woensdag 4 juli 2018

Toch branden we een kaars voor de duivels!


03-07-2018

  • Brandalarm op Krameltplein te Maaseik om 17.15 uur. Een buurman heeft telefonisch contact met de bewoner. Samen met de brandweer nazicht in de woning. Een pannetje met enkele eieren staat nog op het vuur. Het water is uit het pannetje gekookt en de eieren zijn ontploft. Geen schade vast te stellen. BW verlucht de woning.
  • Vandalisme?? op Stadsgraaf te Dilsen om 23.00 uur. Jongeren zouden de school aan het afbreken zijn. Nazicht in de omgeving negatief, ook nergens schade op te merken.

04-07-2018

  • Verkeersongeval op de Kerkhofstraat te Dilsen om 08.30 uur. Vuilkar rijdt geparkeerde wagen van W.S. (24j) uit Dilsen aan, EAF.
  • Gevaarlijke afvalstoffen op Oude Kerkstraat te Dilsen om 08.20 uur. Nazicht gedaan, alles leek in orde. Werknemer droeg wit pak en masker, leien werden niet stukgegooid, container is voorzien van opvangzak. Milieudienst van de gemeente in kennis gesteld ter controle.
  • Val persoon op Kerkplein te Maaseik om 07.30 uur. P.M. (82j) wilde de bus nemen doch met naar daar te wandelen is ze gevallen, ter verzorging werd ze door de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht.
Waarschuwing Brandgevaar.


Het Agentschap voor Natuur en Bos waarschuwt voor erg droge en dorre vegetatie. Sinds 1 juli 2018 is er code rood voor brandgevoeligheid in heel Limburg.  

Gelet op deze extreme droogte geldt er vanaf 3 juli 2018 een absoluut verbod op kampvuren in Limburg. Dit besluit blijft van kracht zolang code rood gehanteerd wordt en tot tegenbericht.


Bijkomende maatregelen :


Uitstellen van activiteiten waarbij vonken en gensters kunnen ontstaan. Denk aan maaiwerken, gebruik van onkruidbranders, enz.
Bij een aanvraag om vuurwerk te ontsteken (vb. slotmoment event): win extra advies van de brandweer in.