zaterdag 31 mei 2014

Johnnie Runner?


30-05-2014
  • Vandalisme op Spilstraat te Maaseik. Braak aan twee garages. In één werd tevens schade aangebracht aan de gestalde wagen. Verder onderzoek.
  • Winkeldiefstal op K Aertsplein te Maaseik. Onbekende manspersoon heeft 4 flessen whisky in zijn rugzak gestopt en heeft vervolgens het warenhuis snel verlaten, voordat hij kon aangesproken worden door personeel. Verder onderzoek.

31-05-2014
  • Nachtlawaai op Borglaan te Maaseik om 00.30 uur. Enkele jongeren staan buiten aan het jeugdhuis te roken. Aangemaand het rustig te houden.

vrijdag 30 mei 2014

Kras, nietwaar!?


29-05-2014
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen. S.M. (77j) uit Maaseik blaast “P”. Intrekking rijbewijs.

30-05-2014
  • Heterdaad winkeldiefstal/dakloze op Europalaan ter Dilsen. Een 22-jarige bewoner had wat etenswaren trachten te ontvreemden. De verantwoordelijke van de winkel heeft gesprek gehad met betrokkene en hem wat eten aangeboden. Betrokkene is thuis niet meer welkom en is dakloos. OCMW werd ingeschakeld.
  • Vandalisme op Haagstraat te Dilsen. Omheining werd doorgeknipt.
  • Verdacht voertuig/Niet-verzekerd op Borglaan te Maaseik om 11.00 uur. De politieploeg wil overgaan tot controle van een bromfietser en zijn passagier. De bromfietser neemt de vlucht. Na een korte achtervolging kan de bromfietser onderschept worden. Hierbij rijdt de bromfietser tegen de politiewagen aan met lichte schade tot gevolg. S.E. (33j) legt een positieve drugtest af. Bromfiets wordt in beslag gesteld, tevens niet-verzekerd.

donderdag 29 mei 2014

Komme van dat daaaààk af.....!!


28-05-2014
  • Drugs op Sportlaan te Maaseik. Tijdens mobiele patrouille bemerkt de politieploeg een voertuig met sportieve rijstijl. Interceptie. Bestuurder betreft een man uit Kinrooi. Twee passagiers worden in het bezit gevonden van cannabis.
  • Diefstal op O Kerkstraat te Maaseik. Groene container gestolen.
  • Onverantwoord rijgedrag op Borreshoefstraat te Dilsen om 21.00 uur. Melding van een oude auto op het jaagpad, ter hoogte van het BMX crossterrein, jongeren zitten op het dak van de wagen. De politieploeg treft het bewuste voertuig aan. Wij treffen eveneens de inzittenden van dit voertuig. Deze melden ons dat ze niet op de hoogte waren van het feit dat geen voertuigen mogen rijden op het jaagpad. Zij geven eveneens toe dat ze op het dak van het voertuig hebben gezeten.

woensdag 28 mei 2014

Easy easy ... What the F***!!


28-05-2014
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 07.45 uur. P.B. (USA) wil van een oprit de Rijksweg oprijden. Hij rijdt voorzichtig het voorste gedeelte van zijn wagen schuin de rechterrijstrook op om het aankomende verkeer te kunnen zien. T.P. (56j) uit Hoeselt, die op dat moment komt aangereden, kan een aanrijding niet vermijden.
  • Aantreffen gestolen voorwerp/drugs op Weertersteenweg te Maaseik om 03.30 uur. Ctl verdacht voertuig. Kenteken blijkt gestolen te zijn in maart 2013 in onze zone. Bestuurder wordt tevens in het bezit van drugs gevonden en kan zich niet identificeren. Mee ten burele en arrestatie. Blijkt W.J. (48j) te zijn, persoon is gekend bij onze diensten. Na verhoor mag betrokkene beschikken en dient zich later voor de rechtbank te verantwoorden.
  • Verkeersongeval op de Houtstraat te Maaseik om 10.30 uur. H.J. (51j) rijdt spiegel stuk van geparkeerd voertuig van W.G. (39j), EAF.

dinsdag 27 mei 2014

Ze sloot af met een vaart in de gracht..


