donderdag 11 september 2008

Duimpje voor één buurman, Champix voor de andere?

10-09-2008
  • Verkeersongeval op de Venlosesteenweg te Maaseik om 16.47 uur, kop-staart aanrijding tussen L.T. uit Maaseik en Ponsen Joannes uit Kinrooi.
  • Diefstal braak op Pelserstraat te Maaseik tnv de uitbater van een cafe, achterdeur geforceerd, achter de toog is er een spaarvarken met 200 euro aan kleingeld ontvreemd. Tevens een flatscreen TV en een GPS weg. Verder onderzoek heeft geleid naar een verdachte uit Kinrooi, de verdachte werd op 11/09/2008 voorgeleid bij de onderzoeksrechter.
  • Verkeersongeval op de O Ophoverbaan te Maaseik om 09.45 uur, K.T. uit Diepenbeek rijdt met de vrachtwagen over de Oude Ophoverbaan. Hij moet ergens leveren. G.S. uit Amsterdam rijdt met haar voertuig (kort) achter de vrachtwagen. Plots ziet K.T dat hij te ver is gereden. Hij stopt het voertuig en rijdt achteruit. Het komt tot een lichte aanrijding.
  • Brand op Diestersteenweg te Maaseik, blijkt te handelen om een grasbrand begonnen op perceel achterbuurman. Een andere buur is al aan het blussen. Hij heeft ook de brandweer gebeld. De man waar de brand begonnen is komt ter plaatse. Hij blijkt in de voormiddag tuinwerken te hebben uitgevoerd waarbij vermoedelijk een sigarettenpeuk ongelukkig terecht gekomen is... De politieploeg en de melder blussen de vuurhaard zodat groter onheil voorkomen werd door het alert optreden van de buurman. Brandweer ter plaatse om na te blussen.
  • Diefstal fiets op K Boudewijnplein te Dilsen.
  • Diefstal Heterdaad op O Kerkstraat te Dilsen tnv LIDL, bediende van de winkel vertelt ons dat de dader reeds te voet vertrokken is. De politieploeg kan M.R. uit Dilsen even verder aanhouden. Hij is nog in het bezit van de snoepbuit ( 5 stukken chocolade 0,79 E/stuk- 1 reep nougat 1,99 E). Betrokkene stond ook nog geseind voor een ander feit.