donderdag 6 januari 2011

Geduld in één minuut van toorn voorkomt 100 dagen van spijt!

04-01-2011

  • Verdacht voertuig/weerspannigheid/drugs op Hoevenstraat om 23.50 uur. De politieploeg wil de bestuurder van een verdacht voertuig controleren, deze rijdt achteruit en neemt de vlucht. Na een achtervolging en bijstand van een tweede politieploeg kan het voertuig klem gereden worden. De verdachte springt uit zijn wagen en zet het op een lopen. Na een schermutseling waarbij de verdachte zich hevig verzet kan hij geboeid worden en overgebracht worden naar het commissariaat. De vier inspecteurs liepen verwondingen op. De verdachte G.T. uit Maaseik is onder invloed van verdovende middelen. De verdachte wordt voorgeleid, aangehouden en overgebracht naar de gevangenis te Hasselt. Verder onderzoek volgt nog.
05-01-2011

  • Verkeersongeval vlucht op de Kapelstraat te Dilsen om 16.45 uur. C.T. (34j) uit Maasmechelen had zijn wagen geparkeerd langs de kant van de weg. Dit werd aangereden door de bestuurder van een voorlopig onbekende zwarte monovolume. Verder onderzoek.
  • Diefstal braak op Mulheim te Dilsen om 17.30 uur. Geld en flatscreen gestolen. Verder onderzoek.
06-01-2011

  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen om 01.00 uur. N.H. (50j) uit Weert (NL) blaast “P”, rijbewijs ingetrokken.
  • Winkeldiefstal/geweld op Bosstraat te Maaseik tnv Ici Paris. Twee mannen en één vrouw van Oosteuropese origine zijn in de winkel geweest. Eén man heeft het winkelmeisje afgeleid aan andere kant van de winkel terwijl man met vrouw drie mascarasetjes van Yves Saint Laurent stelen aan de andere zijde van de winkel. De diefstal wordt opgemerkt door een winkelbediende, de verdachten vluchten na een schermutseling.
  • Voertuigbrand/verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 13.00 uur. Voertuig van F.J. (58j) uit Maaseik is tijdens het rijden in brand gevlogen. Bestuurster is uitgestapt. Door de brand is er hevige rookontwikkeling over de rijbaan. Er ontstaan files aan beide kanten. Vanuit de files rijdt er aan beide zijden een voertuig toch voorbij het brandende voertuig. T.I. (36j) uit Genk en B.P. (33j) uit Bocholt komen frontaal met elkaar in botsing. Beiden licht gekwetst.