maandag 30 maart 2009

Ze moesten hem d' eruit halen om hem d' erin te krijgen!

29-03-2009
  • Drugs op Dijkweg te Maaseik. De politieploeg wil een bromfiets met twee opzittenden controleren op jaagpad langsheen kanaal Zuid-Willemsvaart. Bij het zien van onze diensten maakt de bromfiets rechtsomkeer en vlucht. Even verder kunnen beiden onderschept worden. Bestuurder betreft de 22-jarige V.J. uit Maaseik. De 17-jarige passagier betreft L.E. uit Bocholt, ze is zeer opgewonden en panisch. Beiden worden in het bezit aangetroffen van verdovende middelen. V.J. verzet zich en wordt geboeid overgebracht ten burele. Verder onderzoek en beiden worden voorgeleid.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg om 12.00 uur. Beiden kwamen uit de richting Maaseik. H.M.(43j) uit Dilsen stond stil voor het stoplicht. S.J.(42j) uit Dilsen wilde naar links voorsorteren om linksaf te slaan en raakte hierbij met de rechterbuitenspiegel het stilstaande voertuig. S.J. blaast positief, rijbewijs ingetrokken.
  • Verkeersongeval op de Nijverheidslaan te Dilsen om 14.10 uur. J.S. uit Dilsen krijgt ree onder auto, ree dood.
  • Diefstal op Boslaan te Dilsen. Twee Nederlandse karnavalswagens hebben zojuist aan de werken in Dilsen twee mobiele verkeerslichten gestolen. Voertuigen onderschept op de Rijksweg. Betreffen personen uit Budel(NL), verder onderzoek volgt.
  • Verdachte gedragingen/drugs op Rijksweg te Dilsen om 23.30 uur. Tijdens patrouille bemerkt de politieploeg een fietser rijdend zonder voor- en achterlicht. Wanneer ze betrokkene staande houden is de eerste reactie : "Hebben jullie niets beters te doen op een zondagnacht". Betrokkene even onderworpen aan een grondige controle. Z.J. uit Dilsen wordt in het bezit aangetroffen van 90 afzonderlijke plasticzakjes met dichtdrukstrip, een weegschaal voor drugs in de vorm van een dubbel cd hoes, lange sigarettenblaadjes en een kleine hoeveelheid weed. De goederen worden in beslag genomen.

30-03-2009

  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen. S.N. uit Maasmechelen blaast positief, rijbewijs ingehouden.
  • Poging diefstal voertuig op Boslaan te Dilsen. Het raam langs de passagierszijde van de takelwagen werd eruit gehaald, het instrumentenbord werd onderaan het stuur opengebroken om zo het voertuig te kunnen starten doch dit is niet gelukt.
  • Diefstal voertuigen op de Schoorstraat te Maaseik, twee bedrijfsvoertuigen Mercedes sprinter gestolen.
  • Diefstal braak op Maaseikerlaan te Maaseik. Tp blijkt dat dader het cilinderslot van achterdeur heeft afgebroken. Koffiezet ter waarde van 1400 Euro verdwenen.
  • Aantreffen geseind persoon op de Rueelstraat te Maaseik. Tijdens hun patrouille merkt de politieploeg in het centrum van Maaseik de genaamde Z.H. op. Als hij de politie opmerkt neemt hij te voet de vlucht in de richting van Maaseik. Hij neemt zijn toevlucht in een gebouw. Verdachte blijft de toegangsdeur dichthouden waardoor vaststellers verplicht zijn de deur open te stampen. Uiteindelijk kan betrokkene overmeesterd worden, hij dient nog een gevangenisstraf uit te zitten.