26-05-2014
  • Verkeersongeval op de Kanaalstraat te Maaseik om 16.15 uur. Fietster S.L. (74j) wordt lichtjes aangereden door bestuurder P.P. (45j) uit Kinrooi.
  • Drugs/wapenwetgeving op H V D Goesstraat te Maaseik. Controle voertuig. Bestuurder B.D. wordt aangetroffen in bezit van een kleine hoeveelheid cannabis en een verboden wapen. Een persoon die bij het voertuig staat wordt tevens in het bezit van cannabis aangetroffen. De nodige PV’s werden opgesteld.
  • Diefstal op Koeweerd te Dilsen. Beeldje uit tuin gestolen.
  • Vuurtje stoken op Klaverstraat te Dilsen. Bewoner stookt hout in zijn tuin. Vuurtje werd gedoofd.

27-05-2014
  • Verkeersongeval op de Kasteelstraat te Maaseik om 10.00 uur. B.S. (38J) krijgt klapband en komt met haar wagen in de gracht terecht, takeling.

maandag 26 mei 2014

De pen is machtiger dan het zwaard!


26-05-2014
  • Sturen onder invloed op Gremelsloweg te Maaseik om 08.30 uur. V.B. (32j) uit Maaseik legt een positieve drugtest af. Tevens ligt er een zwaard in zijn wagen. PV drugs en wapendracht.          

zondag 25 mei 2014

Stem verloren? Gisteren laat geworden zeker?


24-05-2014
  • Poging sluikstorten op Dorperberg te Maaseik. Poging sluikstorten van aarde en grote boomwortels. Bestuurder werd aangesproken door melder waardoor deze niet heeft gesluikstort. Kentekenplaat werd genoteerd. Verder onderzoek.
  • Sturen onder invloed/drugs op B Philipslaan te Maaseik. K.N. uit Kinrooi legt positieve drugtest af. Tevens in beslagname van weed.

25-05-2014
  • Sturen zonder rijbewijs op Rijksweg te Dilsen. H.M. (17j) uit Maasmechelen bestuurt camionette met aanhangwagen. Heeft enkel voorlopig rijbewijs. Bestuurder en begeleider hadden van plaats gewisseld. Begeleider tevens PV.

zaterdag 24 mei 2014

Stem voor de man die het minste belooft, hij zal je het minst ontgoochelen.


23-05-2014

  • Verkeersongeval op de Hoogstraat te Maaseik om 18.15 uur. T.P. (49j) uit Dilsen rijdt tegen het geparkeerde voertuig van S.E. (33j) uit Maaseik. Zij komt in aanraking met de achterzijde van het voertuig en vervolgens schiet zij door tegen het ander geparkeerd voertuig van L.H. (46j). EAF.

vrijdag 23 mei 2014

Woninginbraak?



Voor meer informatie: klik op het logo!

In de beste stemming voor het weekend?


22-05-2014
  • Verkeersongeval op de Maaseikerlaan te Maaseik om 18.00 uur. T.J. (53j) rijdt tegen een paal van De Lijn. EAF.  

23-05-2014
  • Diefstal braak op Beukenstraat te Dilsen. BB-gun uit vakantiewoning gestolen.

donderdag 22 mei 2014

Een gek die zwijgen kan, gaat door voor een verstandig man.


21-05-2014
  • Nachtlawaai op Weg naar As te Maaseik om 03.40 uur. Bewoner werd aangesproken over zijn luidruchtig gedrag. Hij ging slapen en zou verder niet meer voor overlast zorgen.
  • Sluikstorten op Europalaan te Dilsen. Hoop afval achtgelaten, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval vlucht op de Daalderdijk te Dilsen om 17.15 uur. V.S. (23j) moet uitwijken voor een (ongekende) tegenligger en komt tot stilstand tegen paaltjes van een boerderij.

22-05-2014
  • Drugs op Rijksweg. P.D. (38j) uit Dilsen wordt in het bezit van cannabis gevonden.

woensdag 21 mei 2014

Eigen kweekees!


