woensdag 28 november 2012

Bijna pakjesdag... Pákken die mannen!!



27-11-2012

  • Niet-verzekerd voertuig op Eekhoornlaan te Dilsen. C.M. rijdt op niet-verzekerde moto, takeling. Betrokkene dient tevens nog gehoord te worden in enkele dossiers door PZ Noordoost Limburg, hij wordt overgebracht. 
  • Vandalisme op Geverslaan te Dilsen. Voertuig van bewoner werd bekrast. 
  • Diefstal braak op Rijksweg te Dilsen. Kassa gestolen bij carwash, sporenonderzoek. 
  • Poging diefstal braak op Bekaertlaan te Dilsen. De toegangspoort van een bedrijf werd opengebroken doch niets weg. 
  • Aantreffen geseind persoon op Spileind te Dilsen. C.A. dient nog een rijverbod te ondergaan.

28-11-2012

  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 12.00 uur. S.K. (40j) rijdt op de Rijksweg in de richting van Maasmechelen. Thv het kruispunt met de Europalaan rijdt hij fietster B.C. (56j) aan die de Rijksweg wilde oversteken. Beiden verklaren groen licht te hebben. De fietster werd licht gewond naar het ziekenhuis van Maaseik overgebracht. 
  • Verkeersongeval op de Bospoort te Maaseik om 08.14 uur. Aanrijding tussen G.Z. (14j) en bestuurster R.M. (32j). 
  • Heterdaad poging diefstal braak op Diestersteenweg te Maaseik om 10.30 uur. Bewoners betrappen twee inbrekers die op de vlucht slaan. Een passerende patrouille van de PZ Noordoost Limburg kan één verdachte ter plaatse arresteren, de andere neemt te voet de vlucht in het gebied richting Jagersborg. Er wordt een zoektocht gehouden met een groot aantal agenten van de zones Maasland en Noordoost Limburg. Tevens komt de speurhondengeleider ter plaatse. Even later kan een tweede verdachte met zijn voertuig onderschept en gearresteerd worden, in de wagen wordt inbrekersmateriaal aangetroffen. De eerste betreft de 28-jarige W.C. uit Brunssum (NL), de man met het voertuig betreft de 30-jarige V.J. uit Schinveld (NL). Beide verdachten worden ter verhoor overgebracht naar het commissariaat van de politie Maasland. De onderzoeksrechter werd gevat en verder onderzoek wordt gevoerd om te zien of de verdachten in aanmerking komen voor de inbraken die de laatste periode in het Maasland en omstreken gepleegd worden.

De politie Maasland houdt de komende periode verhoogd toezicht op het grondgebied teneinde de diefstal- en inbraakplaag in te tomen.