donderdag 14 januari 2016

Politie scoort zevenklapper!


13-01-2016
  • Oplichting op Dornestraat te Maaseik. Een bewoonster maakt melding dat ze tweemaal door een onbekend/verdacht/raar nummer gebeld werd. Nav de artikels in de kranten (inzake oplichting) stelt ze onze diensten in kennis.
  • Sturen onder invloed op B Philipslaan te Maaseik om 16.00 uur. Bestuurster S.N. (33j) legt positieve speekseltest af voor cannabis en amfetamines. Intrekking attest rijbewijs.
  • Verkeersongeval op de Dornerstationsstraat te Maaseik om 15.20 uur. T.F. (41j) slipt in de bocht, raakt een electriciteitspaal en komt stil in het veld. EAF.
  • Diefstal op A Sauwenlaan te Dilsen. Grijze afvalcontainer gestolen.
  • Stroompanne op Rijksweg/Dorpsstraat te Dilsen om 18.30 uur. Stroom is in een heel gebied uitgevallen. Ter plaatse werd door de politieploegen verkeersregeling uitgevoerd op het kruispunt Dorpstraat-Rijksweg en op het kruispunt Europalaan-Rijksweg. Storing heeft ongeveer 30 minuten geduurd.

14-01-2016
  • Oplichting op O Baan. Bewoonster werd gebeld door een onbekend oproepnummer uit Oekraïne. Ze heeft niet opgenomen of teruggebeld. Meerdere klachten terzake.
  • Brand op Javanastraat te Maaseik om 09.30 uur. Poetsvrouw is aanwezig in de woning terwijl de brand ontstaat thv een zetel. Geen kwaad opzet volgens de brandweer. Benedenverdieping is verwoest door de brand.
  • Verkeersongeval op de Breeërweg te Maaseik om 11.40 uur. V.J. (68j) uit Bree rijdt over de Breeërweg in de richting van Neeroeteren. Om onbekende reden wijkt betrokkene uit naar links waar hij thv de brug de verhoogde berm aanrijdt en dwars op de rijbaan tot stilstand komt. Vermoedelijke heeft de bestuurder 'iets' gekregen. Overgebracht naar ziekenhuis, toestand stabiel.

Actie vuurwerk dd 13-01-2016

Tijdens een controleactie werden zes Nederlanders én een vuurwerkverkoper gecontroleerd en geverbaliseerd inzake overtreding van de wetgeving op het vuurwerk. Er werden zes Nederlanders geverbaliseerd die een hoeveelheid PTS (pyrotechnisch sas) in hun voertuig hadden van minimum 1.7 kg tot maximum 18.4 Kg, daar waar slechts 1 kg per persoon of 1 kg per voertuig toegelaten is. Lastens de verkoper van het vuurwerk werd eveneens een proces-verbaal opgesteld. Het vuurwerk werd in beslag genomen ter vernietiging. Tevens werd een administratief verslag aan de burgemeester overgemaakt. De Nederlanders combineerden hun aankoop van vuurwerk met het voltanken van hun wagen. De actie werd uitgevoerd in het kader van de openbare veiligheid van alle burgers en dieren. De handelszaak dient dan ook tot 29 januari 2016 de deuren gesloten te houden in afwachting van verdere maatregelen.