20-05-2014
Verkeersongeval op de B Philipslaan te Maaseik om 12.35 uur. Kop-staart aanrijding tussen A.S. (30j) uit Lanaken en B.G. (41j) uit Maaseik. Beide bestuurders zijn voor verzorging meegenomen naar ziekenhuis te Maaseik.
Poging diefstal op Niesstraat te Maaseik. Aan het slot van een kampeerauto werd gemorreld doch niet binnen geraakt.
Brand op Schoolstraat te Maaseik om 17.40 uur. Enkele vierkante meters bermbrand, bij aankomst reeds geblust.
Vandalisme op Kempenstraat te Dilsen. Een deur van een hoogspanningscabine werd opengebroken.

21-05-2014
Heterdaad diefstal braak op Bosstraat/Prinsenhof te Maaseik om 04.20 uur bij boetiek Joëlle. Nadat het alarm is afgegaan was de politieploeg enkele minuten later ter plaatse. Enkele getuigen hebben drie gemaskerde mannen zien wegvluchten in een zwarte wagen.
Het raam van de toegangsdeur werd volledig uit de deur geslagen, waarschijnlijk met enkele stenen. Verschillende rekken met exclusieve kledij werden leeggemaakt. De schade loopt in de duizenden euro’s. Het gerechtelijk labo voert een sporenonderzoek en bewakingsbeelden worden door de politie onderzocht. 
Diefstal op Maasstraat te Dilsen. De bloemenmand van een bewoner werd ontvreemd.


De strijd tegen de cannabisteelt blijft voortduren.

Op 21 mei 2014 werden er door de PZ MAASLAND twee cannabisplantages ontdekt.

De hoofdverdachten, een man en vrouw van Nederlandse afkomst, woonachtig te MAASEIK werden thuis gearresteerd. Ze hadden zowel in Maaseik, in hun kelder, als in een huurwoning in LOMMEL speciaal hiertoe ontworpen, professioneel ingerichte kweektenten opgesteld. In het totaal werden er een 400-tal planten aangetroffen. Het volledige materieel werd in beslag genomen met oog op vernietiging. Het verder onderzoek wordt uitgevoerd door PZ Maasland.
Beiden worden verhoord en dienen zich later te verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

dinsdag 20 mei 2014

't Is ol zèver in zakstjies!


19-05-2014

  • Sluiklozing op Brugstraat te Maaseik. Een grote vuilniszak drijft in kanaal, blijkt alleen maar afval te zijn.

maandag 19 mei 2014

Tanke schön!


18-05-2014
  • Tanken zonder betalen op Maastrichtersteenweg te Maaseik. Een dame met een Duits voertuig tankt zonder betalen.
  • Poging diefstal braak op Leustraat te Maaseik. Gat in deur en slot doch niet binnen geraakt.
  • Diefstal braak op O Kerkweg te Maaseik. Vlees uit koelkasten van warenhuis gestolen. Een verdachte werd ondervraagd doch ontkent de feiten. Verder onderzoek.  

19-05-2014
  • Aantreffen geseind voertuig/Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen. B.J. uit Bree blaast “P”, inhouding rijbewijs.
  • Verkeersongeval dienstvoertuig op Rijksweg te Dilsen om 09.00 uur. Controle van een voertuig. De motoragent staat achter het voertuig, zijn dienstmotorfiets staat voor het voertuig. K.J. (71j) stapt uit doch vergeet zijn automatische versnellingsbak in P te zetten. Hij poogt zijn fout nog te herstellen, doch de moto wordt op z'n zij vooruit geduwd door het voertuig. Takeling moto.
  • Sturen onder invloed op Weertersteenweg te Maaseik. Tijdens patrouille over de Weertersteenweg kruist de politieploeg een voertuig dat zich met een sportieve rijstijl verplaatst richting Kinrooi. Interceptie. B.T. legt positieve drugtest af. Intrekking rijbewijs.
  • Diefstal braak op Bergerven te Maaseik. Onbekende is binnengebroken in een buitenverblijf en heeft een TV ontvreemd en vernielingen aangebracht.
  • Diefstal aanhangwagen op Rosmolenstraat te Maaseik.

zondag 18 mei 2014

Laatste controle voor W.K.?


17-05-2014
  • Drugs op Rozenboomgaardstraat te Maaseik. Tijdens de controle van de boorddocumenten wordt W.K. (35j) in het bezit gevonden van een joint. PV.
  • Vandalisme op Europalaan te Dilsen. Venster van woning werd door een onbekende met een steen ingegooid.

