zaterdag 27 juli 2013

Kindergarten Cop!



26-07-2013

  • Opzettelijke slagen op Kanaalstraat te Maaseik. Een aantal jongeren roepen iets naar een steeds voorbijfietsende oudere man. De man heeft daarop drie jongeren fysiek aangevallen. Twee jongeren hebben wat schrammen. Verder onderzoek. 
  • Diefstal braak op Sparstraat te Maaseik. Twee jongeren stelen bij een paintballkamp twee maskers. Ze kunnen later geidentificeerd en gevat worden. Het blijken twee 14-jarige Oostenrijkse jongens te zijn die met hun ouders op een evenement waren in De Warre. Zij bekennen de feiten, het gestolen goed wordt terug aan de eigenaar overhandigd. 
  • Diefstal op K Albertlaan om 17.30 uur. Een getuige vertelt de politieploeg dat een oud vrouwtje (met Rollator) richting Bospoort wandelde toen deze door enkele zigeunertypes werd benaderd en door een van hen werd omhelst. (KNUFFELDIEFSTAL ???). Daarna spoedden de mannen zich weg. Donkere wagen, break, mogelijk VW. Meldster is naar het oud vrouwtje gegaan en heeft gevraagd of alles in orde was. Het oud vrouwtje bevestigt dit en zei dat er niets aan de hand was. De politieploeg kan het mogelijke slachtoffer niet aantreffen. 
  • Poging diefstal te Maaseik. Een bewoonster werd tijdens het fietsen aangesproken door en man en een vrouw (type zigeuners) welke de weg naar het ziekenhuis vroegen. Uit dank werd dan de zogenaamde knuffeltruk toegepast. Doch de vrouw was bij de pinken en kan hen wegduwen. Volgens haar verplaatsten zij zich met een donkere wagen met een nummerplaat bestaande witte achtergrond en zwarte letters. Verder onderzoek. 
  • Opzettelijke slagen op Hoogbaan te Dilsen om 22.00 uur. Twee vroegere vrienden komen zich tijdens het wandelen tegen waarop de een de andere een slag geeft.

27-07-2013

  • Opzettelijke slagen op Spileind te Dilsen om 02.30 uur. Een koppel gaat te voet naar huis komende van “De nacht van Dilsen”. Zij krijgen een discussie. Bemiddeld en ze gaan slapen.