woensdag 2 november 2011

Vier ringen van Audi gestolen?

01-11-2011
  • Vandalisme op Raadshof te Neeroeteren. In de kerk van Neeroeteren hebben drie tieners kaarsen beschadigd, wijwater over de vloer gegoten en enkele kaarsen gestolen. PV jeugdrechtbank werd opgesteld en de jongeren werden in bijzijn van de ouders vermaand.   
  • Brand op Sportlaan te Maaseik om 17.00 uur. Er werd brand gesticht in het oude zwembad van Maaseik. Politieploeg ter plaatse, daders vermoedelijk jongeren. Er zijn aanwijzingen naar de dader. De brandweer kon blussen. Het zwembad wordt binnenkort afgebroken. 
  • Verkeersongeval op de V Eycklaan te Maaseik om 19.45 uur. S.J. uit Heel (NL) volgt de Weertersteenweg. Thv het kruispunt met de Van Eycklaan is hij links afgedraaid. Het voertuig is op het natte wegdek beginnen slippen waarna betrokkene in aanrijding gekomen is met een telefoonverdeelkast (Belgacom). 
  • Diefstal op Steenkuilstraat te Dilsen. Vier Audi-velgen met band werden uit gemeenschappelijke garage gestolen.
02-11-2011
  • Sturen zonder rijbewijs op K Kerkstraat te Maaseik om 01.30 uur. Tijdens patrouille ziet de politieploeg wederom A.D. uit Maaseik met de auto rijden. Betrokkene werd afgelopen zaterdag nog geverbaliseerd om te rijden zonder begeleider... Nu PV geen begeleider/nacht feestdag/geen L. Hij blaast bovendien positief. Aangezien het de derde keer is op een maand dat betrokkene tegen de lamp loopt. Intrekking rijbewijs. 
  • Diefstal uit voertuig op K Albertlaan te maaseik. Ruit ingeslagen, GPS uit wagen gestolen.


 
Overlijden Slachtoffer feiten 16/09/2011

Op 16 september 2011 omstreeks 14u15 werd de politiezone Maasland in kennis gesteld dat op de Voorshoventerweg te Neeroeteren een dame, op straat, overgoten werd met benzine en in brand gestoken. Het slachtoffer werd in kritieke toestand met een medische helikopter overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Het slachtoffer betreft een 72-jarige vrouw welke iets verder woonachtig is. De man verdacht van de feiten betreft haar 75-jarige echtgenoot, eveneens uit Neeroeteren, van wie zij feitelijk gescheiden leeft. Het parket heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd wegens poging moord. In de loop van de avond is er een afstapping gebeurd. Ter plaatse werd overgegaan tot een reconstructie van de feiten. De vermoedelijke dader werd van zijn vrijheid beroofd en werd op 17 september 2011 voorgeleid bij de onderzoeksrechter met het oog op het verlenen van een aanhoudingsmandaat. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek. 

Het slachtoffer H.E. is op 1/11/2011 te Neder-over-Heembeek overleden. Verder onderzoek middels een inwendige lijkschouwing zal uitgevoerd worden. De verdachte zit nog in voorhechtenis.