste tijd kreeg de problematiek van de schoolomgeving en de schoolroute de volle aandacht. De infrastructuur rond de school wordt aangepakt, men zet allerhande sensibiliseringsacties op het getouw en educatieve projecten worden in de klassen uitgewerkt.

Maar steeds opnieuw duikt alom de kreet op om meer beveiliging van de kinderen bij het oversteken van de openbare weg. Door gemachtigde opzichters in te zetten op gevaarlijke oversteekplaatsen, krijgen de ouders de mogelijkheid om hun kinderen alsnog zelfstandig naar school te laten gaan.

Zonder vrijwilligers, zonder mensen die voor deze loffelijke opdracht willen inzetten, komen we er niet!
Daarom richt het provinciebestuur een provinciale actie in om gemachtigde opzichters op te leiden en provinciaal te machtigen.
Iedereen die minstens 18 jaar is (ouders, grootouders, leerkrachten en gepensioneerden) en die over wat vrije tijd beschikt kan zich vrijwillig inzetten voor de verkeersveiligheid.
Het provinciebestuur organiseert GRATIS de theoretische opleiding (3-tal uren). De praktische opleiding (2,5 tal uren) gebeurt in samenwerking met de lokale politie.

Na het afleggen van de theoretische en het praktische gedeelte krijgt de betrokkene van de burgemeester de toelating en verantwoordelijkheid om kinderen, scholieren, bejaarden en/of personen met een handicap te begeleiden in het verkeer. Het provinciebestuur schenkt aan alle gemachtigde opzichters die de opleiding volgden, een volledige uitrusting: C3 stopbordje, driekleurarmband met de naam van de gemeente en een reflecterend fluohesje (herkenning gemachtigde opzichter).

U kan uw deelname – enkel schriftelijk per brief, fax of via mail – melden bij
Provincie Limburg
Dienst Politie, (Verkeers-)Veiligheid en Openbare Orde
Universiteitslaan 1
3500 HASSELT
Fax: 011 23 80 44
E-mail: veiligheidswijzer@limburg.be

Vermeld daarbij de volgende gegevens: naam, voornaam, adres, geboortedatum en plaats van de gemeente waar u uw activiteit als gemachtigde opzichter wil uitoefenen.

Meer informatie vindt u op www.limburg.be/veiligheid.

Let op!!!
De inschrijvingen worden afgesloten op 27 februari 2010.