18-05-2014
  • Nachtlawaai op Weg naar As te Maaseik om 03.00 uur. Feest doen stoppen.

zaterdag 17 mei 2014

De akelige akela!


16-05-2014
  • Brand op E D Vreesestraat te Maaseik. Brand geblust. Schade aan de zonneboiler en rookschade.

17-05-2014
  • Diefstal aanhangwagen op Heirbaan te Dilsen.
  • Poging diefstal braak op Sportlaan te Dilsen. Braak gepleegd, alarm in werking, daders zonder buit gevlucht. Sporenopname werd gedaan.  
  • Verkeersongeval op de Boslaan te Dilsen om 7.40 uur. Y.A. (47j) uit Kinrooi kwam uit de richting van Genk, rijdt tegen de rotonde en komt tot stilstand achter de rotonde tegen een lantaarnpaal. Lantaarnpaal ligt plat. Waarschijnlijk door laagstaande zon. Takeling voertuig.
  • Diefstal op Fortstraat te Maaseik om 01.30 uur. In een café werd de jas van een klant gestolen. Er waren even ervoor enkele dronken chiroleidsters in de zaak geweest. De politieploeg gaat naar de kampplaats en treft er het groepje aan. 1 van de 2 meisjes heeft nonchalant de jas met inhoud over haar arm hangen en is "goed in de olie". Ze geeft de jas zonder discussie terug. De dames waren uit Machelen en Aalst.
  • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 08.00 uur. Aanrijding tussen K.I. (32j) uit Riemst en D.M. (50j) uit Maaseik, EAF.

vrijdag 16 mei 2014

Kat in het bakkie!


15-05-2014
  • Diefstal op Stationsstraat te Dilsen om 22.50 uur. Aanhangwagen werd gestolen terwijl de eigenaar binnen een kop koffie aan het drinken was.

16-05-2014
  • Dierenmishandeling op Kokkelstraat te Neeroeteren. De politieploeg treft op vrijdag 16 mei 2014 omstreeks 08.30 uur een wit-zwarte kat aan met een soort klem aan de voorpoot in de omgeving van de Maaseikerlaan. Het dier kan gevangen worden en wordt overgebracht voor verzorging naar een dierenarts. De politie is op zoek naar zowel de dader(s) als de eigenaar van de kat. Indien u uw huisdier herkent kan u zich melden bij de politie Maasland (089/569211), Maastrichtersteenweg 21 te 3680 Maaseik.

donderdag 15 mei 2014

Rigoureuze fitness coach?


14-05-2014
  • Diefstal op Sportlaan te Maaseik. Maaltijdcheques gestolen uit locker fitnesclub.
  • Niet-verzekerd voertuig op Rijksweg te Dilsen. Controle van de combinatie personenauto met aanhangwagen. Reproductienummerplaat op de aanhangwagen. Bestuurder A.M. (32j) uit Maasmechelen kan geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen. Takeling.
  • Verkeersongeval op de Europalaan te Dilsen om 20.30 uur. Ter plaatse treft de politieploeg meerdere personen aan die betrokken zijn in een verkeersongeval. Twee voertuigen die geparkeerd stonden langs de rijksweg werden aangereden. De andere twee voertuigen hadden een aanrijding net daarvoor gehad waardoor één van de voertuigen tegen de geparkeerde voertuigen is gereden. Een bestuurster was onder invloed en weigert medewerking. PV.

15-05-2014
  • Verkeersongeval vlucht/sturen onder invloed op de Rijksweg te Dilsen om 07.30 uur. Y.A. (34j) heeft te Maasmechelen een verkeersongeval veroorzaakt en is doorgereden. De politieploeg kan hem onderscheppen, hij blaast “P”.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 09.00 uur. A.L. (32j) uit Maasmechelen rijdt thv de versmalling in de richting van Dilsen. Rechts van hem rijdt P.T. (48j) uit Kinrooi met zijn oplegger. Beide voertuigen komen in aanrijding omdat de voorrang niet verleend wordt. EAF.

woensdag 14 mei 2014

Oplichting met lampen!


13-05-2014
  • Winkeldiefstal op Rijksweg te Dilsen. Scheermesjes gestolen in supermarkt. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 16.45 uur. Kop-staart aanrijding, EAF.
  • Diefstal fiets op Saalweg te Dilsen.

