vrijdag 1 augustus 2008

Maar voor de rest was alles dik in orde.

31-07-2008
  • Poging diefstal braak op Hepperstwg te Maaseik, drie gemeenschappelijke toegangsdeuren tot appartementsblok werden gepoogd open te breken.
  • Verdacht voertuig op Bleumerstraat te Maaseik, de politieploeg controleert een voertuig op de Bleumerstraat nav een verkeersinbreuk. (parkeren plaats gehandicapten zonder speciale kaart + verboden toegang), nummerplaten niet in orde. De nummerplaat stond geseind. Voertuig werd getakeld. Bij contactname eigenaar blijkt dat voertuig niet ingeschreven is, niet gekeurd, noch verzekerd is op het ogenblik van controle. Bestuurder M.J. uit Dilsen wordt tevens in bezit gevonden van kapmes, knipmes. Passagier W.M. uit Maaseik is in bezit van 0,4 gram cannabis. PV opgesteld.
  • Graffiti op Dekenskamp te Maaseik tnv OCMW, op de muur van het gebouw, links van de toegangsdeur is in blauwe verf een tekst gespoten.
  • Poging diefstal braak op Ophovenstraat te Maaseik, ter plaatse werden twee kelderroosters opgetild. Bewoner heeft lawaai gehoord en is buiten gaan kijken en heeft vermoedelijk de daders op de vlucht doen slaan.
  • Diefstal braak op Stationsstraat te Maaseik, onbekenden hebben op het tweede verdiep het appartement van benadeelden doorzocht. De toegangsdeur die beveiligd was met een veiligheidslot werd opengebroken. Vervolgens werden alle kamers doorzocht. Er werden juwelen, geld en enkele waardevolle stukken gestolen. De recherche gaat ter plaatse voor sporenonderzoek.
  • Diefstal braak op Bakkershoefstraat te Dilsen, garagepoort werd geforceerd en uit de garage werden 3 fietsen gestolen. Tevens twee boxen en een versterker.

01-08-2008

  • Vechtpartij op Scholtisplein te Maaseik, op het terras zaten een zestal niet-Belgen die wat woorden hebben gehad. Op een bepaald moment is er een mes uit een jas gevallen, toen is iedereen weggelopen, volgens de uitbater van de zaak waren de daders uit de omgeving van Genk en Maasmechelen.
  • Diefstal fiets op R Kruisstraat te Maaseik.
  • Drenkeling op Brugstraat te Maaseik, een inwoonster is met fiets in het kanaal gesukkeld. Drenkeling bevindt zich vlak aan de rand en steekt met het hoofd boven water. Twee passerende jongens en een jogger kunnen de drenkeling op het droge halen. Ziekenwagen ter plaatse : Slachtoffer is zwaar onderkoeld en verkeert in shock. Geen levensgevaar.