zondag 20 november 2022

Een beetje creepy...

19-11-2022

  • Sluikstorten op Dilserweg te Maaseik om 10.14 uur. Een mooimaker is afval aan het opruimen langsheen de Dilserweg. Er liggen enkele kartonnen verpakkingen van KFC in de berm met een kassa-etiket. Verder onderzoek volgt.
  • Hindernis op de rijbaan op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 18.39 uur. Er ligt een boom op de Rijksweg welke zorgt voor een lange file. Verkeersregeling wordt door ons uitgevoerd terwijl de brandweer de boom opruimt.
  • Verdachte toestand op Monseigneur Koningsstraat te Maaseik om 19.28 uur. Aan de voorzijde zien onze ploegen zaklampen bewegen in het oude ziekenhuis. Ze gaan binnen via een kapot raam. Binnen treffen ze onmiddellijk 3 personen aan. Het blijkt om 3 Duitsers te gaan. Fouille van de personen is negatief. Ze hadden geen kwade bedoelingen. We hebben hen de plaats doen verlaten. Verdere sweeping levert niets meer op.
  • Diefstal met braak op Eerste Straat te Maaseik om 20.53 uur. Onbekende is binnengeraakt via een raam aan de achterzijde van de woning. Enkel de bovenverdieping werd volledig doorzocht. Buurtonderzoek wordt uitgevoerd. PV wordt opgesteld. 

20-11-2022

  • Ongewapende weerspannigheid op Kanunnik J. Coenenstraat/Heirbaan te Dilsen-Stokkem om 3.43 uur. Een 22-jarige bestuurder uit Hasselt rijdt onder invloed tegen een elektriciteits-/verlichtingspaal naast de rijweg. De paal breekt en staat tegen het geaccidenteerde voertuig aan. De bestuurder stelt zich zeer weerspannig en agressief op ten opzichte van onze diensten, waarbij wij overgaan tot het handboeien van betrokkene. Wij brengen hem voor verdere afhandeling over ten burele, waarbij betrokkene wordt ondergebracht in de doorgangscel. De nodige PV’s worden opgesteld. Fluvius werd ingelicht en het voertuig werd getakeld.

Resultaten verkeersactie - zaterdag 19/11/2022

Alcoholcontrole: 230 Samplertesten - 1 x mondalcohol - 1 x Alarm - 1 x Positief 

OI
- 3x gordeldracht
- 1x kentekenplaat niet aangebracht
- 26x parkeren Maaseik
- 1x technische eisen

1x PV vervallen medisch attest rijbewijs C

1x Administratieve Inning overlading zoutstrooier 

1 PVW administratieve keuring lichte vracht

1 x aantreffen geseind persoon