14-05-2014
  • Oplichting op Maaseikerlaan te Maaseik. Er werd een bestelling bij een tuinbedrijf gedaan van 3 lampen twv 900 euro, wanneer zij wilden leveren hebben zij geprobeerd telefonisch kontakt te krijgen met de persoon die de bestelling deed doch kwamen bij een persoon uit die de bestelling niet gedaan had. Verder onderzoek.

maandag 12 mei 2014

Zij weten niet wat ze doen...


11-05-2014
  • Diefstal met braak op Weg naar As te Maaseik. De toegangsdeur van de kerk is opengebroken. Vervolgens werd in de bidkapel tal van meubilair vernield. Offerblokken werden opengebroken en kleingeld ontvreemd.

12-05-2014
  • Diefstal op Borreshoefstraat te Dilsen. Op bouwwerf werden enkele verlengkabels gestolen.
  • Vandalisme op K Boudewijnplein te Dilsen. Sporthal werd beschadigd.  
  • Diefstal op StockHeim te Dilsen. Op een werf werden kabels en stekkers gestolen.
  • Verkeersongeval op Weg naar As te Maaseik om 13.15 uur. T.S. (23j) rijdt met haar wagen in de richting van de Slagmolenstraat.  Vanuit de tegenrichting komt fietser N.E. (37j) en komt in de onoverzichtelijke bocht in aanrijding met het voertuig. Voertuig en fiets zwaar beschadigd. Fietser licht gekwetst.

zondag 11 mei 2014

Kou Kou ktayaf!


10-05-2014
  • Verdacht persoon op K Aertsplein te Maaseik. B.A. lag achter een muurtje aan de Delhaize, plaats doen verlaten.
  • Flessentrekkerij op Rijksweg te Dilsen. Onbekende heeft voor 20 euro gegeten in Chinees restaurant en is dan gaan lopen.

11-05-2014
  • Diefstal braak op Noteborn te Dilsen. Binnen via raam. Sporenonderzoek.
  • Dronkenschap op K Astridlaan te Maaseik om 01.50 uur. Bewoner is boven zijn theewater, naar huis gebracht.
  • Verkeersongeval vlucht op de Ophovenstraat te Maaseik om 04.30 uur. Ter plaatse blijkt de hele rijbaan onder de brokstukken te liggen. Een onbekend voertuig van witte kleur komende van de richting van Den Tip, heeft in de bocht voor het tankstation de volledige middenberm weggereden, boompje, verlichting en verkeersbord, alles is weg. Verder onderzoek. Brandweer ter plaatse voor het schoonmaken van de rijbaan.

zaterdag 10 mei 2014

Weekdier?


09-05-2014
  • Oplichting op Maaseikerlaan te Maaseik. Bankrekening van bewoonster werd geplunderd. Gedeelte is weg, ander gedeelte kan nog gerecupereerd worden.
  • Diefstal fiets op Bloemendaal te Dilsen.
  • Sturen onder invloed op Rijksweg te Dilsen. V.E. (30j) legt positieve drugstest af. Intrekking rijbewijs.
  • Stormschade op Sportlaan te Dilsen om 16.30 uur. Boom omgewaaid, BW ruimt op.

10-05-2014
  • Verkeersongeval op de Rotemerlaan om 00.05 uur. E.K. (33j) rijdt richting Rotem als er een dier de weg oversteekt. Hij wijkt uit naar links en komt hierdoor in aanrijding met een betonnen verlichtingspaal dewelke zich aan de linkerkant van de weg bevindt. INFRAX ter plaatse om de paal te vervangen. Voertuig werd getakeld.  

vrijdag 9 mei 2014

De nieuwe snelheidsmeter van de politiezone



Voor meer informatie: snelheidsmeter


Hondenbrokken!


08-05-2014
  • Diefstal fiets op Langstraat te Dilsen.
  • Diefstal braak Heterdaad op R Kruisstraat te Maaseik om 14.30 uur. Melding van twee jonge mannen die rondhangen aan een woning, één komt uit het raam van de woning en beiden nemen de vlucht. De politieploegen kunnen twee verdachten in de omgeving aantreffen en arresteren. Zij bekennen de inbraak en zullen zich later voor de rechtbank dienen te verantwoorden.
  • Verkeersongeval op de Breeerweg te Maaseik om 23.40 uur. T.H. (25j) uit Dilsen rijdt tegen boom, wagen getakeld.

