maandag 23 november 2009

Another another 48 hours!

22-11-2009

  • Niet-verzekerd voertuig op Boslaan te Dilsen. Citroen Saxo van C.B. uit Dilsen werd getakeld.
  • Diefstal op Heirweg te Maaseik tnv frituur. Twee allochtone jongeren zijn frituur binnen gekomen en hebben fishburger besteld die meldster achter ging klaarmaken. Ze hebben met briefje van 50 euro betaald dat in de kassa werd gelegd. Na overhandiging van fishburger en nadat de klanten weg zijn stelt betrokkene vast dat 50 euro weg is.
  • Diefstal voertuig op Markt te Maaseik tnv M.S. uit Beek (NL). Opel corsa werd gestolen.
23-11-2009

  • Vandalisme/slagen aan politie/weerspannigheid/brandstichting op Ophovenstraat te Maaseik. Ter plaatse gekomen ziet de politieploeg dat de ruiten van enkele woningen stukgegooid zijn. Aan de overkant van de straat staat een neger met in beide handen een dikke steen. De ploeg probeert hem te overreden om de stenen te laten vallen. Hij doet dit niet en zegt enkel "kill me". Uiteindelijk gooit hij een van de stenen naar een politieinspecteur die hierbij gekwetst raakt aan het hoofd. Verdachte zet het op een lopen achtervolgt door de inspecteurs. Betrokkene kan even verder overmeesterd worden en wordt geboeid overgebracht naar het commissariaat. Verdachte betreft D.A. (21j). Een bewoner V.J. (85j) is gewond geraakt aan zijn arm toen hij verdachte met zijn arm door de kapotte ruit wilde wegduwen. Hij is voor verzorging door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In zijn eigen woning heeft verdachte de inboedel van de woonkamer en de keuken bijna volledig vernield. Hij heeft op een paar plaatsen in de woonkamer en de keuken brand willen stichten. Dit werd echter gedoofd door een huisgenoot. De gekwetste inspecteur is enkele dagen werkonbekwaam. De beweegredenen van verdachte zijn nog niet duidelijk. Betrokkene wordt heden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  • Terugvinden gestolen voertuig op Engerhoven te Maaseik. Terugvinden van Opel Astra met de lichten aan, de ruit werd ingeslagen, de brandblusser is leeg gespoten.
  • Verkeersongeval op de Heirweg te Maaseik om 12.40 uur.
  • Diefstal bromfiets op Drie-Eikenstraat te Maaseik.
  • Vandalisme op Rijksweg te Dilsen. Glazen toegangsdeur werd vernield afgelopen weekend.