donderdag 24 juli 2008

Dalik kriede ze...(NL)

23-07-2008
  • Poging Winkeldiefstal op Bosstraat te Maaseik tnv Schoenenreus, poging diefstal van 3 paar damesschoenen. Twee minderjarige meisjes uit Ubach Palenberg(DL) wilden naar de uitgang gaan en de winkel verlaten toen het alarm afging. In de handtas staken 3 paar schoenen. Waarde schoenen : 42.89 Euro.
  • Aantreffen gekwetst persoon op de Zandbergerstraat te Maaseik, via de apotheker is een ziekenwagen naar het adres gestuurd, ze hebben aldaar een totaal onderkomen vrouw van 79 jaar aangetroffen, de vrouw wordt overgebracht naar het ziekenhuis Maaseik. De nodige sociale diensten worden in kennis gesteld.
  • Vandalisme op de Borglaan te Maaseik tnv Stad Maaseik, de toegangsdeur en een zijpaneel van "het paviljoentje" van de petanque club aan DE BORG werden beschadigd.
  • Verkeersongeval op de A Sauwenlaan te Dilsen om 15.00 uur, B.C. uit Tienen rijdt met zijn lichte vrachtwagen tegen twee geparkeerde auto’s van K.P. en V.L. uit Scherpenheuvel. B.C. werd zwaar gekwetst.
  • Poging diefstal op Koppelstraat te Dilsen, onbekenden hebben getracht de motor met reductor van een bouwkraan te ontvreemden. Hiervoor zijn zes schroeven los gedraaid. Ze hebben echter om een onbekende reden hun aktie gestopt.

24-07-2008

  • Diefstal braak heterdaad op Rosmolenstraat te Maaseik, melding van verdachte gedragingen door drie personen, twee politieploegen terplaatse en treffen R.A. uit Maaseik aan welke op uitkijk staat voor de woning waarvan een raam geforceerd is. Arrestatie, sporenonderzoek ter plaatse, niet duidelijk of er iets weg is aangezien huurders op vakantie zijn. De verdachte wordt op 24 juli 2008 voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  • Leurhandel op Vergelsweg te Maaseik, C.S. en D.J. uit Helmond(NL) hebben géén leurvergunningen. Ze verkopen koffers met gereedschap voor 800 euro waar hij ze aankoopt volgens factuur voor 70 euro. C.S. is duidelijk een gladde praatjesmaker. In NL gekend voor opiumwet (2001), bedreiging en poging doodslag. Beiden aangezegd te stoppen en op te krassen.
  • Verkeersongeval op de Tienderstraat te Maaseik om 13.20 uur, S.M. uit Bunde(NL) komt met haar bromfiets ten val tengevolge een stuurfout, licht gekwetst.