woensdag 21 mei 2014

Eigen kweekees!


20-05-2014
Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 12.35 uur. Kop-staart aanrijding tussen A.S. (30j) uit Lanaken en B.G. (41j) uit Maaseik. Beide bestuurders zijn voor verzorging meegenomen naar ziekenhuis te Maaseik.
Poging diefstal op Niesstraat te Maaseik. Aan het slot van een kampeerauto werd gemorreld doch niet binnen geraakt.
Brand op Schoolstraat te Maaseik om 17.40 uur. Enkele vierkante meters bermbrand, bij aankomst reeds geblust.
Vandalisme op Kempenstraat te Dilsen. Een deur van een hoogspanningscabine werd opengebroken.

21-05-2014
Heterdaad diefstal braak op Bosstraat/Prinsenhof te Maaseik om 04.20 uur bij boetiek Joëlle. Nadat het alarm is afgegaan was de politieploeg enkele minuten later ter plaatse. Enkele getuigen hebben drie gemaskerde mannen zien wegvluchten in een zwarte wagen.
Het raam van de toegangsdeur werd volledig uit de deur geslagen, waarschijnlijk met enkele stenen. Verschillende rekken met exclusieve kledij werden leeggemaakt. De schade loopt in de duizenden euro’s. Het gerechtelijk labo voert een sporenonderzoek en bewakingsbeelden worden door de politie onderzocht. 
Diefstal op Maasstraat te Dilsen. De bloemenmand van een bewoner werd ontvreemd.


De strijd tegen de cannabisteelt blijft voortduren.

Op 21 mei 2014 werden er door de PZ MAASLAND twee cannabisplantages ontdekt.

De hoofdverdachten, een man en vrouw van Nederlandse afkomst, woonachtig te MAASEIK werden thuis gearresteerd. Ze hadden zowel in Maaseik, in hun kelder, als in een huurwoning in LOMMEL speciaal hiertoe ontworpen, professioneel ingerichte kweektenten opgesteld. In het totaal werden er een 400-tal planten aangetroffen. Het volledige materieel werd in beslag genomen met oog op vernietiging. Het verder onderzoek wordt uitgevoerd door PZ Maasland.
Beiden worden verhoord en dienen zich later te verantwoorden voor de correctionele rechtbank.