vrijdag 19 februari 2010

Zwarte piet en ijsboerke actief ...

18-02-2010

  • Sluikstorten afvalstoffen op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. R.T. (62j) vraagt ploeg voor vaststellingen te doen. De dienstdoende ploeg gaat ter plaatse.
  • Moeilijkheden met een persoon op de Kantonsweg te Dilsen-Stokkem. Schuin tegenover het kapelletje staat een groep jongeren met sneeuwballen (ijsballen) te gooien naar de auto’s. Wij voerden patrouille uit, maar konden de jongeren niet meer aantreffen.
  • Opzettelijke beschadigingen op de Lichtstraat te Dilsen-Stokkem. Een vijftal jongens tussen 11 en 15 jaar komen telkens stukken ijs gooien tegen de ramen van de woningen in de buurt. Wij hebben de jongeren niet meer aan kunnen treffen tijdens onze patrouille.
  • Nachtlawaai – Muziek op de Steenweg naar Neeroeteren te Dilsen-Stokkem. De buren kunnen niet slapen door de luide muziek. Er is buiten geen echte overlast waarneembaar. Wij hebben toch de muziek laten stiller zetten, wat zonder problemen gebeurde.
  • Diefstal met braak op de Heulentakstraat te Dilsen-Stokkem. Een raam van een bureelcontainer werd opengebroken. Het computerscherm, welke voor het raam stond, werd meegenomen. We hebben kunnen vaststellen dat de container zelf niet betreden werd.

19-02-2010

  • Opzettelijke beschadigingen op de Van Eycklaan te Maaseik. Een drietal mannen zijn aan het plassen in de hal van een appartement aan de overkant. Maas 310 doet patrouille in de omgeving. Ze hebben niemand aangetroffen.
  • Opzettelijke beschadigingen op de Stationsstraat te Maaseik. Een onbekende heeft twee potten zwarte verf tegen een gevel uitgekapt. De verf is bijna droog, dus is het waarschijnlijk in de vroege ochtenduren gebeurd. Een proces-verbaal werd opgesteld.
  • Verkeersongeval op de Hoogbaan te Dilsen-Stokkem. Een voertuig is tegen een openbare verlichtingspaal aangereden, alsook tegen de kast van de kabel TV, en is daarna weggereden. De paal hangt volledig scheef. De gegevens van het voertuig zijn niet gekend en we hebben ook geen brokstukken van het vluchtende voertuig teruggevonden.
  • Opzettelijke beschadigingen op de Slakkenstraat te Dilsen-Stokkem. Omstreeks 05u00 hebben bewoners, K.S. en K.G. (48j), een luide slag gehoord. 's Morgens merkten ze op dat er een steen tegen de ruit gesmeten werd, waardoor deze gebarsten is. Ter plaatse stellen wij vast dat er een gat in de voorruit is met stervorming. PV werd aangemaakt.
  • Beschadiging voertuig op de Lodderkuil te Dilsen-Stokkem. B.R. (52j) meldt dat zijn bromfiets werd vernield. Ter plaatse stellen wij vast dat het voertuig een platte band heeft. Er werden geen inkervingen aangebracht. De band zou hersteld worden.
  • Opzettelijke beschadigingen op de Kastanjeboomlaan te Dilsen-Stokkem. Ter plaatse stellen wij vast dat de omheining van de woning van V.D. (22j) beschadigd werd. Verder onderzoek zal door de opstellers uitgevoerd worden.