zaterdag 14 november 2015

Sincères condoléances..


13-11-2015
  • Niet-verzekerd voertuig op Malbroekstraat te Maaseik om 14.30 uur. Tijdens patrouille gaat de politieploeg over tot controle van een voertuig. Bestuurder tracht weg te rijden doch wordt geïntercepteerd. K.O. (28j) heeft geen verzekering noch keuring. Takeling.
  • Vandalisme op Sionstraat te Maaseik om 17.50 uur. Wagen werd bekrast.
  • Verkeersongeval vlucht op de Sportlaan te Maaseik. Wagen van V.C. werd door onbekende op parking CC aangereden.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 16.00 uur. D.J. uit As rijdt tegen geparkeerde wagen van H.P. (43j), EAF.

14-11-2015
  • Niet-verzekerd voertuig op B Henrylaan te Dilsen om 00.30 uur. Wagen van C.D. (33j) uit Maasmechelen is niet verzekerd, takeling. 
  • Aantreffen geseind persoon op Rijksweg te Dilsen om 02.00 uur. W.J. (70j) staat nog geseind voor het ondergaan van een rijverbod.  


De provincie Limburg organiseert in 2016 voor de 8ste keer een opleiding tot gemachtigde opzichter.

 

Voor de organisatie en uitwerking van dit project werken het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden opnieuw samen in dit toch wel unieke project.

Wil jij je graag inzetten om, binnen jouw gemeente, de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een beperking in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat?

Schrijf je dan zeker in !
 
Wie kan gemachtigde opzichter worden?
 
Iedereen die minstens 18 jaar is, over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de verkeersveiligheid. Het kan gaan om vrijwilligers, leerkrachten, ouders, gidsen van jeugdbewegingen, monitoren, stadswachten, sociale helpers, personeel van woonzorgcentra en van beschutte werkplaatsen, enzovoort.

Het provinciebestuur organiseert de theoretische opleidingen en dit op verschillende plaatsen in de provincie. De praktische opleiding vindt plaats in samenwerking met de lokale politie.

Na het volgen van de theoretische en praktische opleiding krijg je van je burgemeester de machtiging en verantwoordelijkheid om kinderen, scholieren, ouderen en/of personen met een beperking te begeleiden in het verkeer.

Een gemachtigde opzichter is herkenbaar aan de armband in de Belgische driekleur die de naam van de gemeente draagt en aan het C3-stopbordje om het verkeer stil te leggen. Het provinciebestuur bezorgt aan alle gemachtigde opzichters die de opleiding volgen een volledige uitrusting: een C3-stopbordje, een armband in de Belgische driekleur en bovendien ook een reflecterend veiligheidsvestje.

De opleiding én uitrusting zijn volledig gratis.

Inschrijven kan vanaf 21 december 2015 tot en met 31 januari 2016 via www.limburg.be/gemachtigdopzichter

 

Voor meer informatie kan je terecht bij de Dienst Mobiliteit en Routenetwerken van de provincie Limburg op het telefoonnummer 011 23 83 40 of via e-mail mobiliteit@limburg.be