dinsdag 18 januari 2022

Pluim voor bewoners én politie!

17-01-2022

  • Heterdaad diefstal braak op D Lenstralaan te Dilsen om 18.05 uur. Een voertuig met Nederlands kenteken staat voor een nieuwbouw geparkeerd en is nog nooit eerder in de straat gezien. Enkele buurtbewoners vinden dit verdacht en posten een bericht op de buurtpreventie-WHATSAPP met de vraag of iemand van de andere bewoners dit voertuig kent. Niemand van de buurtbewoners blijkt dit voertuig te kennen. Wanneer enkele van de buurtbewoners zich richting het voertuig begeven merken ze een vrouw op die in de kofferruimte van het voertuig aan het rommelen is. Hierna zien ze de vrouw zich richting een woning begeven waar even later een inbraak plaatsvindt. Heel de woning werd doorzocht en buiten staan een hoop spullen klaar om mee te nemen. Braaksporen aan verschillende ramen. Verdacht voertuig werd achtergelaten. Observatie. Enkele uren later komt de vrouw richting het voertuig. Bij het opmerken van onze aanwezigheid neemt persoon onmiddellijk te voet de vlucht richting de weilanden en het kanaal. Achtervolging te voet waarna de persoon onderschept kan worden en gearresteerd.  De 48-jarige vrouw uit Molenschot (NL) is in het bezit van meerdere schroevendraaiers. Voertuig wordt in beslag genomen. De vrouw bekent de inbraak. Ze werd voorgeleid en aangehouden. Verder onderzoek wordt gevoerd.
  • Heterdaad diefstal braak geweld op Kapelstraat te Dilsen om 18.25 uur. Twee onbekende jongemannen hebben een grote steen door de voordeur van de zaak gegooid. Vervolgens zijn de mannen door de gebroken ruit binnengegaan en hebben de bewoners bedreigd. Ze hebben geld en GSM’s moeten afgeven waarna de daders wegvluchtten door een wei. Daders betroffen 2 slankere jongemannen die beiden volledig in het zwart waren gekleed. Verder onderzoek.

18-01-2022

  • Verkeersongeval op de Maastrichtersteenweg te Maaseik om 8.20 uur. M.M. (16j) fietst aan de linkerzijde van de rijbaan op het fietspad. Bestuurster K.P. (43j) wil gaan tanken en kijkt in haar rechter spiegel waardoor fietser tegen de linker spiegel rijdt. De fietser werd licht gewond.