woensdag 28 maart 2012

Rust in vrede!

27-03-2012
  • Verkeersongeval op de V Eycklaan te Maaseik om 15.30 uur. De negenjarige fietser S.K. uit Maaseik verplaatst zich per fiets op het fietspad op de Van Eycklaan in de richting van de Acht Meilaan. P.J. (44j) uit Stein (NL) verplaatst zich met zijn vrachtwagen eveneens over de Van Eycklaan in de richting van de Acht Meilaan. Gezien de verkeersdrukte heeft hij de intentie om de Hugo Van der Goesstraat in te draaien om alzo een alternatieve route te gebruiken. Hij laat enkele fietsers door en draait vervolgens rechtsaf de Hugo Van der Goesstraat in. Hierbij komt S.K. onder het rechtervoorwiel terecht van de trekker. De jongen raakt bij het verkeersongeval zwaargewond aan het linkerbeen en -heup. Betrokkene wordt door de dienst 100 overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik om vervolgens per helikopter te worden overgebracht naar het universitair ziekenhuis te Leuven. De vrachtwagenchauffeur was na de aanrijding in shock en werd door de dienst Jeugd en Sociaal begeleid. Een verkeersdeskundige komt op last van het parket ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 
  • Verkeersongeval op de Rotemerlaan te Maaseik om 21.30 uur. P.J. (23j) uit Dilsen is om onbekende reden de controle over het stuur verloren en tegen een verlichtingspaal gereden en overleden. Het ongeval gebeurde op de Rotemerlaan doch het voertuig kwam tot stilstand op grondgebied Dilsen-Stokkem. Het voertuig raakte links van de rijbaan af en reed tegen een betonnen verlichtingspaal, palen met gemeentewijzer en straatnaambord. Na de botsing tegen de palen reed het voertuig nog enkele meters verder door de grasberm tot grondgebied Dilsen. Grootste impact bestuurdersportier. Geen andere wagen bij betrokken, geen getuigen. De bestuurder werd bevrijd doch overleed ter plaatse. 


De politiezone Maasland wenst haar deelneming te betuigen aan nabestaanden, familie en vrienden.


  • Pieletutteman op Ophovenstraat te Maaseik om 23.00 uur. Een naakte man met enkel een zwart T-shirt met witte letters aan en een muts op heeft kinderen aangesproken. De man had zijn geslachtsdeel ontbloot en zei tegen de kinderen goedenavond. Daarna hebben de kinderen het op een lopen gezet.
28-03-2012
  • Verdachte gedragingen/sturen onder invloed op Klauwenhofweg te Maaseik 01.30 uur. De politieploeg begeeft zich naar de Klauwenhofweg omdat er op de boerderij die gelegen is aan een doodlopende straat, een Duitse wagen is gereden met één manspersoon aan boord. Deze manspersoon is uitgestapt op het erf en gedraagt zich raar volgens de bewoners. Ter plaatse. Bestuurder kan amper op zijn benen staan en is een paar keer bijna ten val gekomen. M.A. (55j) uit Hurth (DL) blaast “P”. Bestuurder is zo dronken dat hij na de ademtest achterover valt op de motorkap van zijn wagen. Overtreder wordt ter ontnuchtering opgesloten in de amigo. Zijn rijbewijs werd ingetrokken. 
  • Dronken persoon/moeilijkheden op Bosmolenlaan te Maaseik om 12.30 uur. Tijdens verkeersregeling loopt S.E. (48j) uit Maaseik in dronken toestand over straat. Hij houdt totaal geen rekening met het verkeer en is een gevaar. Ter ontnuchtering opgesloten... 
  • Diefstal fiets op Nieuwstraat te Dilsen.