09-05-2014
  • Verkeersongeval op de Diestersteenweg te Maaseik om 00.20 uur. P.M. (55j) heeft zopas een aanrijding gehad met een grote hond thv de sexclub langs de Diestersteenweg. Wagen licht beschadigd, hond is weggelopen.
  • Vandalisme op Sportlaan te Maaseik. Fiets van een bewoner werd beschadigd.

donderdag 8 mei 2014

Ze hebben iemand op het oog!


07-05-2014
  • Drugs/Niet-gekeurd voertuig op B Philipslaan te Maaseik om 22.50 uur. Bestuurder S.T. (32j) wordt in het bezit gevonden van cannabis. Keuring van het voertuig is eveneens overschreden.
  • Verkeersongeval op de O Kerkstraat te Dilsen om 14.30 uur. Een voertuig bolt achteruit tot tegen de voorzijde van een ander voertuig. Voertuigen raken elkaar slechts zeer licht.
  • Verdachte gedragingen/weerspannigheid/Niet-verzekerd voertuig/sturen zonder rijbewijs op Vilvertstraat te Dilsen om 16.00 uur. Aan Esso Dilsen bemerkt de politieploeg 2 personen met motorfiets die richting Maasmechelen rijden. De passagier is geen drager van een helm. Achtervolging en interceptie. E.S. (19j) uit Maasmechelen wordt overgebracht naar het politiebureel, voertuig wordt getakeld. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs. Nodige PV’s opgesteld.

08-05-2014
  • Winkeldiefstal op Europalaan. Bril gestolen bij optiek. Er zijn aanwijzingen naar de dader, verder onderzoek.
  • Verdacht persoon op Plantage te Maaseik om 11.30 uur. B.A. is zijn roes aan het uitslapen in de parkeergarage. Hij verlaat samen met de politieploeg de plaats.

woensdag 7 mei 2014

Op de digitale snelweg kun je ook verongelukken!


07-05-2014
  • Verkeersongeval op de Rijksweg te Dilsen om 12.30 uur. S.G. (34j) uit Dilsen wilt rechts afslaan en dient hierbij te vertragen. V.N. (35j) heeft dit niet gezien en rijdt er achterop.
  • Diefstal fiets op Europalaan te Dilsen.
  • Drugs op Kerkplein te Maaseik. De politieploeg doet controle voertuig Kerkplein om 00.30 uur. B.K (23j) wordt in het bezit van drugs gevonden. Bij een huiszoeking worden nog drugs aangetroffen. PV.
  • Diefstal aanhangwagen op Lijsterbessenstraat te Maaseik. Aanhangwagen gestolen.
  • Oplichting op Kleinbeekstraat en Lindenlaan te Maaseik. Bewoners hebben telefoon ontvangen van een persoon met een Engels accent die zei dat ze van Microsoft was en vroeg om de computer op te starten. Ze zijn hierop niet ingegaan.

dinsdag 6 mei 2014

Hospitaal, edelmetaal, brutaal, fataal!


05-05-2014
  • Diefstal op A Sauwenlaan te Dilsen om 14.50 uur. Een bejaarde dame fietst over de Arnold Sauwenlaan te Dilsen-Stokkem. Ter hoogte van het kapelhuis wordt ze aangesproken door een Roma-zigeunerin. Zij vroeg in de Duitse taal naar een ziekenhuis. Tijdens het gesprek doet de verdachte een goudkleurige ketting rond de pols van slachtoffer. Tegelijkertijd ontvreemd verdachte de gouden armband van het slachtoffer. Verdachte is een donkerkleurige auto, merk BMW, met Duits kenteken ingestapt. De auto werd bestuurd door een man. Beiden vluchtten in de richting van Stokkem.
  • Diefstal op Hoogbaan te Dilsen. Uit een loods werden een tv, laptop en een groot aantal werktuigen gestolen.
  • Verkeersongeval vlucht op de Riethoekstraat te Dilsen om 07.50 uur. Y.H. (34j) uit Dilsen wordt tijdens het kruisen aangereden door een BMW die verder rijdt.

maandag 5 mei 2014

taartswueiN!


