woensdag 9 november 2011

Aanhouding verdachte heterdaad voertuigdiefstal!

Op 05/11/11 om 16.25 uur werd een witte RENAULT TRAFIC gestolen te Opoeteren. Dit voertuig werd opgemerkt door de Nederlandse politie te Weert welke het terug in de richting van België nagereden heeft. Politie Maasland heeft, samen met ploegen uit naburige politiezones, Nederland en met hulp van het coördinatiecentrum van de federale politie te Hasselt, het voertuig nagereden over Beek, Bree, Opitter, Neeroeteren en Maaseik richting Kinrooi. Aan de rotonde werd dit voertuig klemgereden, is het op de politiemensen ingereden, waarop geschoten werd door de politie. De bestuurder van het gestolen voertuig heeft de vlucht verder gezet na het rammen van een politievoertuig. Vervolgens reed het terug richting Nederland waar een lijnbus en nog een politievoertuig werden geramd. De bestuurder is te Ittervoort de velden ingevlucht. De Nederlandse politie doet nog verdere vaststellingen en opsporingen naar de onbekende man. Onmiddellijk werd gestart met het onderzoek naar het opsporen van de dader. Doordat de verdachte overhaast de vlucht heeft moeten nemen kon de politie een uitgebreid sporenonderzoek uitvoeren. Dit en het feit dat er zowel bij de politiemensen als bij de burgerbevolking ooggetuigen waren kon de dader vlug geïdentificeerd worden en werd zijn signalement verspreid.
Op 8/11/11 omstreeks 12.40 uur kon een ploeg van de politie Noordoost Limburg de verdachte aantreffen op de Breeersteenweg te Kinrooi. V.B. (22j) uit Maaseik werd meegenomen.
Hij werd tevens in het bezit gevonden van verdovende middelen. Politie Maasland ging ook over tot het verhoor van verdachte aangaande de feiten van zaterdag laatsleden.
Bij zijn verblijfplaats werd nog een verdacht voertuig met gestolen Nederlandse nummerplaten aangetroffen. De verdachte werd op 09/11/2011 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.