vrijdag 11 oktober 2013

Sin? Fine!



10-10-2013

  • Diefstal op Markt te Maaseik. 8 Rotan stoelen van een restaurant. 
  • Drugs op Acht Meilaan te Maaseik. D.M. (18j) wordt betrapt op het roken van en joint. PV. 
  • Verkeersongeval op de Volmolenstraat te Maaseik om 17.20 uur. Fietster V.C. (71j) is tegen een paaltje gereden en ten val gekomen. Gekwetst per ambulance naar ziekenhuis. 
  • Verboden wapens/drugs op Klauwenhofweg te Maaseik om 20.00 uur. De politieploeg ziet een verdacht voertuig en gaat over tot controle. De twee mannen zijn in het bezit van pepperspray en cannabis. 
  • Verdacht voertuig/poging oplichting thv Steenweg nr Neeroeteren. 3 Ieren zijn een bewoner aan het trachten te overtuigen om de macadam oprit te herstellen. Betrokkenen aangemaand om hun zwartwerk nergens meer aan te bieden. Hun camionette staat verkeerd geparkeerd, boete geïnd.

11-10-2013

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 10.15 uur. D.J. (68j) uit Bree verlaat met zijn voertuig een parking en komt in aanrijding met fietster P.M. (80j) die met haar fiets kwam aangereden uit de richting van Dilsen in de richting van Maaseik. Fietster gekwetst naar ziekenhuis. 
  • Niet-verzekerd voertuig/sturen zonder rijbewijs op K Boudewijnlaan te Maaseik. Oranje camionette met defect remlicht wordt gecontroleerd. Bestuurder A.F. uit Brussel heeft géén rijbewijs en kan géén boorddocumenten van het voertuig voorleggen. Takeling.


Fietsersbrug As: plaatsen laatste brugdelen.

Tijdens het weekend van 12 en 13 oktober zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de Europalaan ter hoogte van de Stationsstraat in As tijdelijk afsluiten om de laatste brugdelen van de fietsersbrug te plaatsen.
In het kader van het wegwerken van de gevaarlijke punten in Vlaanderen bouwt AWV sinds mei 2013 een fietsersbrug boven het kruispunt van de Europalaan en de Stationsstraat in As. Deze brug moet de verkeersveiligheid verhogen. Tijdens de voorbije maanden werden de pijlers en de eerste brugdelen zonder hinder voor het verkeer geïnstalleerd. Omdat de laatste delen van het brugdek boven het wegdek geplaatst
moeten worden, zal AWV de Europalaan lokaal afsluiten. Het verkeer tussen Genk en Lanklaar uit beide richtingen moet vanaf vrijdagavond 20u00 tot en met zondag omrijden via het centrum van As.
In de loop van de volgende weken zal de aannemer de brug verder afwerken. In de loop van december zouden de werkzaamheden afgerond moeten zijn.