dinsdag 24 mei 2022

Voetganger, fiets, moto, auto, jeep, tractor, vrachtwagen... iets vergeten?

23-05-2022

  • Verkeersongeval op de Breeërweg te Maaseik om 16.30 uur. Fietser H.T. (74j) reed op de Breeërweg richting OPITTER. Hij slaat de Spreeuwerstraat links in. Hierbij komt het tot een aanrijding met de LANDROVER van H.T. (45j) uit Bree. De fietser werd ter verzorging overgebracht naar ZMK.
  • Sturen onder invloed/niet-verzekerd voertuig/keuring op Ophovenstraat te Maaseik om 17.20 uur. Motard M.K. (29j) rijdt met een moto zonder geldige nummerplaat. Interceptie en controle. De moto is niet ingeschreven en niet verzekerd. Hij legt een positieve ademtest af. Takeling moto. Intrekking rijbewijs.
  • Verkeersongeval op de Ophovenstraat te Maaseik om 20.50 uur. M.G. (19j) uit Dilsen rijdt richting De Tip, verliest in de bocht de controle over het stuur en rijdt frontaal op tegenligger S.N. (36j) uit Bocholt. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd en niet meer rijvaardig. De bestuurders hebben lichte verwondingen en worden naar het ziekenhuis gebracht.

24-05-2022

  • Moeilijkheden met persoon/drugs/verboden wapens op Haagstraat te Dilsen om 9.55 uur. Er loopt een lange jonge man rond die wartaal spreekt. Ter plaatse, S.D. aangetroffen. Hij is onder invloed van drugs. In zijn woning wordt nog een verboden wapen aangetroffen.
  • Overlading op Boslaan te Dilsen om 9.50 uur. Een Nederlandse betonmixer wordt gecontroleerd op vermoeden van overlading. De weegbrug bevestigt 3.5 ton overlading. Ter plaatse wordt het overgewicht afgeladen met betonpomp. Boete van 2000 Euro wordt voldaan.
  • Verkeersongeval op de O Ophoverbaan te Maaseik om 8.55 uur. M.R. (56j) uit St Truiden reed met zijn tractor, met sproeimiddel tegen de processierups, tegen de omheining van een woning. PV opgesteld.
  • Verkeersongeval op de Zandstraat te Maaseik om 12.25 uur. V.R. (68j) rijdt paaltjes en een voetgangster aan en vervolgt zijn weg. Hij kan geïdentificeerd en aangetroffen worden. Hij heeft waarschijnlijk iets gekregen en weet niet hoe hij naar huis is gereden. Hij heeft geen weet dat hij iemand of iets heeft aangereden. Hij wordt overgebracht naar ZMK ter controle. Voetgangster licht gekwetst.