zaterdag 30 december 2023

Van sportief naar defensief rijden...

29-12-2023

  • Diefstal energie op Herenlaakweg te Maaseik om 10.40 uur. Een stuk gasleiding met de bijhorende koppelstukken werd gestolen. PV wordt opgesteld.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Bosstraat/Markt te Maaseik om 19.45 uur. Een paaltje werd aangereden. De gegevens van de bestuurster werden overgemaakt aan stad Maaseik voor een onderlinge regeling te treffen.
  • Verkeerscontrole op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 22.30 uur. Ploeg doet controle n.a.v. sportief rijgedrag. De 19-jarige bestuurder uit Maaseik legt een negatieve ademtest af. Betrokkene werd een waarschuwing gegeven omtrent zijn rijgedrag.

30-12-2023

  • Vuurwerk op Bokkerijdersweg te Maaseik om 0.30 uur. Er was vuurwerk te horen op Siemkensheuvel. Op het fietspad vinden wij restanten van bommetjes en dergelijke.


De jaarovergang gaat meestal gepaard met het afsteken van vuurwerk. Binnen onze politiezone gelden hieromtrent echter beperkingen.

De stad Maaseik heeft een totaalverbod op het gebruik van vuurwerk ingevoerd. Dit verbod geldt niet alleen tijdens de jaarovergang, maar gedurende het hele jaar.

Voor de stad Dilsen-Stokkem is het toegelaten om feestvuurwerk af te steken op oudejaarsnacht van 23.45 uur tot 00.45 uur. Voor alle overige gevallen is er een machtiging van de burgemeester nodig!

Het laten ontploffen van voetzoekers, thunderflashes, knal- en rookbussen is te allen tijde verboden.