zondag 8 januari 2017

Tas van Flavie?


07-01-2017
  • Verkeersongeval op de Dornermolenstraat te Maaseik om 12.30 uur. H.L. (55j) uit Opglabbeek mist de bocht en komt tegen boom, takeling.
  • Verkeersongeval op de Voorshoventerweg te Maaseik om 19.15 uur. A.G. (51j uit Eindehoven rijdt over de Voorshoventerweg in de richting van Neeroeteren. Vanuit de Tismansweg komt T.M. (30j). Door het spiegelgladde wegdek komt het tweetal licht met elkaar in aanrijding op het kruispunt.
  • Verdacht pakket op Schillingsstraat te Maaseik om 21.00 uur. 'Verdacht' pakket betreft een donkerkleurige fietstas van het merk BASIL. De tas is gevuld met een lege plastieken zak, enkele zakdoekjes en briefjes van de apotheek. Eigenaar onbekend.
  • Diefstal op Boslaan te Dilsen om 10.00 uur. Bij een garage werden koplampen van 6 wagens gestolen, ruiten ingegooid en 2 airbags gestolen.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 17.30 uur. Aanrijding tussen twee voertuigen.
  • Verkeersongeval vlucht op Veeweide te Dilsen om 19.30 uur. Witte caddy rijdt tegen geparkeerd voertuig en vervolgt zijn weg. Verder onderzoek.

08-01-2017
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen om 03.20 uur. B.B. blaast P, inhouding rijbewijs.
  • Opzettelijke slagen op K Kerkstraat te Maaseik om 03.00 uur. Een 17-jarige jongeman krijgt slagen van een 30-jarige man, aanleiding is niet gekend.
THEMA ACTIE VERLICHTING
 
Van maandag 9 januari tot vrijdag 13 januari 2017 gaat de provinciaal gecoördineerde thema-actie "Verlichting – zwakke weggebruikers/bromfietsers" van start. Tijdens deze periode zal extra aandacht geschonken worden aan de zichtbaarheid van fietsers en bromfietsers in het verkeer.

Wanneer wij defecte verlichting of het niet gebruiken van verlichting vaststellen bij minderjarigen (-18 jaar) wordt er gebruik gemaakt van het "jongeren-pv" en de hieraan gekoppelde verkeersvormingsklas.

Fietsverlichting is niet alleen belangrijk om zelf goed te kunnen zien, maar vooral ook dat de andere weggebruikers je goed kunnen zien.

Je veilig voelen in het verkeer, begint met je zichtbaar te maken. Val dus op!