zondag 16 december 2007

Eindejaarsperiode. Wees waakzaam!!

  • Diefstal op Eggestraat te Maaseik, mountain bike uit garage gestolen.
  • Oplichting/afzetterij op Dilserweg te Maaseik tnv Esso Station, dmv wisseltruc hebben twee Roemenen de tankuitbater 100 euro lichter kunnen maken, uitbater is betrokkenen achternagereden en de interventieploeg van de politie heeft ze kunnen onderscheppen, mee ten burele voor verder onderzoek. Verder onderzoek wijst uit dat verdachten zich hebben aangeboden in de Aldi te Dilsen-Stokkem en dat ze hier 150 euro hebben kunnen ontvreemden. Verder hebben verdachten zich aangeboden bij de Aldi te Eisden en Opglabbeek en bij een dagbladhandelaar en een wooninrichtingzaak te Maaseik. Op al deze plaatsen werd getracht geld te ontvreemden door middel van de wisseltruc.
  • Poging diefstal met geweld op B Philipslaan een inwoner van Maaseik is op het brugje aan de Albert Caessensweg de eenden gaan voeren. Als hij terug naar zijn voertuig gaat komt er plots een persoon op hem afgelopen met een voorwerp in de hand (teaser), die naar hem roept dat hij zijn geld moet afgeven. Het Slachtoffer en zijn belager beginnen te duwen en trekken waarbij ze op de grond vallen. Hierop komt nog een tweede persoon naar hem toe welke zijn voeten vasthoudt. De derde persoon blijft achter de haag staan. Plots roept de derde persoon iets naar de twee andere waarop deze weglopen. De daders zijn zonder buit moeten vluchten. De Politie voert een onderzoek.
  • Diefstal geweld op Sportlaan te Maaseik tnv B.L. uit Roosteren, een allochtoon grist de gsm uit de handen van slachtoffer.
  • Vandalisme op Prinsenhoflaan te Maaseik, ruit voertuig ingeslagen.
  • Diefstal braak op Dijkweg te Dilsen-Stokkem, raam geforceerd, twee TV's, een videocamera en geld en juwelen werden ontvreemd.
  • Diefstal braak op Havikstraat te Dilsen-Stokkem, juwelen gestolen.