woensdag 9 december 2015

Fietser of voetgangster?


08-12-2015
  • Moeilijkheden met dronken persoon op Sionstraat te Maaseik. Arts op spoed meldt problemen met een dronken vrouw. Deze werd door de 100 afgehaald aan een woning en had verwondingen opgelopen door de val van een trap. Na verzorging terug naar huis.
  • Diefstal voertuig + Aantreffen op Sportlaan te Maaseik om 21.00 uur. Een BMW X6 werd gestolen en wordt enkele uren later aangetroffen te Nederland. Het voertuig was voorzien van een tracking-systeem.
  • Arbeidsongeval te Heppeneert te Maaseik om 14.20 uur. Vrijwilligers waren takken aan het snoeien van boom aan de kerk. Tijdens het opruimen van de takken is A.T. (50j) met zijn hand tussen de grijper gekomen. Overgebracht naar ziekenhuis.
  • Metaaldiefstal op Schootsheide te Dilsen. Vijf metalen poorten werden gestolen.
  • Opzettelijke slagen op Europalaan te Dilsen om 17.00 uur. T.E. (52j) meldt dat er een fietser in tegenrichting op de Europalaan reed. Deze gesticuleerde breed en sloeg de rechterspiegel van zijn wagen af, vervolgde daarna zijn weg. Slachtoffer keert en intercepteert betrokkene. Deze ruikt naar alcohol en gaat in discussie. Wanneer de klager spreekt over politie, neemt de fietser klager bij de kraag en vernielt zijn pull. Verdachte fietser neemt te voet de vlucht. De verdachte werd geïdentificeerd, kon nog niet aangetroffen worden en zal later verhoord worden. Fiets werd meegenomen door politieploeg.

09-12-2015
  • Poging oplichting (8x) te Dilsen. Bewoners hebben een verdacht schrijven ontvangen uit China waarin staat dat zij een grote erfenis kunnen ontvangen van een naamgenoot. Deze persoon heeft echter geen levende familie meer en omdat zij een naamgenoot zijn kunnen zij aanspraak maken op deze erfenis. De schrijver van de brief zegt wel dat ze de erfenis zullen moeten delen. Zij moeten terug contact opnemen met de persoon uit China via email.
  • Vals geld op Rijksweg te Dilsen. Bij een tankstation werd betaald met een vals briefje van 50 euro. Er zijn aanwijzingen naar de dader, verder onderzoek.
  • Verkeersongeval op de Rijksweg/Europalaan te Dilsen om 12.30 uur. Buschauffeur G.J. (66j) komt uit de Europalaan en wil rechts afdraaien richting Maasmechelen. B.L. (62j) komt uit dezelfde richting als de bus en vergist zich in het maneuver van de bus met een aanrijding tot gevolg. EAF.