woensdag 21 maart 2012

Surfers! Opgepast..

20-03-2012
  • Oplichting op Gasthuisveld te Maaseik. Twee bewoners hebben krijgen op hun computer de vermelding dat hun computer geblokkeerd werd  met een verwijzing naar een politiedienst. Zij dienen een bedrag te betalen om het euvel op te lossen. Zij dienen klacht in bij de politie. 
  • Oplichting op Molenweg te Maaseik. Idem als hierboven. 
  • Vandalisme op Rijksweg te Dilsen. Twee banden van wagen stukgestoken.

Oproep tot getuigen
Op 2 maart 2012 om 10.00 uur gebeurde er een verkeersongeval met zware materiële schade aan het kruispunt van de Rijksweg met Rachels.
De politie Maasland deed ter plaatse de nodige vaststellingen. Er is onduidelijkheid over de omstandigheden hoe het ongeval is gebeurd.
De politie Maasland doet een oproep tot getuigen welke iets hebben gezien van het ongeval.
Getuigen kunnen zich melden op het telefoonnummer 089/659211 of bij de politie Maasland te Maaseik of Lanklaar.

Computercrime
- Probleemstelling : Sinds enkele dagen worden computers van de bevolking besmet met een infectie. Er verschijnt dan een beeld op hun geblokkeerde beeldscherm dat schijnbaar afkomstig is van een of andere politiedienst en waarin hun gevraagd wordt een betaling te doen alvorens hun scherm zal gedeblokkeerd worden.
- Slachtoffers : NIET BETALEN – Neem een foto van het geblokkeerde scherm en probeer exact te weten te komen wat het slachtoffer exact deed vlak voor de blokkering. Doe aangifte bij Lokale politie.
- HULP Slachtoffers : Website FedPol waar er een link is voor een oplossing van de blokkering (www.ecops.be en http://www.polfed.be/).