dinsdag 21 augustus 2012

Let them fish behind the net...

21-08-2012
  • Niet-verzekerd voertuig op Ophovenstraat te Maaseik. S.H. (71j) rijdt rond met aanhangwagen. Deze is niet ingeschreven, gekeurd noch verzekerd. Takeling. 
  • Oplichting/Phishing te Maaseik/Dilsen-Stokkem. Verschillende bewoners hebben een e-mail gekregen, zogenaamd van BANK VAN DE POST, waarin beweerd wordt dat hun online bankaccount niet beveiligd is tegen phishing en hiervoor via een link moeten gaan om dit in orde te maken. Op website van Bpost wordt reeds gewaarschuwd tegen deze vorm van phishing. zie hieronder hun waarschuwingsbericht :

"Let op voor phishing!

Bank van De Post stelt vast dat enkele klanten frauduleuze e-mails met het onderwerp "BPO Alert - Uw Internetbankieren is geblokkeerd" ontvangen.

Deze mails zijn niet afkomstig van Bank van De Post, maar is een poging tot phishing (Techniek die gebruikt wordt door online oplichters, om de identiteit van een persoon te imiteren). Vul dus nooit uw gegevens in, en ga nooit in op telefoons die vragen om enkele manipulaties te doen met kaart en kaartlezer. Belangrijke informatie voor klanten wordt door Bpost steeds in een gepersonaliseerde brief aangekondigd."