zondag 29 januari 2023

Speed demon...

28-01-2023

  • Diefstal braak op Rijksweg te Dilsen-Stokkem om 9.53 uur. Verdachten hebben zich door het doorknippen van verschillende omheiningsdraden toegang verschaft tot enkele percelen. Een drilplaat en klinkerschaar werden ontvreemd, alsook een contactsleutel. Sporenonderzoek zal uitgevoerd worden door het Federaal Labo. PV wordt opgesteld.
  • Poging diefstal braak op Kasteeldreef te Dilsen-Stokkem om 17.21 uur. Een omheining achter de garage werd doorgeknipt. Ter plaatse werden vaststellingen verricht en werd een buurtonderzoek uitgevoerd. PV wordt opgesteld.
  • Onverantwoord rijgedrag op Kasteeldreef te Dilsen-Stokkem om 17.48 uur. Tijdens het verlaten van de voorgaande interventie, merken wij een bromfietser op die zonder helm rijdt. Wij keren het dienstvoertuig en achtervolgen de bromfiets gelet zijn hoge snelheid. De bestuurder van de bromfiets werd geïntercepteerd. De Nederlandse bestuurder werd gecontroleerd en legde een positieve drugstest af. De bromfiets was niet ingeschreven en werd op de curvometer geplaatst, waaruit bleek dat deze sterk was opgedreven. Onze diensten stellen de nodige PV's op. De bromfiets werd getakeld.

29-01-2023

  • Brand op Duivelsbrugweg te Maaseik om 1.10 uur. Ter plaatse zien wij duidelijk rookontwikkeling komende van een boerderij. Wij doen verder nazicht en zien de mesthoop in brand staan. Wij spreken de eigenaar en deze geeft ons aan dat hij assen van de kachel op de mesthoop heeft gegooid. De brandweer komt ter plaatse om de mesthoop te blussen.