donderdag 10 november 2011

Wie niet horen wil...

09-11-2011
  • Drugs op Wurfelderweg te Maaseik. Tijdens een controle wordt H.W. (30j) uit Dilsen in het bezit aangetroffen van enkele grammen speed en cannabis. De inzittende K.A. (25j) uit As dient nog een rijverbod te ondergaan. 
  • Vandalisme op Bergerstraat te Maaseik. Twee banden van wagen stukgestoken. 
  • Verdachte gedragingen/Inbreuk op rijbewijs op Kempenweg te Maaseik. Controle voertuig. H.Y. uit Maaseik bestuurt voertuig met voorlopig rijbewijs zonder begeleider. 
  • Niet-verzekerd voertuig op Rijksweg te Dilsen. T.I. uit Genk rijdt met voertuig zonder verzekering, inschrijving noch keuring, takeling.
10-11-2011
  • Onverantwoord rijgedrag op Boslaan te Dilsen. V.A. (36j) uit Heusden rijdt ruim boven de 150 km/u, intrekking rijbewijs. 
  • Diefstal fiets op Scholtisplein te Maaseik.
Aktie opgefokte bromfietsen St Jansberg
Op 14/10/2011 heeft de verkeersdienst van de Politiezone Maasland een preventieve actie gedaan op het Technisch Instituut St-Jansberg te Maaseik. Aldaar hebben zich slechts 5 bestuurders van de 30 aanwezigen bromfietsen aangeboden om een preventieve meting te laten uitvoeren. Die bromfietsen waren dan ook in orde. Diverse preventieve maatregelen werden genomen om de jongeren te informeren, met behulp van hun scholen, zodat ze de procedure en de gevolgen van de Belgische wetgeving correct konden kennen. Ook werd hun diverse keren en op diverse plaatsen de mogelijkheid gegeven om hun bromfiets vrijblijvend te testen. Daarbij stond het CCV(commando- en communicatie voertuig) met duidelijk tekstbord “preventieve metingen” opgesteld op belangrijke plaatsen in Dilsen en Maaseik.
Tevens vermeld de infobrief dat de jongeren steeds vooraf een afspraak kunnen maken bij onze dienst om hun bromfiets te laten meten.

Op woensdag 09/11/2011 tussen 12.00 uur en 13.00 uur heeft de verkeersdienst van de politiezone Maasland een repressieve actie gedaan op bromfietsen volgend op de preventieve meting.
Van de 9 gecontroleerde bromfietsen waren er 6 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid van de bromfietsen was 110 km/uur. De maximale toegelaten snelheid bedraagt 45 km/uur.
De bestuurders van de 6 overtreders werden geverbaliseerd en de 6 bromfietsen werden in beslag genomen voor een periode van 30 dagen.