zaterdag 12 augustus 2023

Verstand komt met de jaren?

11-08-2023

  • Verkeersongeval op de K Albertlaan te Maaseik om 14.55 uur. Fietster D.L. (16j) rijdt op het fietspad en dient uit te wijken voor het voertuig van C.T. (45j) uit Eindhoven die wil parkeren. Hierbij komt de fietster in aanrijding met een geparkeerd voertuig. De bestuurder van het voertuig is van mening dat hij niets met het gebeurde te maken heeft. PV opgesteld.
  • Vandalisme op Ketelstraat te Maaseik om 15.00 uur. Chalet/stacaravan werd beschadigd door onbekende(n).
  • Moeilijkheden met dronken persoon op de Leemhoek te Maaseik om 23.00 uur. A.J. (65j) lag op de grond te slapen. Vermoedelijk is hij onder invloed gevallen van zijn fiets. De ziekenwagen was reeds ter plaatse, zij nemen betrokkene mee voor verzorging.
  • Verkeersongeval/Sturen zonder rijbewijs/Niet-verzekerd voertuig  op Rijksweg te Dilsen om 11.27 uur. Aanrijding tussen M.M. (57j) uit Lanaken en H.E. (28j) uit Maaseik. H.E. heeft geen rijbewijs noch verzekering. Takeling voertuig.
  • Vandalisme op Rijksweg te Dilsen om 12.00 uur. Onbekende dader heeft brandblusser van de ondergrondse parkeergarage leeggespoten op geparkeerd voertuig. 
  • Verkeersagressie op Laakstraat te Dilsen om 15.15 uur. Een 9-jarig fietsertje wordt aangesproken door een man, die passeerde in een zwarte chevrolet en bruusk stopt. Deze man begint te schreeuwen tegen de jongen en roept dat hij hem wat respect zal bijbrengen. Hij neemt vervolgens de fiets van de jongen en gooit deze in de mais. Met behulp van een getuige kunnen we de man snel identificeren. Ploeg gaat ter plaatse en B.K. (40j) verklaart inderdaad al meerdere malen te zijn lastig gevallen door jongeren op de weg, die respectloos zijn en dat hij de jongen enkel wat fatsoen wou bijbrengen. Er werd op onze beurt een "pedagogisch" gesprek gevoerd met de man, die beloofde zich voortaan te gedragen. Moeder en fietsertje werden ingelicht en de mogelijkheden werden uitgelegd.
  • Verdachte gedragingen/Diefstal braak? op IQ Parklaan te Dilsen om 23.45 uur. Een getuige ziet twee personen rondlopen bij een firma. Even later laat hij weten dat de mannen in het gebouw zitten. Politieploegen ter plaatse. Het eerste nazicht op het industrieterrein en het gebouw is negatief. In de buurt staat een verdacht voertuig geparkeerd, dit wordt getakeld voor verder onderzoek. Speurhond komt ter plaatse. Ook dit resulteert negatief. Verder onderzoek wordt uitgevoerd.