donderdag 25 september 2008

Ze was zo hard als diamant!

24-09-2008
  • Diefstal met geweld/heterdaad op Bosstraat te Maaseik om 16.15 uur tnv een juwelierszaak, twee mannen laten zich een heleboel juwelen uit de etalage halen en bekijken, wanneer de juwelierster iets uit de etalage van de toonbank dient te nemen, wordt ze hardhandig door één persoon op de grond gesmeten en wordt gestampt en geslagen, zij verzet zich hevig en kan één van de daders bijten, wanneer er een klant de winkel wil binnenkomen roept ze “bel de politie” waarop de twee mannen de vlucht nemen. V.A. uit Weert(NL) kan aangehouden worden door een politieploeg. Zijn twee kompanen nemen de vlucht in een wagen. De wagen wordt later aangetroffen door de Nederlandse politie. De aangehoudene heeft in totaal ongeveer 14 jaar in de gevangenis gezeten in Nederland voor diverse overvallen en geweldplegingen. De winkeljuffrouw werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis te Maaseik. De lokale recherche Maasland en het gerechtelijk Labo komen ter plaatse voor verder onderzoek. V.K. werd op 25/09/2008 voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.
  • Vandalisme op Dorperveldstraat te Maaseik, diepe kras in voertuig.
  • Dronken persoon/weerspannigheid op de Bosstraat te Maaseik, C.K. uit Maaseik beledigt luid schreeuwend de politie. Vervolgens is hij een collega van het gerechtelijk labo nagelopen met dezelfde uitspraken. Hij is dan huiswaarts gekeerd en wou de leuning van een pand op de Bosstraat los rukken. De eigenaar is dan buiten gekomen doch kon de man niet tot bedaren brengen. Wanneer de politieploeg ter plaatse komt verzet hij zich. Heeft duidelijk veel te veel gedronken en blijft zich verzetten tegen de politiemensen. Betrokkene wordt geboeid en overgebracht naar het politiecommissariaat.

25-09-2008

  • Poging diefstal voertuig op de Van Eycklaan te Maaseik, een melder zegt dat twee mannen in een voertuig aan het rommelen zijn, politieploeg ter plaatse, beide sloten van de portieren zijn geforceerd, beschermkap stuur is afgebroken, verdachten zijn gevlucht richting Markt.