05-05-2014
  • Vandalisme op Kapelweg te Maaseik. De omheining van de school werd op twee plaatsen doorgeknipt.
  • Poging diefstal braak op Nielerstraat te Maaseik. Onbekende probeert de kaarsenautomaat in kapel te forceren.
  • Diefstal fiets op Sportlaan te Maaseik.
  • Diefstal braak op Breeerweg te Maaseik om 10.00 uur. Onbekende(n) begeven zich vermoedelijk via de achterdeur in de woning. Laptop en hogedrukreiniger gestolen.
  • Sluikstort op Lekkerstraat te Maaseik. Vuilniszakken achtergelaten.
  • Diefstal fiets op Sportlaan te Maaseik.
  • Verkeersongeval vlucht op de Nieuwstraat te Dilsen om 08.10 uur. Straatnaambord werd door onbekende omgereden.
  • Niet-verzekerd voertuig op Rijksweg. Brommer van bewoner is niet verzekerd, takeling.

zondag 4 mei 2014

Paal en perk aan gesteld...

03-05-2014
  • Verdachte personen op Europalaan te Dilsen-Stokkem op 14.04 uur. Enkele buitenlandse meisjes wilden papieren laten tekenen voor armoedebestrijding, maar vroegen dan ID om handtekening te verifiëren. Ter plaatse patrouille gedaan in de omgeving. Niemand aangetroffen.
  • Bedelaars op Monseigneur Koningsstraat te Maaseik om 14.47 uur. Enkele zigeunermeisjes lopen in de buurt van het ziekenhuis rond en proberen mensen te bestelen. Ter plaatse treffen we een voertuig met Roemeens nummerplaat aan met twee manspersonen aan boord. Controle voertuig en personen mee ten burele voor verder onderzoek. De interventieploeg van Lanklaar doet voetpatrouille in het centrum.
  • Opzettelijke beschadigingen op Zandbergerstraat te Maaseik. In de glazen voordeur is een gat geslagen. Op het platte dak zijn verschillende boxen uitgekieperd (papier, voorwerpen en afval). PV werd opgesteld.
  • Diefstal braak op Kanaalstraat te Maaseik. De voordeur werd geforceerd en de woning werd doorzocht. PV werd opgesteld.
04-05-2014
  • Nachtlawaai op Rotsheide te Dilsen-Stokkem. Ter plaatse gaan wij naar binnen en ter hoogte van de deur horen wij de muziek aanstaan. Er waren nog maar enkele mensen aanwezig, die ook aan het vertrekken waren.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Hoogbaan te Dilsen-Stokkem om 01.10 uur. Het voertuig van K.S. (39j) staat dwars over de rechter rijbaan, met de voorkant tegen een betonnen verlichtingspaal. De bestuurder legt een positieve ademtest af. Intrekking rijbewijs. De verlichtingspaal is volledig afgebroken aan de achterkant. Infrax is ter plaatse gekomen. De paal staat nog stevig genoeg. Geen gevaar.
  • Vechtpartij op Zandbergerstraat te Maaseik om 01.47 uur. Betreft een uit de hand gelopen discussie. PV werd opgesteld.
  • Verdachte gedragingen op Meidoornweg te Maaseik om 04.11 uur. Enkele personen zijn aan de voordeur aan het rammelen. Niemand aangetroffen. Rondgang om het gebouw en controle op schade: alles negatief. Verder patrouille in omgeving.

zaterdag 3 mei 2014

Materiaal voor een zeepkist?

