vrijdag 21 januari 2011

In plaats van een kabouter, de politie in de tuin...

20-01-2011
  • Diefstal met geweld op de Oude Ophoverbaan te Maaseik om 19.53 uur. V.G. (69j), W.G. (60j) en D.M. (66j) stappen uit hun voertuig, waarna drie manspersonen hun handtassen grijpen en vluchten. De slachtoffers werden verhoord en een buurtonderzoek werd uitgevoerd. PV opgesteld en sporen opgenomen.
  • Verkeersongeval op de Verloren Kost – Koningin Astridlaan te Maaseik om 20.08 uur. Op weg naar een interventie, dient de ploeg uit te wijken, waardoor het voertuig in een voortuin is beland. Schade aan tuin en voertuig. PV opgesteld door een andere politiezone.
  • Diefstal voertuig op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Het voertuig van K.H. (52j) werd gestolen. PV werd opgesteld en een onderzoek werd ingesteld.
  • Vervoer van goederen op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 14.30 uur. Tijdens een controle stellen wij vast dat de aanhangwagen van een voertuig overladen was met een massa oud ijzer. Beslissing parket : inbeslagname voertuig met aanhangwagen en lading.

21-01-2010

  • Nachtlawaai muziek op de Vlessersweg. Muziek werd stiller gezet. Kwartiertje goed gegaan en dan weer van hetzelfde. Om 01 u stellen wij vast dat de muziek was uitgezet.

Opvolging onderzoek

In het persbericht van 11 januari 2011 werd de bevolking van Maaseik en Dilsen-Stokkem gewaarschuwd voor een rondtrekkende dadergroepering (zigeuners) die de afgelopen weken verantwoordelijk waren voor meerdere inbraken in vooral appartemensgebouwen. De groepering maakt hierbij vooral gebruik van minderjarige kinderen.

De politie Maasland houdt verhoogd toezicht inzake het bovenvermeld fenomeen. Op 20 januari 2011 omstreeks 11.30 uur kon een alerte wijkinspecteur dan ook twee minderjarige zigeunermeisjes (12 en 13 jaar) op de Markt te Maaseik staande houden en ten burele begeleiden. Zij waren in het bezit van inbrekersmateriaal. Geen van beiden had identiteitspapieren in het bezit en beiden spraken uitsluitend Frans.Verder onderzoek wordt gevoerd door de lokale recherche Maasland.

Wij wensen de bevolking nogmaals te waarschuwen : Vooral appartementen zijn het doelwit van bovenvermelde daders. Gebruik het nachtslot voor zowel de gemeenschappelijke en individuele deuren en ingangen. Wanneer u een verdachte toestand of verdachte gedragingen opmerkt, aarzel vooral niet de politie te contacteren (101 of 089/569211).