donderdag 24 mei 2012

Hebben we hier een potje én een dekseltje?

23-05-2012
  • Verkeersongeval op de Eikerstraat te Maaseik om 12.00 uur. H.A. (66j) uit Maaseik fietst op de Eikerstraat. Ter hoogte van de Kleine Kerkstraat steekt een fietser S.E. (17j) uit Nederland haar langs links voorbij aan hoge snelheid en schiet voor haar in om rechtsaf te draaien de Kleine Kerkstraat in. H.A. komt in aanrijding met het voorwiel van haar fiets tegen het achterwiel van S.E. en komt ten val. Zij werd gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis. 
  • Brand op M Koningsstraat te Maaseik. Prop papier werd in brand gestoken in de container... is vanzelf uitgegaan. 
  • Niet-verzekerd voertuig/onverantwoord rijgedrag op Voorshoventerweg te Maaseik. Tijdens verkeerstoezicht met anoniem dienstvoertuig ziet de politieploeg een BMW 525 een gevaarlijk inhaalmaneuver over het fietspad uitvoeren. Interceptie, op de BMW hangen twee duplicaat kentekens. S.D. (26j) uit Maaseik heeft het voertuig nog niet ingeschreven en niet verzekerd. Takeling. Betrokkene diende eveneens nog over twee andere feiten gehoord te worden.
24-05-2012
  • Diefstal braak op Eikerstraat te Maaseik. Inbraak in kapperszaak via geforceerde deur, kassa inhoud weg. 
  • Onverantwoord rijgedrag/wapenbezit/drugs op Oude Kuil te Maaseik. Een blauwe Mazda rijdt in de St.-Lambertuskerkstraat en komt uit de tegenovergestelde rijrichting. Het voertuig wordt bestuurd door een vrouw. Zij wordt aangemaand om rechtsomkeer te maken. Bij het keren wordt vastgesteld dat er een duplicaatkenteken achter op het voertuig hangt. Wanneer de ploeg de bestuurster wil controleren neemt ze de vlucht. Een achtervolging via Spilstraat, Maaseikerlaan, Kinrooierdijk, Veestraat, Kinrooiersteenweg tot Oude Kuil volgt. Haar snelheid is op bepaalde plaatsen zeer hoog. Diverse fietsers springen aan de kant om niet omver gereden te worden. Verschillende ploegen werden ingelicht en uiteindelijk kan ze klemgereden worden op de Oude Kuil. Na fouille worden diverse materialen (koper, tangen), een steekwapen en drugs aangetroffen. S.D. (32j) uit Haler (NL) wordt gearresteerd en overgebracht ten burele voor verder onderzoek.