zaterdag 20 maart 2021

Feestje eindigt in mineur...

19-03-2021

  • Verkeersongeval stoffelijk op Arnold-Sauwenlaan te Dilsen-Stokkem om 17.35 uur. Een 15-jarige bromfietser wil links afslaan richting Brammert en rijdt hierbij achterop het voertuig van een 56-jarige bestuurster. De bromfietser heeft geen rijbewijs. Beide bestuurders leggen een negatieve ademtest af. Proces-verbaal wordt opgesteld.
  • Verkeersongeval stoffelijk op Diestersteenweg/Kinrooiersteenweg te Maaseik om 18.35 uur. Een 22-jarige bestuurder uit Bree wou links afslaan naar de Kinrooiersteenweg, maar komt hierbij in aanrijding met een 28-jarige bestuurster uit Bree. Beide voertuigen worden van de weg geduwd en het EAF wordt ingevuld.
  • Rijbewijs op Van Eycklaan te Maaseik om 21.45 uur. Tijdens patrouille merken wij hangjongeren op. Wij zien een voertuig op de parking rondrijden, dewelke een borduur raakt bij het nemen van een bocht en steeds stopt en versnelt. De 18-jarige bestuurster heeft geen rijbewijs. PV geen houder rijbewijs en pv aan eigenaar voertuig worden opgesteld. Wij gaan vervolgens over tot controle van de hangjongeren. Twee jongeren van 19 en 20 jaar worden geïdentificeerd. Twee andere jongeren hebben de vlucht genomen. Tijdens de zoekactie naar de andere jongeren intercepteren wij nog een voertuig dat ons tracht te ontwijken. De 50-jarige bestuurder blaast positief. Intrekking rijbewijs voor de duur van 15 dagen.
  • Verdachte gedragingen op Kampstraat te Maaseik om 22.25 uur. Ter plaatse horen we duidelijk muziek komende vanuit de woning. Wij zien in de woning verscheidene jongeren rondlopen zonder mondmasker. Betreft een lockdownparty. De 6 minderjarige jongeren krijgen allemaal een proces-verbaal. De ouders komen ter plaatse de kinderen ophalen.