dinsdag 17 november 2015

Hij nam een loopje met hem.


16-11-2015
  • Verkeersongeval op de Venlosesteenweg te Maaseik om 18.30 uur. Kop-staart aanrijding tussen twee voertuigen.
  • Moeilijkheden in drankgelegenheid/dronken persoon op Markt te Maaseik om 20.40 uur. Een 64-jarige Maaseikenaar is ladderzat en maakt wat heibel. Hij wordt ter ontnuchtering in de amigo van PZ Maasmechelen opgesloten.  
  • Winkeldiefstal op Rijksweg te Dilsen. Enkele flessen Champagne uit supermarkt gestolen.
  • Moord op Steenkuilstraat te Dilsen-Stokkem. Op 16/11/2015 omstreeks 13.00 uur meldt de 48-jarige K.D. uit Peer zich op het politiebureel te Lanklaar aan met de melding dat hij vanmorgen zijn 45-jarige echtgenote J.I. heeft gewurgd. Een politieploeg gaat ter plaatse voor de eerste vaststellingen. In de kinderkledingwinkel op de Steenkuilstraat, die door het koppel wordt uitgebaat, treft de politieploeg het levenloze lichaam van de vrouw aan. De plaats delict wordt beveiligd. Een arts stelt de dood vast. Het parket wordt verwittigd. Een onderzoeksrechter wordt gevat en het gerechtelijk labo van de FGP en een gerechtsarts komen ter plaatse. De eerste vaststellingen doen vermoeden dat de vrouw gewurgd werd doch een lijkschouwing zal uitgevoerd worden teneinde de doodsoorzaak vast te stellen. Financiële problemen liggen mogelijk aan de basis van de feiten doch verder onderzoek zal dit moeten ophelderen. De politie Maasland voert momenteel een buurtonderzoek uit. De politiezone Maasland wenst haar deelneming te betuigen aan nabestaanden, familie en vrienden.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 19.00 uur. Ter plaatse niemand meer aan kunnen treffen. Einde tussenkomst.
  • Verkeersongeval/dronken sturen op de Vlessersweg te Dilsen om 19.30 uur. A.F. (80j) rijdt een geparkeerd voertuig aan op de Vlessersweg. Vervolgens probeert de man weg te rijden van de plaats maar dat wordt hem verhinderd door oplettende omstaanders die ook uiteindelijk de 101 opbellen. Hij blaast P, intrekking rijbewijs.

17-11-2015
  • Verdacht persoon/Poging diefstal geweld op Eikerstraat te Maaseik om 13.00 uur. Een persoon met kap en sjaal komt de kruidenierszaak binnen en vraagt aan de winkelier om geld. Hierbij toont hij een handvuurwapen. Wanneer de winkelier niet op de eisen ingaat zet de verdachte het op een lopen richting Maasbrug en ziekenhuis. Er werd niets ontvreemd. De verdachte kon ontkomen.