zaterdag 27 september 2008

James was er zeker niet bij?

26-09-2008
  • Bedreigingen op Siemkensheuvel te Maaseik, 2 spijbelende jongeren, tieners G.K. en B.W. uit Maaseik hadden zich verschanst in het bos, ze maakten er een kampvuur. Een groep kinderen met een zestal begeleiders waren een bosspel aan het doen. Op een gegeven ogenblik is een groepje kinderen in contact gekomen met de 2 jongeren (15 en 16 jaar). Deze twee waren er niet mee opgezet en wilde de kinderen wegjagen. Een grotere groep is dan aangekomen, de twee hadden een kapmes bij. Dit mes wilde een van de twee verstoppen, wanneer hij terug uit de maïs kwam hebben enkele kinderen hem gezien met dat mes en zijn geschrokken de begeleidsters gaan halen. Bij aankomst van de politie zijn de 2 jongeren gevlucht, de politie heeft hen dan uit het maïsveld gehaald en meegebracht ten burele. Parket verwittigd, geen aanhouding enkel nog verhoor van begeleidsters. De twee jongeren mogen na verhoor beschikken.
  • Verkeersongeval op de Bleumerstraat te Maaseik om 15.00 uur, D.M. uit Born(NL) parkeert zijn voertuig op de Bleumerstraat. Hij opent het portier aan bestuurderszijde om uit te stijgen. Hij let echter niet op het verkeer achter hem en opent het portier wanneer een fietser al haast naast zijn voertuig rijdt. De fietster H.E. uit Maasbracht(NL) komt in aanrijding met het portier. Zij komt ten val en raakt licht gekwetst aan het hoofd.
  • Hulpgeroep/Smaad op Vierboomstraat te Maaseik, tijdens een tussenkomst in een familiaal geschil worden inspecteurs bedreigd en gesmaad. PV opgesteld.
  • Vandalisme op Sportlaan te Maaseik, een voertuig op de parking werd bekogeld met stenen en dit door een viertal jongeren.
  • Vandalisme op Pannenhuisstr te Dilsen, ruitenwissers omgeplooid en krassen op linkerflank.
  • Diefstal fiets op Kantonsweg, uit garage gestolen.

27-09-2008

  • Verkeersongeval vlucht op de Rijksweg te Dilsen om 05.00 uur, de politieploeg treft op de parking van fruithandel Colson een Rolls Royce aan, het vtg heeft schade aan de rechtervoorzijde. In het vtg worden papieren aangetroffen van een Nederlander H.G. Op de Rijksweg richting Maaseik treft de ploeg een omvergereden lichtkegel aan. De bestuurder kon nog niet worden aangetroffen. Voertuig Rolls Royce werd afgetakeld.