maandag 28 februari 2022

Een spoor van vernieling...

27-02-2022

  • Poging diefstal met braak op Diestersteenweg te Maaseik om 13.36 uur. Er wordt schade aan de achterdeur vastgesteld. PV werd opgesteld.
  • Loslopend dier op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 21.41 uur. Er loopt een klein ree op en af langs de weg. Bij het ter plaatse komen zien wij het dier op de oprit van een woning staan. Bijgevolg vormt dit een gevaar voor het doorkomend verkeer op de Rijksweg. Het dier loopt enige tijd rond in de tuin. Hierop contacteren wij het Natuurhulpcentrum. Deze komen met 2 personen ter plaatse waarop wij het dier kunnen insluiten. Het dier wordt vervolgens door hun meegenomen.

28-02-2022

  • Sturen onder invloed op Heuvelsvenlaan te Dilsen-Stokkem om 6.41 uur. Een getuige laat een voertuig stoppen dat over de weg aan het zwalpen was. Ter plaatse gaan wij over tot identificatie van de 33-jarige bestuurder uit Genk. Betrokkene legt een positieve speekseltest af. Het voertuig mist de voorbumper, grill en beide kapjes van de buitenspiegels. Er kan geen verzekering voorgelegd worden. Het voertuig wordt getakeld. Tijdens patrouille over de Boslaan richting Dilsen, stellen wij vast dat er meerdere signalisatieborden van de wegenwerken omver liggen. Wij treffen er onderdelen van het voertuig aan. De firma verantwoordelijk voor de signalisatie wordt in kennis gesteld. PV’s worden opgesteld.
  • Verkeersongeval op Boslaan te Dilsen-Stokkem om 7.31 uur. Een 45-jarige vrachtwagenbestuurder uit Brakel is tijdens het sturen onwel geworden. Hij is uitgeweken naar de pechstrook om vervolgens in aanrijding te komen met een boom. Betrokkene werd overgebracht naar ZMK voor verzorging. De vrachtwagen en oplegger worden getakeld. Brandweer komt ter plaatse voor het reinigen van de rijbaan.
  • Sluikstorten afvalstoffen op Prinsenhoflaan/Rozenboomgaardstraat te Maaseik om 13.48 uur. Onder de struiken hebben wij enkele lachglasflessen aangetroffen. Deze worden tijdelijk bij ons gestald.