donderdag 26 november 2009

Het isj nie moeilijk................Het isj gemakkelijk!!

25-11-2009

  • Diefstal braak op Leeuwerikstraat te Maaseik. Ruit van schuifdeur werd ingegooid met een steen. Media apparatuur en geld werden ontvreemd. Recherche doet sporenopname.
  • Verkeersongeval op het kpt Nieuwstraat – Koppelstraat te Dilsen om 16.45 uur. V.I. (66j) uit Maasmechelen reed met pw over Koppelstraat, komende van Oude Baan. Zij vertraagde aan kpt met Nieuwstraat om voorrang te verlenen indien nodig. Rechts kwam geen verkeer dus reed ze het kpt op. Links kwam fietster V.J. (62) uit Dilsen. Zij dacht dat pw zou blijven wachten en reed in op pw in linker flank.
  • Opzettelijke brandstichting/weerspannigheid/rijden spijts verval/niet verzekerd voeren/rijden onder invloed op Nieuwstraat te Dilsen om 14.30 uur. B.J. (53j) uit Dilsen bestuurt zijn bromfiets. Betrokkene ondergaat een rijverbod. Als de politieploeg hem doet stoppen en hem op zijn overtreding wijst stellen zij vast dat het voertuig tevens niet-verzekerd is. Zij lichten hem in dat het voertuig getakeld zal worden. Als betrokkene het koffertje van de bromfiets leegmaakt en zij de nodige formaliteiten vervullen stellen zij plots vast dat overtreder een handdoek in de openstaande benzinebak gedrenkt heeft en een poging doet om deze met zijn aansteker aan te steken. Hij zegt het hun moeilijk te zullen maken. Hierop overmeesteren zij betrokkene, boeien hem en brengen hem over naar het commissariaat. Het parket bevestigt de arrestatie en een wetsgeneesheer wordt gevorderd. Betrokkene dient zich te laten behandelen.
  • Verkeersongeval op de Klaverstraat te Dilsen om 11.20 uur. M.M. (48j) van het Wit Gele Kruis heeft verkeersbord omgereden.
26-11-2009

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 10.10 uur. B.W. (58j) uit Bree rijdt met zijn voertuig over de Rijksweg in de rijrichting van Dilsen. V.J. (26j) uit Heusden-Zolder rijdt over de Rijksweg komende uit Dilsen en wilt links afslaan aan het kruispunt in Rotem naar Neeroeteren. Heeft tegenligger te laat opgemerkt. EAF.
  • Diefstal op Sportlaan te Dilsen tnv Hondenclub. Lege kassa met afgesloten lade gestolen.