02-05-2014
  • Diefstal van een rugzak met inhoud op Van Eycklaan te Maaseik. De rugzak van V.F. werd gevonden op de bus richting GEEL. Een aantal waardevolle goederen werden uit de rugzak gestolen.
  • Val van een fietser op Van Eycklaan te Maaseik. V.S. (77j) heeft met de fiets de borduur geraakt en is zo ten val gekomen. Overgebracht naar het ziekenhuis met lichte verwondingen.
  • Val van een fietser op Heppeneert te Maaseik. D.G. (51j) is met de fiets tegen de fiets van haar echtgenoot aangereden en is zo ten val gekomen. Licht gewond.
  • Diefstal met braak op Dorperberg te Maaseik. Het raam van de woonkamer werd geforceerd, waarna de woning werd doorzocht. Er blijkt niets ontvreemd te zijn. Buurtonderzoek was negatief.
  • Sluikstorten op Ritserstraat te Dilsen-Stokkem. Een houten kastje, een plank met wieltjes en kabel werden achtergelaten. DDW wordt in kennis gesteld voor afhaling.
  • Bedelaar op Vlessersweg te Dilsen-Stokkem. Een man gaat bedelend van huis naar huis. De ploeg treft aan het einde van de Borreshoefstraat een Poolse leurder aan. Betrokkene werd gevraagd de plaats te verlaten.
  • Overlast jongeren op Lichtstraat te Dilsen-Stokkem om 19.11 uur. Omwonenden ondervinden overlast van jongeren die lawaai maken, allerlei vuiligheid achterlaten en langs de auto's afschuren. De ploeg treft de jongeren aan. In een rugzak werd een gebruikershoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Gesprek met de ouders. Pv verdovende middelen opgesteld.

vrijdag 2 mei 2014

Gratis overnachting gehad!

01-05-2014
  • Defecte verkeerslichten op Ophovenstraat te Maaseik om 18.00 uur. De verkeerslichten op het kruispunt Diestersteenweg/Breeërweg met de Ophovenstraat/Kinrooiersteenweg zijn allemaal defect. Verkeerslichten werden hersteld.
  • Verdachte toestand op Spreeuwerstraat te Maaseik. Enkele personen met een zaklamp werden op een weiland met paarden gezien. Verder onderzoek.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Speltstraat te Dilsen-Stokkem om 17.21 uur. S.Y. (33j) komt in aanrijding met fietser T.M. (14j) die ten val komt. Geen gekwetsten. EAF werd ingevuld.
02-05-2014
  • Verdacht persoon op Sportlaan te Maaseik. B.A. heeft zich laten opsluiten in het gebouw van het zwembad. Betrokkene heeft hier overnacht. Geen schade.

donderdag 1 mei 2014

Viermaal prijs...

30-04-2014
  • Verzekering op Maastrichtersteenweg te Maaseik. Wij merken een voertuig op dat twee verschillende kentekens draagt. Bij het overgaan tot controle, blijkt dat het voertuig niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd is. Overtreder V.J. (45j) uit Kinrooi legt ook een positieve ademtest af. Het voertuig werd getakeld en het rijbewijs werd ingehouden.
  • Storing verkeerslichten op kruispunt Ophovenstraat – Maaseikerlaan te Maaseik. De verkeerslichten werden anders ingesteld. Als de voetgangers/fietsers groen hebben, zijn er nog altijd voertuigen die van de brug komen en doorrijden. Ploeg doet controle. Lichten zijn blijkbaar zo afgesteld vanwege de drukte als de scholen hun einde hebben.
  • Nachtlawaai muziek op Ophovenstraat te Maaseik. De ploeg heeft een gesprek gehad met de uitbater. Eigenaar gaat erop toezien dat de deur dicht blijft zodat de overlast beperkt blijft.
  • Poging diefstal met braak op de Rijksweg te Dilsen-Stokkem. Onbekenden hebben de achterdeur open gestampt. De garage werd doorzocht en er werd getracht de woonst binnen te geraken. Geen voorwerpen gestolen.


Resultaten verkeersactie dd 30/04/2014

Ademtesten: 34 x safe

8 x PV
  • 2 x snelheid met intrekking rijbewijs
  • 2 x opgedreven bromfiets met inbeslagname bromfiets
  • 1 x sturen zonder rijbewijs B+E
  • 2 x fiscaal oneigenlijk gebruik buitenlands voertuig
  • 1 x onverantwoord sturen met Quad
15 x OI
  • 2 x niet ingeschreven voertuig
  • 4 x niet dragen gordel
  • 1 x niet bevestigen in kinderbeveiligingssysteem
  • 5 x gebruik gsm
  • 3 x aanhangwagen niet conform

8 x PVW
  • 2 x geen rijbewijs bij
  • 1 x verkeerde maat banden gemonteerd
  • 2 x slecht leesbare nummerplaat
  • 2 x defect licht
  • 1 x verlopen schouwing